С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 701
  • 815
  •   1
Отговори
# 330
Семейни приятелите на нашите така са се сдобили с апартамент на Богомил (в Пловдив). Бабата казала, че който кръсти внуче на нея, преписва апартамент.

# 331
  • Бургас
Семейни приятелите на нашите така са се сдобили с апартамент на Богомил (в Пловдив). Бабата казала, че който кръсти внуче на нея, преписва апартамент.

Това си е чисто изнудване за мен. Един вид "Ако не кръстиш детето си на мен, ще те лиша от наследство". Защото реално точно това се случва. Ако родителите имат един излишен апартамент и го прехвърлят на едното си дете, защото е кръстило детето си на тях, другото остава с пръст в устата.
Според мен всичко опира до егоцентризъм. Да се покажеш пред хората как дъщерята/сина толкова много те обича и уважава, че е пренебрегнал останалите баби/дядовци и е кръстил детето си на теб.....нищо, че си постигнала това с изнудване и манипулиране, а не защото някой примира от обич и уважение към теб.
По-скоро ще си кръстя детето Кънчо, отколкото да позволя на някой да ме изнудва и притиска с имоти и пари.
Комплексарски истории  Stop

# 332
и аз така Peace. Поне за името мога да се похваля, че не съм имала проблеми/ изисквания от никой

# 333
  • София
По-скоро ще си кръстя детето Кънчо, отколкото да позволя на някой да ме изнудва и притиска с имоти и пари.
Ааа, какво му е на Кънчо? Когато забременях, мъжът ми крачеше важно и на всички разправяше как ще му се роди син и ще го кръсти Кънчо.  Mr. Green То па излезе момиче, но напук до последно говореше на корема ми и питаше: "Кънчо, как си, тате?".  Laughing

# 334
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Халал да им е.

Това си е чисто изнудване за мен. Един вид "Ако не кръстиш детето си на мен, ще те лиша от наследство". Защото реално точно това се случва. Ако родителите имат един излишен апартамент и го прехвърлят на едното си дете, защото е кръстило детето си на тях, другото остава с пръст в устата.
Според мен всичко опира до егоцентризъм. Да се покажеш пред хората как дъщерята/сина толкова много те обича и уважава, че е пренебрегнал останалите баби/дядовци и е кръстил детето си на теб.....нищо, че си постигнала това с изнудване и манипулиране, а не защото някой примира от обич и уважение към теб.

Родители, които   се оставят  да ги изнудят по такъв  малоумен начин, си  заслужават всяко вмешателство, всеки проблем, всяка простотия, сервирана им от   даващите.
Като не им стиска    сами  да  си  осигурят  дома, после нямат  право  да мрънкат. Това е все едно  да не гласуваш, а после  да  псуваш управляващата партия.

# 335
  След това като забременях идва един ден и ми вика: казах на тях (синовете) казвам и на теб, който първи ми пише внуче му пиша апартамента..... Детето на 14дни, пролет, топло и аз решавам да излизам с детето за първи път. Оле като ми спретна един панаир, чак докара личния лекар да и обясни какви ги върша.

Не мога  да разбера какъв е  тоя безумен зор  да   имат внучета, кръстени  на тяхно име? Абе, кви са тия имена, велики ли  са, що ли? ooooh!
И  тези груби опити  да  си купиш внимание и уважение, търгувайки  с  купчината тухли, гордо наречена  "Апартамент" с главно А!!!! Умрял им е някой  за глупавия апартамент.
Направо  се потърсвам от гнус...баси  нечистоплътните  мозъци!
А пък за  панаира- следващия път, като ти спретне  такъв, шута в д-то  / образно казано/ и  забравяш, че  я има изобщо Peace
От такива друго спасение няма.
   То това беше, малко след това се изнесохме. Сега вече не съм интересна, тя има вече внуче на нейно име. Рядко се чуваме, почти не се виждаме, детето ако иска ходи. От това по-хубаво, здраве Simple Smile

