Лакове за нокти- 95

• 59 150
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • UK
Мда, и дебелите калачки на Катрис и Модълс Оун са ми ужасно неудобни. Обичам изчистена, простичка форма на бутилките, така, че да могат да се подредят една до друга - като Перфект или квадратните на ГР. От капачките най удобни са ми на Флормар, понеже са плоски и не се плъзгат. Самите четки обичам да са дебели и скосени в двата края, от по мек материал. Обичам и да има поне една страна на бутилката, където да се вижда лака без картинки и надписи, но пък не обичам лепенки по капачката. Черни или сребристи капачки, има едни стари лакове Ъмбрела или нещо такова с най грозните капачки на света - едни гнусно жълтеникави, никога не бих си купила такъв лак. Тези оцветени капачки ми напомнят на евтините китайски лакове в големите купи в Елитис.

Моята колекция (минус мишия пясък на ОПИ (винаги си го представям като някой сив лак, но вие знаете, че е червен) и един червен Перфект-ен брокат):
Скрит текст:

# 706
 Малката Госпожица Мърморана, имаш внушителна колекция от лакове.  #Crazy
Харесах си първите 5 от втория ред. Може ли да споделиш кои са?

Какво се случва след около 2 години след като им мине годността на тези лакове? Цялата колекция отива в коша? Или периодично ги подновявате? При всеки изхвърлен стар лак, се купува нов ли?
Как  се случва да имате 20 и повече лака в почти един и същи цвят на различни марки?

# 707
Малката Госпожица Мърморана, имаш внушителна колекция от лакове.  #Crazy
Харесах си първите 5 от втория ред. Може ли да споделиш кои са?

Какво се случва след около 2 години след като им мине годността на тези лакове? Цялата колекция отива в коша? Или периодично ги подновявате? При всеки изхвърлен стар лак, се купува нов ли?
Как  се случва да имате 20 и повече лака в почти един и същи цвят на различни марки?
Моята "колекция" е скромна - имам около 70 лака + 15-ина основи/заздравители/топ-лакове. Досега съм изхвърляла лак, само защото не ми харесва, а не защото му е минала годността. Лаковете ми стоят в затворен шкаф, на тъмно. След използване, задължително, се почиства отворът на лака с памук и лакочистител, за да не засъхват капки/остатъци от лак. Съответно по този начин се затварят перфектно и се предпазва от достъп на въздух самият лак, което е основна причина за сгъстяване/"разваляне".  Половината ми лакове са в червената гама, различни марки, различни нюанси, различни консистенции...и не са ми достатъчни. Всяко "червено" е различно и стои по различен начин. Не подновявам лакове, само - добавям Wink

# 708
  • Belgium

Как  се случва да имате 20 и повече лака в почти един и същи цвят на различни марки?

Случва се и още как  Laughing
Всеки човек си има предпочитания за дадена гама цветове и колкото и да купува, винаги окото му ловят такива лакове. Аз имах дори случай, в който тъкмо уговарях размяна на лакове със съфорумка, когато погледнах и установих, че лакът, който щях да взимам от нея всъщност го имам  hahaha

Просто го бях забравила.

# 709
Много пъти и аз съм си дублирала лаковете и после подарявам,като съм блейка Simple Smile Да ви покажа едно Перфектче :

# 710
  • UK
Първите пет лака от втория ред са Essence - Sweet As Candy, Sally Hansen - Solid as a Rock, Sally Hansen - Berry Juicy, едно мъничко безименно лакче, което беше в голяма пластмасова топка за елха с два други мънички безименни лака, които си купих за един паунд около Коледа миналата година, а като го пробвах си купих още 5-6 от него, понеже е супер покривен бледорозов лак, което не се среща често, и мирише на ягоди, Models Own Strawberry Tart. Първия не става за нищо, честно казано, ужасно непокривен е, може би на четири пласта ще е добре. Втория е също непокривен със сребрист шимър, той ми е подарък, според снимки в Гугъл стои хубаво, но не съм го пробвала. Третия е страхотен, ако не беше малкия безименен лак, щеше да ми е любим от бледорозовите, последния е супер също, малко по тъмен е от последните два, с лек проблем в нанасянето като повечето подобни лакове, но достатъчно покривен и също мирише на ягоди.

Лаковете практически нямат срок за годност, просто трябва да се съхраняват правилно. Някои се утаяват или сгъстяват, но гледам поне веднъж месечно да ги сложа всички в една голяма чанта и няколко часа да я търкалям по пода - звучи смешно, но просто я слагам на една страна, след десетина минути я обръщам на друга, за да се разбъркат хубаво лаковете. Държа ги на тъмно и далеч от слънчева светлина, тук така или иначе не става тоилкова топло, че температурата да е проблем.

А реално дублиращи се лакове имам много малко. На снимката, естествено, изглеждат подобни, но реално имат ефекти, глитър, шимър, червените са най подобни един на друг но някои от тях са по покривни, някои не са, някои стават по тъмни на изкуствена светлина, някои си остават каквито са си, та не са съвсем еднакви. Трябват ми всичките, нищо че напоследък нося 4-5 от тях Simple Smile

# 711
  • Варна

Много лесно  Laughing Отивам в магазина и очите ми все в един и същи цвят. Вече не знам колко пъти се спирам да си купя един и същ лак отново и отново и отново. Имам го в къщи, но като отида в магазина пак на него налитам.

# 712
  • UK
Колкото и лакове да имаме, винаги има по нещо различно, което нямаме. Имам три червени глитъра, но искам China Glaze - Ruby Pumps и Ring in the Red... Искам снежната Чайна, искам Orly - Elation Generation...

# 713
Ама аз съм странна що се отнася до тези неща, вече съм писала, че формата на бутилката може да ме накара да си купя лак или да ме откаже...

Абсолютно подкрепям  Crazy

Иначе моите са към 50-60 може би, но колкото и да ги клатя и държа на тъмно, има лакове, които просто ми е развалят.
А този път надминах себе си откъм шарения  Laughing

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/ … 9ec0cda4f2673859e

# 714
Ключовата дума е „почти един и същ цвят“. Почти никога няма пълно съвпадение в нюанса, изключително рядко е. Към това винаги се добавят и разлики в текстурата, четката, нанасянето, блясъка, трайността, ако щете, дори усещането, докато се носи лакът. Затова някои от нас имат по десетина лака в един цвят и едва доловими, но ясни за нас разлики в оттенъка и в другите характеристики.

Иначе за срока на годност - имам поне 2-3 лака на над десет години и нищо им няма, важно е правилното почистване на гърлото на шишенцето и съхранение на тъмно. Пък и разни легендарни лакове от стари колекции, които със зор купуваме, ако ни легнат на сърце, си идват при нас вече „стари“. Пак нищо им няма, ако всичко е нормално, разбира се. Мога да дам пример с Vodka and caviar на O.P.I. - лак от руската колекция на марката от 2007 г., който успях да си купя тази пролет чисто нов и с прекрасни технически характеристики. Sunglasses

# 715
Благодаря ви за подробните отговори.
Просто на повечето лакове, пише че срокът на годност е 24 месеца след отваряне и аз всяка година хвърлям по 5-6 стари лака, просто защото си мисля, че нещо им става и да не ми развалят ноктите по някакъв начин.

Новата ми придобивка за нокти е: Пила за нокти Titania (6 повърхности) + подарък инструмент за избутване на кожички

Пробвах да си избутам кожичките с маслото на Essence, но нещо не ми се получава, а не искам да си режа кожичките.

# 716
  • UK
Аз редовно си купувам лакове по един паунд, които в нормален магазин за по 5-6-7 паунда, понеже изглеждат "развалени", а всъщност просто са утаени. Малко разбъркване и евентуално няколко капки разредител и са като нови. Онзи ден си купих мишия пясък на ОПИ за 4 паунда, понеже в кутията е имало и друг лак, който се е отворил и се е разлял. Бутилката беше омазана цялата, но аз си я изчистих и сега не му личи изобщо, даже днес ще го сложа за пръв път. Simple Smile

Не си изхвърляй лаковете, просто ги съхранявай някъде на тъмно (колкото и хубави да са рафтчетата с лакове, в кутия им е най добре, може и в хладилник лятото, ама на някои от нас тук ще ни е необходим цял нов хладилник за колекциите), и си купи разредител, не им слагай лакочистител за разреждане. Почиствай гърлата хубаво и ги разбърквай понякога и нищо им няма. Simple Smile

# 717
Моите лакове са 50% червени, 30% розови и 20% други+някакви глитъри. И аз като отида в магазина, все на едни и същи цветове се спирам, даже наскоро щях да си купя лак, който имам  hahaha  
+1 за неудобните дебели капачки, на Катрис са ми най-неприятни в това отношение.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 15:42 от Lemy

# 718
Някой има ли на снимка Пърфект s 32? Нещо съм се зачудила за него, но пък ме притеснява да не е  твърде ярко червен и блещукащ...

# 719
Някой има ли на снимка Пърфект s 32? Нещо съм се зачудила за него, но пък ме притеснява да не е  твърде ярко червен и блещукащ...
И ярък и блещукащ е  Mr. Green
Скрит текст:
Снимката е кофти,но все пак горе долу се вижда:

Общи условия

Активация на акаунт