Ето есента дойде, а Февруарчето расте, расте!!!

• 42 849
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Даа, и аз съм чела - магнезий и желязо не се пият заедно, по-добре над час разлика. Ама в мултивитамините, ако за заедно, явно тогава е ок.
Иначе ми излязоха изследванията. И се чудя PH на урина ми е 6, това не е ли ниско...Иначе се радвам, че хемоглобинът е добре - 136.
Илияна И., стискам палциии Heart Eyes

# 181
  • София
И на мен не са ми давали витамини, пия си Магнерот. Това за млечните продукти не го знаех, аз не мога без тях, много ги обичам!:) В тази връзка, ядете ли риба? Казаха ми да не ям риба.
Може ли и на мен да ми сложите розово щъркелче, както писах вече ще си имаме мома!:)

# 182
И на мен не са ми давали витамини, пия си Магнерот. Това за млечните продукти не го знаех, аз не мога без тях, много ги обичам!:) В тази връзка, ядете ли риба? Казаха ми да не ям риба.
Може ли и на мен да ми сложите розово щъркелче, както писах вече ще си имаме мома!:)

Защо да не ядеш риба? Някои риби са много препоръчителни - сьомгата, скумрия, пъстърва. Само тези с високо съдържание на живак не са много полезни и то в големи количества (риба тон напр).
При мен обачр е май единственото нещо, което буквално не мога да погледна от самото начало...разчитам на омега 3 като добавка отвреме-навреме.

# 183
  • Бургас
И аз знам, че рибка е полезно да се яде Simple Smile Наскоро правих ципура, много вкусна стана.
Ако може да ми смените града на София и термина на 20.02.2015
Не че е голяма разлика, но ако му се занимава на някой Heart Eyes

# 184
Момичета, дайте някакви трикове, лекове за запушен нос! Вече ме мъчи 3 седмици, първо си беше настинка с хрема, синузит, яко секрети и т.н. Вече съм добре, но носът ми продължава да се запушва. И през деня, а нощно време към 3ч. е ужас направо, събуждам се с пресъхнала уста, не мога да дишам, ставам да слагам капки и пия вода и естествено не се наспивам (което мен много ме мъчи, недоспиването). Вече 2ро шишенце капки изразходвам, знам, че не е хубаво, гледам само 1-2 пъти през деня да слагам и вечер преди лягане.

Утре съм на ЖК, ще питам доктора, но ако някоя се бори с такъв запушен нос, да сподели съвет. Пръсках клей (разреден), но той не помага за отпушването, коризалията не ми помага... цинабскин смуча, помага при синузит, но не отпушва носа и той.

Аз в началото на 4 месец ме хвана ужасен вирус и носа ми беше запушен, купих си някакви капки за нос с етерични масла, препоръча ми го аптекарката, но бяха ужасни и само 2 пъти си сложих, когато се чух с майка ми ми каза да си сложа памучни тампони напоени с домашна ракия и пренощувах 1 нощ и на другият ден ми беше пресъхнала хремата, не вярвах , защото се мъчих няколко дни със запушен нос ......Пробвай, ако искаш Simple Smile

Харесала съм си тази количка втора ръка - мислите ли че са хубави? Моделът е Quinny Speedi.

Имала съм такава, за триколка е доста лека и компактна при сгъване. Може да се ползва с адаптори с кошница Макси кози (много е удобно). Единственият минус за мен е, че седалката (основната) няма как да се обърне по посока към теб, но не всички мами държат на това. Маневрена е, лесна за бутане, основната седалка е достатъчно широка и за по-голямо дете. В началото с коша за новородено, а лятото примерно може да изкараш с кошницата (ако искаш бебо да гледа към теб).

Мамите, които пиете магнезий, предполагам докторът ви е казал, но нали знаете, че не трябва да се приема с млечни продукти, защото пречат на усвояването му. При мен това са големи графици, защото пия и желязо, трябва да има поне час време м/у двата приема, отделно, ако съм яла/пила мляко пак час. А ако ми е зле на стомаха, сиропът, който пия, след него 2ч. не трябва да се приемат никакви лекарства, защото няма да се усвоят пълноценно. Та, често като седна да се храня и се почва едно чудене какво да ям, пия и с кое хапче. Crazy

# 185
Първия път като отидох на лекар, да ми потвърдят бременността, ми изписаха една камара хапчета, вкл. и витамини. После си отидох при този, който ще ме наблюдава и каза, че е по-добре да не ги пия, а да наблягам на плодовете и зелечуците като източник на витамини. Не ми е изписвала такива и до сега.

