С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 531
  • 815
  •   1
Отговори
# 570
Не се налага да се оплаквам на арменския поп. Просто не ме вълнуват традициите - не ги спазвам. Спазвам това, което ми харесва. А при нас моя мъж реши и кръсти дословно детето на тъста си, аз го бях оставила да реши, децата на моя род ги е кръстил той. Беше ми писнало от избиране на имена. А за времето, което работи за мъжа ми мога само да се изсмея, времето не работи за никой.

разбира се, че времето не работи за никой. Няма никаква гаранция, че мъжа като стане на 40/50 години няма да си хване някоя 20 годишна девойка, та дори да сме кръстили и трите си деца на свекърите Laughing Затова освен да се обичаме, човек трябва да има и някаква лична/ финансова самостоятелност, за да се справи в извънредни ситуации, а не да се подчинява безпрекословно, защото така повеляват традициите

# 571
  • София
Не се налага да се оплаквам на арменския поп. Просто не ме вълнуват традициите - не ги спазвам. Спазвам това, което ми харесва. А при нас моя мъж реши и кръсти дословно детето на тъста си, аз го бях оставила да реши, децата на моя род ги е кръстил той. Беше ми писнало от избиране на имена. А за времето, което работи за мъжа ми мога само да се изсмея, времето не работи за никой.

разбира се, че времето не работи за никой. Няма никаква гаранция, че мъжа като стане на 40/50 години няма да си хване някоя 20 годишна девойка, та дори да сме кръстили и трите си деца на свекърите Laughing Затова освен да се обичаме, човек трябва да има и някаква лична/ финансова самостоятелност, за да се справи в извънредни ситуации, а не да се подчинява безпрекословно, защото така повеляват традициите

Ето пак четеш, каквото ти е изгодно. Къде казах, че като кръстиш децата си по негово желание, няма да те остави? newsm78
Казах само, че рипането по главите на мъжете на младини, може да е една съществена причина да те изостави като позастарееш, ако не и по-рано. Защото историята познава много мъже, които ако имат добра жена, дори и да й изневеряват тайно, няма да я оставят. Обаче ако жената е зла... Sick

# 572
Аз пък исках да кажа, че дори и да изпълняваш всички желания на един мъж, като пренебрегваш тотално себе си като личност, това не ти дава гаранция, че няма да те изостави. Тогава защо да не се заявите и двамата като личности и да намерите баланса?!? Поне тогава жената ще е в мир със себе си. и не на последно място - никоя жена не трябва да се оставя в пълна финансова зависимост  от мъжа - ето това на стари години може да и изиграе много лоша шега. За изневярата - ако ще ми изневерява тайно, като вечер се прибира при мен - предпочитам да ме остави Simple Smile. все пак всеки трябва да има някакво самоуважение

# 573
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Казах само, че рипането по главите на мъжете на младини, може да е една съществена причина да те изостави като позастарееш, ако не и по-рано. Защото историята познава много мъже, които ако имат добра жена, дори и да й изневеряват тайно, няма да я оставят. Обаче ако жената е зла... Sick

Популе, аз съм зла.

И ич не ме еня, дали щял да ме изостави. 28 години  съм живяла без  маминия златен, още  два пъти по толкова мога  да преживея  без него.
И не,  на  свекърите  си  не дължа нищо. Това, че  са   го  създали,  не  е  било  заради моя кеф, а  защото  те  са  го поискали.
Преди 12 години, аз се  събрах  с един 30- годишен  юнак, който  вятър го вееше  на бял кон. И не  искам  да прозвучи   нескромно, но  мъж донякъде  го  направих  аз. Казвам донякъде,   защото  още   време  и  усилия  ще ми трябват, за да го изкарам  напълно от  тийнейджърската  възраст.

# 574
  • София
Единственото рипане върху глави, което виждам, е това на свекърите върху главите на бъдещите снахи относно името най-често. Пак уточнявам, че това не е при всички свекъри, а само при невъзпитаните.

# 575
В едно семейство не би ли трябвало единодушно да се взимат решенията. Аз да си кротувам, вътрешно да си трупам, ама да слушам само мъжа ми какво ще каже, че видиш ли ще ме остави след 10 години, че той станал адски секси, а аз вече стара чанта? То в този ред на мисли, жената също може да остави мъжа , ако той е "зъл"! Не е ли така? Що за семейство, единия да подтиска желанията и мненията си, заради това, че ще бъде изоставен. Пък по хубавото е, когато си обичана дори и "грозна и поостаряла "  Mr. Green

# 576
  • София
Аз пък исках да кажа, че дори и да изпълняваш всички желания на един мъж, като пренебрегваш тотално себе си като личност, това не ти дава гаранция, че няма да те изостави. Тогава защо да не се заявите и двамата като личности и да намерите баланса?!? Поне тогава жената ще е в мир със себе си. и не на последно място - никоя жена не трябва да се оставя в пълна финансова зависимост  от мъжа - ето това на стари години може да и изиграе много лоша шега. За изневярата - ако ще ми изневерява тайно, като вечер се прибира при мен - предпочитам да ме остави Simple Smile. все пак всеки трябва да има някакво самоуважение

А какво общо има казаното от мен, с това, което ти казваш? newsm78
Рипането по главата е едно, заявяването като личност е съвсем друго. Разликата изглежда така:
Заявавам се като личност. /срещу/ ЗАЯВЯВАМ СЕ КАТО ЛИЧНОСТ!

