Септември 2014 - Тема 1

• 39 829
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Както казва един ортопед: "От мерак да се похвалят родителите, че детето е седнало на 6м и е проходило на 10м,  после цял живот ми е пациент..."
Та не бързайте:) Децата като се почувстват достатъчно силни ще ви го покажат Peace

# 661
Ами не го насилвам, но той си се хвана за кошарата и се изправи сам.. със сядането същата работа.. Да го натискам да ляга ли ? Притеснявам се дали не е рано, но мисля, че ако сам го  е направил, значи е физически готов..

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 20:44 от iskambebche

# 662
моето бебе също не може да седи само. Слагам го по-малко, но тупва. Обръща се, но само от корем по гръб, обратно не може или по скоро не иска. Днес забелязах че има опора на ръцете като го сложа по корем. Чудя се да го водя ли на физиотерапия или да му дам още време. По принцип и големият ми син не беше активен като бебе, проходи изведнъж на 1 г. Обаче със сядането не си спомням как е било.
Отделно от това не иска да яде с лъжица, та го храня с биберон. Абе не е като по учебник, ама дано всичко да е наред.

# 663
Моето бебе си седи на столче за хранене ходи с проходилката все едно е от малък там, но се притеснявам че като го сложа на леглото да седне не седи въобще.Като цяло е многооооо палав все иска да скача да ходи но не и да седи

# 664
Yoanny, да не сме ходили на един и същи ортопед, същите думи и на нас ни издумаха Simple Smile
Christina1980, може за ваше успокоение да отидете. Ние отидохме, защото си мислихме, че има проблем и затова не се обръща. Но не й харесаха вратленцето. То все надясно се обръща детето, че всичко му е надясно  и не иска много на ляво да се обръща. Сега сменяме посоката й на спане и къде е активната гимнастика също, а и ще ходим пак на физиотерапевт - всеки месец имаме право с направление да ходим.

# 665
Карамелска, като цяло доста ме потискат болниците и изпитвам ужас всеки път когато се налага да ходя. Ти къде ходиш на физиотерапия? Моят си се обръща и от ляво и от дясно, но само от корем по гръб. Седи когато е подпрян, но сам на леглото без опора не може. Чудя се аз да не се психясвам нещо, защото си го имам този проблем. Четох доста мнения на майки чиито деца са седнали сами на осем и дори на девет месеца и си било нормално.
Големият ми син нищо не можеше да прави до 11 м.  и после за две седмици започна да се изправя и проходи, ама тогава бях по-млада по цял ден с майките по кафетата, а сега си стоя у дома сама като кукувица и само глупости си мисля.

# 666
Ехе,момичета колко интересни неща сте обсъждали.бебка не сяда сама още,но мисля че е нормално.Мен малко ме притеснява захранването.Дадоха ми таблица по която да се водя и там пише да се въведе глутен не по рано от 6 месеца и не по-късно от 7.Вие кка мислите? Дори и спагети със кашкавал можело  newsm78 малко ми е чудно без да съм въвела краве мляко   chef

# 667
И Ади падна на глава, даже 2 пъти в разстояние на 3-4 дена. Sad Притесихме се, но истински се изплаших на следващия ден като видях какъв хемаtон и е станал отстрани. Sad Заведохме я на лекар ( не невролог, а педиатър, Ковачев, че нашето педи 100% щеше да ни отсвири). Каза ни, че няма проблем ако не е губила съзнание и да наблюдаваме внимателно поведението. Пиша го само zа инфо ако на някой му се случи.
Някой беше питал как се редуват кърмене и хранене. Четох, че трябва да има поне 40 мин между кърмене и хранене. При нас даже паузата е около 1ч., тъй като след като си е цоцкала Ади не ще и да погледне пюре.
Поздрави и лек ден,

# 668
слава на бога досега бебето не падало, но съм чела че освен губене на съзнание, симптом може да е и повръщането, сънливостта или прекалено дългият плач. Li дано не се случва повече.

# 669
Малкия от седмица седи, като го поставя аз, а от поне месец се "пъне" да сяда като прави нещо като коремни преси и гледа едно напрегнато.Смятам, че щом той се опитва, значи е готов, но никога не съм го подпирала с възглавници, за да стои на дупе.
Иначе и ние имахме едно падане от леглото или по-точно свличане, но по гръбче, преди време и интересното беше, че почти не плака (за разлика например от моментите, когато му се спи). За секунди стана цялата работа и бях много виновна, че съм го допуснала Sad Проверих веднага крайниците, дали следи предмет с очички, дадох да суче и даже се поодрема, но от шубе не му дадох да спи около час (някъде четох, че така се прави, не знам вярно ли е), следих дали ще е сънлив и дали ще повръща. Звъннах след това на педиатърката да питам дали да го водя и тя каза "Ааа, щом не е губил съзнание, няма нужда". Та се разминахме без цицина даже, но представям си как бих откачила ако верно загуби съзнание. Взех си бележка и сега играе на земята. Е, минават и такива случки през главите на майките.

# 670
Дано да не падат повече бебчета. Е, то ще има да падат де, ама като проходят. Да се надяваме само по дупенца и памперса да обира удара Simple Smile

christina1980, в Центъра по детски болести на Найден Геров 2 ходим (за София говоря).

Момичета, как сте с храненето? Нещо не се говори по темата. Ние сме на вълна каши, но нещо не мога да намеря с едно зърно само, без плодове в тях, само ориз намерих. Ще трябва през някой сайт да пазарувам явно. И вода не мога да я накарам да пие. Днес от бурканче стана що годе (че нямам бебешла чаша). Даже много се въодушеви, ма може би щото така си почеса долния венец  Laughing Но съответно и си поразляхме прилично вода по лигавника. Нещо не ми се отдава явно, а от шише не ще да цока, само си разкарва отляво надясно бибата.

# 671
Водата и при нас върви не много добре. Давам с лъжичка, взехме и чашка със силиконов накрайник и с нея се получи горе-долу (защото с лъжичката трябва 1 час да давам 20 мл Simple Smile) след като махнах противо-разливащата клапа. Налага се така обаче много да внимавам и да правя паузи за дишане Simple Smile
Иначе с манджите  колкото дам, толкова се изяжда. До тук сме минали само ориз, картоф и морковче. Сега ще има лека пауза, заради предстояща ваксина.

# 672
Водата и на мен ми е проблем. Хапва си стабилно и на обяд и каша следобяд и всичко, но вода не та не. Ама ние сме вече на 7 месеца . Смятам скоро и глутен да дам..

# 673
Ехе,момичета колко интересни неща сте обсъждали.бебка не сяда сама още,но мисля че е нормално.Мен малко ме притеснява захранването.Дадоха ми таблица по която да се водя и там пише да се въведе глутен не по рано от 6 месеца и не по-късно от 7.Вие как мислите? Дори и спагети със кашкавал можело  newsm78 малко ми е чудно без да съм въвела краве мляко   chef
хаха знам,че е тъпо да се цитирам обаче не мързи да пиша пак, та какво мислите  newsm78

# 674
Дадох глутен сега на 7 месеца. Правя му сутрин попара със много малко обезсолено сирене и много малко масълче и сухарче.

Общи условия

Активация на акаунт