Мисля, че няма практика да изписва, освен желяво, вит. В и тн.

# 186
Аня, бях писала в фейсбука, и аз имах подобен проблем -беше ми запушен носа от началото на бременността близо 3-4 месеца, и постоянно си слагах спрей Отривин по няколко пъти на ден и съм много доволна ,че най-накрая намерих лекар който да ми реши проблема -изписа ми Низита спрей-това е морска вода но по концентрирана -след 3 дни ползване нямах повече проблеми с носа. Каза ми също ако се разболея зимата и имам по упорита хрема да позвам Аромафос спрей, на фирма Пранаром. Като междувременно си слагам Пинасол или Гелоситин за овлажняване на лигавицата защото спеят я изсушава.

# 187

Мамите, които пиете магнезий, предполагам докторът ви е казал, но нали знаете, че не трябва да се приема с млечни продукти, защото пречат на усвояването му. При мен това са големи графици, защото пия и желязо, трябва да има поне час време м/у двата приема, отделно, ако съм яла/пила мляко пак час. А ако ми е зле на стомаха, сиропът, който пия, след него 2ч. не трябва да се приемат никакви лекарства, защото няма да се усвоят пълноценно. Та, често като седна да се храня и се почва едно чудене какво да ям, пия и с кое хапче. Crazy
[/quote]

Не, не ми е казал и май не съм го чела никъде ... аз сутрешната доза си я пия с прясно мляко...... Ще имам предвид, благодаря Simple Smile

# 188
За витамините-моята лекарка ми каза да наблягам на плодовете и зеленчуците,а ако има нужда чак тогава ще ми изпише.Много мъжки майки имало stork-boy                                                     

# 189
  • София
Stankeva, desita, много мерси! Ще пробвам с ракията довечера, и другите ще си запиша, да видим и доктор какво ще каже днес.

За риба гастроентерологът специално ми обърна внимание да ям, омега 3 били важни за мозъка на бебето. По принцип обичам, но лятото след една печена скумрия 2 дни бях парцал, толкова зле ми беше на стомаха. Препоръча ми пъстърва (и да не взимам замразени риби, обработвали ги нещо и може би това ме дразни). Онзи ден мъжа ми изпече пъстърва на скарата, със страх хапнах, но слава Богу бях о.к., та пак ще вземем. И се замислям таблетки омега 3 да пия през ден примерно, щото и ядки не мога да ям.

JT, какви Омега 3 пиеш, най-вече какви мг е? Гледам в pregnacare има 300мг, в тези на Абофарма само 1мг, пък в тези, които са само Омега 3, са 1000 или 500мг.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 10:02 от Аня♥♥♥

# 190
Аз до 15 седмица пиех само фолиева киселина, след това започнах пренатал и досега съм с него. След леката настина док ми каза да пия биозин мама и магнерот, заради стягането. Иначе си хапвам и плодове, но предпочитам да взимам и витамините, защото не съм от най-ядящите разнообразно  #Crazy Иначе за носа, аз винаги съм със запушен нос, и даже съм за операция на едната ноздра, че е крива, ама го отлагам от две години и половина, ползвам понякога еуфорбиум, мед в носа или преварена вода с щипка морска сол, много ми помага солената вода  Peace

Да ви питам, има ли възможност от магнерота да ми зачести стягането?! newsm78 Аз го пия 3 по 1, много ми е чудно?  newsm78

# 191
  • София
Не, магнезият отпуска мускулатурата на матката, тези, които лежат за задържане им го вливат със система.
На мен ми влияят някои храни и чайове, та внимавам.

# 192
Искам и на мен да сложите на първа страница едно  stork-boy 

# 193
Иска ли още някой да има възможността да редактира първият пост, защото в последните две - три странички виждам много желаещи за добавяне на пол и не само, а аз нямам възможност тия дни, ще мога чак уикенда евентуално или по някаква случайност ако имам някоя друга свободна минута, но не обещавам.
Ако някой иска, нека ми пише тук или във фейсбук, да му пратя име и парола и да обясня как става.

# 194
Ние сме го оправили Светле Wink Ще влизаме и аз и Криси и ще оправяме, периодично!

Общи условия

Активация на акаунт