Септември 2014 - Тема 1

• 39 822
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
И ние накупихме разни играчки, че да се занимава с нещо. Гледахме по такива занимателни-да се въртят, бутат, натискат разни неща, да издават звуци. Хареса й. Също е доволна и от новата си градинска люлка, която поради лошото време още е в хола. Посля мисля на терасата на въздух да се люляме. Ама вече толкова дълго чакам времето да стане хубаво, че направо се депресирах у дома. Дано днес стане за разходки вече, че къде, къде по-бързо минава времето.

Успокоих се с предишните постове. Мислех, че само моята капризка не ще да стои по корем. Впрочем почна да си изкарва от време на време ръчичката, като я завъртам от гръб по корем. Помогна една от новите играчки Simple Smile

# 691
Аз захранвам от около 3 седмици, до скоро беше на обяд само храненето, зеленчуци или каша със зеленчуци. От 2-3 дни започнах да давам и преди заспиване, защото ми се стори, че има нужда - много се вълнува като види лъжицата с лекарството вечер и освен това заспива трудно, та реших, че има нужда от допълнение към кърмата. Сега обаче има страхотни газове и ми е много жал - чудя се как ли да помагам Simple Smile
Относно глутена - четох, че трябва да се въвежда задължително цял месец, като се дава всеки ден, защото евентуалната алергична реакция се проявява към 20-25-и ден. Иначе препоръчват и определен ред на въвеждане на културите, от ниско към високо съдържание на глутена, но най-важното е продължителното предлагане. Мисля си обаче колко по-лесно са ни захранвали нашите баби, сега доста научно подхождаме Grinning
Ние по празниците ще пътуваме и съм заредила една чанта с готови пюрета на Хип, дано му харесат, че по принцип му "готвя" храната. Забелязах, че в някои от 2-компонентните има рапицово олио, което по моята логика също трябва да се въведе като останалите храни.
Хайде приятно боядисване на яйца, че на следващия Великден, живи-здрави, ще има кой да ни пречи Grinning

# 692
как сте със сядането. Моето момче като го сложа на дивана седи 10 мин. но без опора веднага климбурка. Предпочита си в шезлонга. На всичките ми приятелки децата започнаха да седят самостоятелно на 6,5 м. да се изправят сами на 7м., абе въобще като прибавим лошото време и ниската двигателна активност на бебето и много се сдухвам. Ама поне почна да си отваря устата и да яде с лъжица, че преди и това не искаше да прави.
Четох форуми,  че е нормално да започне да седи към осмия месец, но всички около мен някак си са по напред с материала.
Вчера го учих да пълзи, ама освен писъци до посиняне друго не успях да постигна. Спазих всички препоръки, сложих му възглавница по корема, шарени играчки да му привличат вниманието , а то само иска да си се обърне по гръб и да го нося на ръце.
Другата седмица ще ходим на хирург да оправим фимозата и ако няма развитие на двигателната активност ще накарам мъжа ми да го водим в детско здраве и да го прегледат.

# 693
Аз за сядането не я насилвам. Майка ми постоянно ми дава съвети по скайп как трябва да седи сама вече с възглавници.обаче аз я слагах няколко пъти и си падаше.Мисля,че гръбчето не й е укрепнало още и няма смисъл да я насилвам. Момичета,отиваме след малко на имунизация за 6 месеца много ме е страх.Тук се слага шест валентната + 3 в едно за морбили и за мен с вирус мисля ме е хепатит ц.  Praynig направо се ужасявам с толкова много ваксини наведнъж обаче не ги делят че нямало смисъл да стресирали детето с повече инжекции.То наистина е по-добре по-малко боцкане обаче толкова много на веднъж направо съм ужасена  Sick

# 694
на шест месеца моят вдигна температура от ваксината, не знам колко защото не я премерих, но беше доста неспокоен за около 12 часа после всичко мина. Всеки път когато сме на ваксина изпитвам ужас, още повече че всички родители на деца с проблеми обвиняват за това ваксините и аз съм в тотален ужас. Галя в страната където живееш не може ли да откажеш ваксините. Ако в бг ваксините не бяха задължителни, аз бих ги отказала. С новият имунизационен календар ни остава само една ваксина на 1 година и после на шест години.

# 695
Криси, в грешка си нещо... newsm78 Освен на 12 месеца, има една на 13 и една на 16 месеца. Чак тогава следва тази на 6г.

# 696
Ние живеем в Ирландия и ваксините са безплатни и не са задължителни.обаче аз държа да ги има всички основни,защотото предпазват от смъртоносни болести.Иначе имам книжка с подробни обяснения коя ваксина за какво е, какво може да стане след нея и ако не се ваксинират децата какви са рисковете.Сестрите и лекарите и те обясняват обаче не ги делят,нямало смисъл.Малката за сега е добре дадох калпол профилактично и сега я наблюдавам и все пак ми  е притеснено. Praynig

# 697
Теди, вероятно не съм разбрала. А така ми се искаше да се свърши най-накрая.

# 698
Аз живея в Германия и до една година ми казаха,че няма повече ваксини. Навсякъде различно ли е или нещо не съм разбрала както трябва  newsm78

# 699
Да в бг последната е на шест месеца, следващата е на една година, после не съм наясно, мислех, че е чак на шест г., но Теди каза че има още.

# 700
За сега малката много добре понесе ваксините,аз така се бях притеснила.дори и висока температура не вдигна само се чеше където я боцкаха. Grinning

# 701
Аз живея в Германия и до една година ми казаха,че няма повече ваксини. Навсякъде различно ли е или нещо не съм разбрала както трябва  newsm78
при нас са до 13 месеца и после пак на 6 мисля

# 702
След като сте минали "двойните" ваксини (които по принцип се поставят до 4-тия месец - голяма част от нас са ги забавили и ги слагат до 6-тия къде щото в началото нямаше ваксини, къде щото децата са боледували и са бавени...), на 7 месеца може да има една, ако няма белег за БЦЖ и мантуто излезе отрицателно. От там насетне следва ваксина на 12 месеца, после на 13, след това на 16 и едва тогава идва голямата "почивка" до 6-тата година. За справка:
Това е за България, в чужбина може да е различно.

# 703
Момичета как е косопада при вас? Аз направо се отчайвам. Започна да пада като беше на 4 месеца и няма спирка. Без коса ще остана и късо я постригах и всичко... Кога спира този ужас..

# 704
моята коса си е рядка по принцип, та не забелязвам кой знае какви промени сега.

Общи условия

Активация на акаунт