# 577
Ами няма земна/и извънземна/ сила, която да ме накара да кръстя детето си на свекърите, ако и аз не искам. Пък нека да съм зла Laughing

# 578
  • Пловдив
Дефинирайте "рипане върху главата на мъжа". Мисля, че аз не просто му рипам на моя, ами изнасям танцов рецитал там.

# 579
  • Насред хаоса
Изумява ме първо - как се чете което е изгодно, а се прескача неизгодното. В моя случай, никой не прочете дребната подробност, че мъжът ми СЪЩО искаше детето да се казва на свекъра. Второ - как така нищо не сте били дължали на свекърите? Дължите им съпругът си. Трето - ако не ви харесват традициите, ами пишете писмо до арменския поп. Четвърто - още в началото на вашия семеен живот се хвърляте трупешката върху главата на собствения си мъж да се доказвате, че сте много велики. Но запомнете едно - времето работи за мъжете. Те с възрастта стават по-умни, по-секси и по-желани. И ако започнете на младини да им рипате по главите, като позастареете това ще ви изиграе лоша шега. Разбира се, никому не натрапвам съветите си. Кой разбрал - разбрал.
Хехе, значи отивам да кажа на мъжа си, че дължи на родителите ми мен.  Crazy Виж как съм знаела отначало кой на кого какво дължи, та свекърът така си остана без да "си чуе името". Ако не беше толкова нагъл, можеше и да стане. Това първо. Второ - като не ми харесват традициите, не ги спазвам и не се обяснявам на никого, що да се моря да пиша на някого си. Трето - единственият, който при нас се хвърли трупешката в неща, които не го засягат, беше свекърът. И понеже твърде настървено опитваше да рипа върху моята глава, някак му убягна това, че унизи сина си, та последният година и повече не стъпи у тях след случката. И не защото аз го спирах, а защото баща му си беше позволил да опита да подрони авторитета му пред мен и му беше бесен. Настоявах да отиде единствено защото свекървата се стопи заради глупостта на мъжа си. Та вместо да размахвате разни плашила с времето, убостта ненагледна на мъжете на дърти години и не знам си още какво, се замислете, че така можете да изгубите собствените си синове. Заради глупави традиции и превземки.

# 580
  • София
В едно семейство не би ли трябвало единодушно да се взимат решенията.
Скрит текст:
Аз да си кротувам, вътрешно да си трупам, ама да слушам само мъжа ми какво ще каже, че видиш ли ще ме остави след 10 години, че той станал адски секси, а аз вече стара чанта? То в този ред на мисли, жената също може да остави мъжа , ако той е "зъл"! Не е ли така? Що за семейство, единия да подтиска желанията и мненията си, заради това, че ще бъде изоставен. Пък по хубавото е, когато си обичана дори и "грозна и поостаряла "  Mr. Green

В моето семейство е така, поне за повечето. Макар че, в интерес на истината, трябва да призная, че когато ставаха скандалите относно това къде да живеем, мъжът ми ме попита дали все пак не бих се съгласила временно да живеем при свекъра. Отказах.

# 581
Да бе, и ще си трая, че видиш ли ако си кажа моето мнение може да ме сметне за зла и да ме зареже. После поне няма да пускам тема "как да сменя името на детето, че е кръстено на свекъра". Явно си била от послушните снахи, ама дано не тормозиш по същия начин и снаха си.

veselka78, така е. Никоя жена не трябва да бъде поставяна във финансова зависимост. То и мъжете не трябва, ама там май по-рядко се случва. После затова същите си траят, защото ни професия, ни дом, годините минали, 2 деца и т.н. Не е като да няма такива случаи.

# 582
deskatta, много такива случаи има, наистина. И много жени търпят всякакъв тормоз от мъжете, които преди време са обичали, само и само да не останат сами, защото не могат да се справят финансово. Това е жалко

# 583
  • Пловдив
Вижте, това, че една жена е във финансова зависимост не значи, че ще търпи мъжът и да я тормози. Бъркате двата факта - финансовата зависимост и тормоза. Аз съм във финансова зависимост и реша ли, че не ми е добре в брака - ще си вдигна чукалата и децата.

# 584
  • София
Дефинирайте "рипане върху главата на мъжа". Мисля, че аз не просто му рипам на моя, ами изнасям танцов рецитал там.

Рипането по главата на мъжа е целенасочено налагане на собственото мнение, без оглед на това какво той иска, желае или как се чувства от мъжка гледна точка.

Колкото до заявяването като личност, това не се налага, ако има любов и разбирателство в едно семейство. (Любовта и разбирателството) само по себе си означава уважение към личността на другия. Стигнете ли до там да се заявявате като личности, значи нещо в семейството куца (чувствате се пренебрегнати като личности) и какво тогава правите с този човек?

Общи условия

Активация на акаунт