# 336
  • Бургас
Ааа, какво му е на Кънчо? Когато забременях, мъжът ми крачеше важно и на всички разправяше как ще му се роди син и ще го кръсти Кънчо.  Mr. Green То па излезе момиче, но напук до последно говореше на корема ми и питаше: "Кънчо, как си, тате?".  Laughing

hahaha Недей, че и ние в къщи сме така. Като стане въпрос за имена и мъжа ми вика "Кънчо" или "Кънка". Много обича да се лигави с децата на разни познати, като ги пита как им се казва любимата кукла, те му отговорят, а той се прави на недочул и им вика "Аааа, Кънчо", при което хлапето му вика "Нее, Пухчо" /например/, при което той "Е, да де - Кънчо. Нали и аз това казах". След което детето започва да се пали и да вика "Не е Кънчо, Пухчо е"  Joy Хиляда пъти съм му казала да не се дразни с децата  Laughing Ама Кънчо/Кънка у нас е култово име.

# 337
  • Оптимист по принуда
Ох, недейте със звучните имена, че мм има една много муньовска случка. На масата сме с приятели и говорехме нещо за имена и той вика -Аз не знам кой би си кръстил детето Кръстьо. Гробно мълчание. Оказа се, че нашият приятел от години, към когото сме се обръщали винаги с Краси /мислехме, че е Красимир/, познайте как се казвал всъщност, но от срам човека, никога не се е представил с истинското си име. ooooh!

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 16:51 от demmy26

# 338
Аз пък кръстих синът си на свекъра Simple Smile мъжът ми е грък, при тах е голям патриархат, докато свикна с идеята голям шок беше за мен. Още като се запознахме, къде на шега, къде на майтап ми подхвърли, че имаме ли дете, ще е на баща му/ майка му. казах си Да, бе да!, обаче започнах да ходя у тях, да се запознавам с привичките им, ами около нас са няколко семейства млади, всички са спазили традицията, която при тях я има още от време оно. Питала съм ги, защо някой не се противопостави, а те ме гледат учудени Laughing Просто няма нужда от драми, знае се и толкова. Е, аз подскочих естествено първоначално, но пък на свекъра ми името е чудесно, а и е моето мъжко, така че перфектно ме устрои. За второто вече ще си помисля, ако е момиче трябва да е на свекърва ми, ако е момче на моя баща. Знам, че хвърлям бомба в темата, но има общности, които още живеят със " старите" обичаи, много неща не харесвам, но пък и много им се възхищавам. Най-малкото в Гърция или Турция не съм чула Памела или Дебора например, докато при нас тъжното е, че бг имената си отиват скорострелно.

# 339
  Аз нямам нищо против детето да бъде кръстено на дядо/баба, но при условие че така го почустваш, незнам как да го обясня,  някакси от вътре да ти дойде. Но някой да те подкупва, не го приемам. Аз млада, права, с амбиций да доказвам че мога ( тогава), те с панелка ще ме подкупват, е не става. Сега имаме жилище, три пъти по голямо от обещаното, правено от основи,и постигнато с доста лишения, заем в банката и най-важното не съм длъжна на никого.

# 340
  • в дяволитите очички на моето тормозче
  Аз нямам нищо против детето да бъде кръстено на дядо/баба, но при условие че така го почустваш,

Peace

# 341
  • София
  Аз нямам нищо против детето да бъде кръстено на дядо/баба, но при условие че така го почустваш,

А къде останаха традициите? Thinking

# 342

А къде останаха традициите? Thinking
Е ,аз спазих т.нар. традиция и кръстих дъщеря си Мария(свекър ми е Мариян).Те сега не го признават това-трябвало да бъде Марияна.Свеки държеше,ако е на нея да е Тодорка,нищо че тя казва,че не си харесва името и се представя Дора.

# 343
Скрит текст:

Първото е кръстено на баща си, второто - на майката на майката и имат апартамент на хубаво място Mr. Green. С хубаво име е.
И на мен да ми кажат така, кръщавам, ама знаят, че ще кръстя и без апартамента, та няма да ме огрее. Flutter

# 344
Традиции има много и различни. И се променят. Кръщаването на баби и дядовци не е стара традиция, от около 40-те години на 20 век е. Преди това са кръщавани на светци (ако е на или около  празник) или както е решил кръстникът.

Общи условия

Активация на акаунт