Септември 2014 - Тема 1

• 39 827
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Спагетите ще ги пасираш ли? Според мен може да пробваш нещо като попара с обезсолено сирене, пък ако и хареса, давай й.
Иначе според мен спагети и макарони е рано защото няма как да ги дъвчат на този етап. Гледам, че има пюрета с паста, но са за след 12 м.
Ние имаме големи проблеми със захранването. Не си отваря устата и не ще с лъжица. Въобще и това ще да е голямо инатче.
Утре мисля да дам банан.

# 676
  • София
Дано да не падат повече бебчета. Е, то ще има да падат де, ама като проходят. Да се надяваме само по дупенца и памперса да обира уд
((
И аз много се надявам на пелените да обират. Ние сме с многократни Praynig

# 677
Ние се храним с каши и пюрета от 5 месечни по препоръка на педито а сега от 6м му давам пасирани зеленчуци с пилешко пак ми каза доктора че се нуждае от месо за растежа. Вода не пие и моя мъник само чайче иска мисля че като по пораснат ще си търсят сами.

# 678
И моята бебка пие максимум 5-6 мл вода на ден.
Давам й след ядене да си изплакне устата. Докторката на нас ни препоръча месо,броколи и гречка/елда. Броколите и елдата изобщо ме ги яде  Crossing Arms
Спагети са болонезе с домати и телешко + сирене чедар пасирани от бурканче пише че са подходящи след 4 месеца.доматите и Лука ме  притесняват вътре,но явно са подходящи.дали няма да й образуват киселини ние сме на 6,5 месеца.

# 679
безглутенови: ориз, просо, царевица, елда, капладжа
глутенови: пшеница, ечемик, овес, ръж

Глутен се въвежда:

– в края  на 6 м. при захранване на 4-6 месеца
– около 8 м. при захранване на 5-6 месеца

Източник: https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

# 680
Благодаря   bouquet

# 681
Дано да не падат повече бебчета. Е, то ще има да падат де, ама като проходят. Да се надяваме само по дупенца и памперса да обира удара Simple Smile

christina1980, в Центъра по детски болести на Найден Геров 2 ходим (за София говоря).

Момичета, как сте с храненето? Нещо не се говори по темата. Ние сме на вълна каши, но нещо не мога да намеря с едно зърно само, без плодове в тях, само ориз намерих. Ще трябва през някой сайт да пазарувам явно. И вода не мога да я накарам да пие. Днес от бурканче стана що годе (че нямам бебешла чаша). Даже много се въодушеви, ма може би щото така си почеса долния венец  Laughing Но съответно и си поразляхме прилично вода по лигавника. Нещо не ми се отдава явно, а от шише не ще да цока, само си разкарва отляво надясно бибата.

karamelska,ние хапваме каши на Topfer.Имат пшеничен грис,овес,спелта и ориз,но мисля че някои са с глутен Simple Smile Разгледай им сайта,може нещо да ти допадне

# 682
Мерси, julietka_87. Повечето за жалост са или млечни или с глутен. Иначе сега ползваме и ни на Топфер - безмлечна, ориз и банан. Видях, че Blevit имат царевица и ориз. Някой ползвал ли е такава каша?

# 683
Нещо настана мълчание тук. Аз само да кажа, че порърахме каша на Blevit и се прие добре. Но пробвах да дам по-евтино пюре и купих Ovko и хич не го яде. Та не я препоръчвам тази фирма.

# 684
вие как забавлявате бебоците. Моят е един киселяк, иска само да го нося, та се замислям вече да го слагам в проходилка. Обаче нали още не седи самостоятелно е противопоказно, та се чудя какво да правя. Пях песни, четох книжка, исках да му направя масаж на гръбчето, то то не желае да стои по корем и натиска да се обърне. Времето е отвратително, вече нямам търпение да свърши тая зима, да излезем навън.
Оф нещо много ми е кисело и на мен.

# 685
Хехе, Кристина аз също си задавам въпроса за забавлението на бебко. Вече има все повече енергия и не му е достатъчно явно в къщи с мама. Водя го на кратки разходки тези дни до магазина или на събирания в един център с мами и бебета, иначе става нетърпим. Днес направо все едно не е моето дете, а стана и особено труден със заспиването. Откакто съм почнала захранването има и страхотни газове, та се чудя - много ли му е, малко ли му е манджата....
Опитвам се у дома да пея песнички и да правим гимнастика, но той също не харесва нищо, когато сме си в къщи и не иска да стои по корем.
Айде - приключвам, че пак ме вика Simple Smile

# 686
И аз тези дни много се чудя какви играчки за развитие на уменията да й купя.Някакви идеи?
Емили,много се забавлява когато играем на куку ба аз се крия Зад една възглавница и се показвам всеки път от различен ъгъл много се смее и ме търси  hahaha обича и в огледалото да се гледа и да си мие ръцете.
Момичета,как храните бебешоците? Аз давам зеленчуково пюренце на обяд към 12 и после плодови към 5 правилно ли?  Моля дайте ми съвет,че ми е много объркано. на всичкото отгоре се и запече и днес сме цял ден на плодове (сини сливи и круши)  ooooh!

# 687
О Аз всъщност исках да ви питам в слънчевите дни слагате ли крем против изгаряне на бебетата.При нас се показа слънцето и въпреки чадърчето против слънце на малката бузките се зачервиха,да я мажа ли с фактор 50?

# 688
Галина ако я държиш на пряка слънчева светлина може да я мажеш със слънцезащитно мляко, при нас е такъв студ, че въобще не излизаме камо ли да го мажа с крем срещу слънчево изгаряне. Така искам да се стопли, тая зима край няма.
И аз на обед давам зеленчуково пюре, днес дадох картоф, моркови и овесени ядки - тест въведох глутена - дано да няма проблем, че аз захраних към 5,5 месеца, а по схемата която даде Карамелска, трябваше да дам глутена към 8 - мия месец,  ама аз малко избързах. Днес Борис не яде много, към 100 гр. пюре. След обед давам фреш, предпочитам прясно изцеден сок вместо плодово пюре. Каша днес не съм давала, иначе по принцип едното ядене е пюре , а другото каша. Но днес някак нямаше апетит дори и  млякото преди вечеря не си изпи. Моят е дебелан и не настоявам много много с яденето.
Днес ми беше особено скучно и чудех защо почти не пишат момичетата в темата, как са нещата при тях какво се случва. Едно време като бяхме бременни имаше по 10 - поста на ден. Ама сигурно са заети и нямат време за форуми.
Лека вечер

# 689
И ние сме дебелички и се чудех дали не бъркам нещо със захранването,а тя дори не яде много твърда храна.Изцяло на кърма е все още,но се опитвам упорито да й дам да пие вода и ам за сега не много успешно  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт