Професионални серии за коса - тема 70

• 77 816
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,  обръщам се към вас с молба да ми помогнете да избера подходящ продукт за мен. Косата ми е тънка, рядка със сухи краища. Същевременно с това е мека и ми се иска да придобие плътност. Засега мисля да поръчам 2-мин.реконструктор на Афоджи, много ви моля да ми препоръчвате и други продукти  Blush

# 631
  • Пловдив
   Здравейте,
моята коса е плътна и гъста.
Горният ми слой е по-изтощен, краищата ми
понякога се оплитат като спя.
Общо взето не е суперхвърчаща, но не е
и подредена и пригладена/ без намеса/

Запалихте ме по Kérastase  и се чудя Кристалист или
Дисциплин шампоан и маска да си взема.

В Арлен сега има комплекти с малко намаление.

# 632
dudhen ,по-добре Дисциплин,тя е за приглаждане, Кристалист е по-скоро за блясък.

# 633
  • Belgium
dudhen, от двете серии, аз бих ти препоръчала Дисциплин предвид типа на косата ти както я описваш  Peace

# 634
  • Бургас / София
dudhen, Кристалист няма да ти свърши работа най много да ти оплете още повече крайщата  Peace

# 635
Концентратите на Керастаз преди или след маска/балсам ги нанасяте?

# 636
  • София
Без маска и балсам, те са си достатъчно подхранващи сами по себе си.

# 637
  • Пловдив
   Благодаря ви за бързите отговори!  bouquet
Поръчвам Дисциплин.Ако не ми хареса - вие ще
сте виновни Joy

И още нещо - виждам, че смесвате различни продукти /явно
опитът си казва думата, но аз ползвам професионални продукти от 1-2 години,
по-сериозно от 1/примерно кератинов шампоан с хидратираща маска,
или обратното.Аз винаги ползвам шампоан и маска/балсам от
един вид и марка.Още не смея да експериментирам.
Чета предните теми и опитвам с различни продукти, но до сега
не съм открила моята "уау" комбинация.

# 638
Аз да се повторя, но към коя серия да се насоча  newsm78

Благодаря ти за бързия отговор bellissima ще пробвам с Арлен    bouquet

Уффф косата ми няма такова "животно" .... Фризьорът ми казваше, че не е рядка, а е с тънък косъм ... Мекичка е като бебешка ... Права, не е боядисвана повеем от година, подстригвам я през месец и последния път я направих на късо каре (т.е. Се разделих с над 20см Simple Smile) ... Няма никакъв обем освен непосредствено след изсушаване и ако не я топирам и бетонирам с лак стои облизана по главата ми ... Омазнява се бързо, но пък краищата стоят някак си леко пърхави (не са филирани) в същото време скалпът ми е много чувствителен (зачервява се и сърби от по-силни професионални шампоани във фризьорските салони)
Та чуденката ми е Densifique, Resistance, Volumifique или ....  newsm78

# 639
Мнение за Спрей-пудра за обем  Kerastase V.I.P Volume in powder  Praynig Praynig

http://arlen.bg/product/1350/sprey-pudra-za-obem-sas-silna-fiksa … powder-250ml.html

# 640
Аз да се повторя, но към коя серия да се насоча  newsm78

Благодаря ти за бързия отговор bellissima ще пробвам с Арлен    bouquet

Уффф косата ми няма такова "животно" .... Фризьорът ми казваше, че не е рядка, а е с тънък косъм ... Мекичка е като бебешка ... Права, не е боядисвана повеем от година, подстригвам я през месец и последния път я направих на късо каре (т.е. Се разделих с над 20см Simple Smile) ... Няма никакъв обем освен непосредствено след изсушаване и ако не я топирам и бетонирам с лак стои облизана по главата ми ... Омазнява се бързо, но пък краищата стоят някак си леко пърхави (не са филирани) в същото време скалпът ми е много чувствителен (зачервява се и сърби от по-силни професионални шампоани във фризьорските салони)
Та чуденката ми е Densifique, Resistance, Volumifique или ....  newsm78

По това, което описваш, мисля, че подходяща серия за теб е Денсифик. Тя е точно за уплътняване. Аз лично не съм я пробвала, защото не смятам, че е подходяща за мен, но момичетата, които са я ползвали, споделиха, че им прави косата видимо по-плътна. Но в дългосочен план на повечето им пресушава краищата, особено ако имат склонност да стоят по-сухи. Ако прецениш, че краищата ти лесно могат да се пресушат, по-добре съчетай ш-н Денсифик с маска Дисциплин. Страхотна маска е - балансирана, изглажда косъма, придава блясък, в същото време подрежда идеално косата (видимо най-вече при къдрави коси) и най-важното не отнема от обема. Няма сплескващ ефект както при повечето хидратиращи маски Peace Алтернатива на маска Дисциплин е балсам Дисциплин  Peace Той може даже и повече да ти пасне отколкото маската. Дано да те насочвам правилно. Hug
Архитект мисля, че не е подходяща за теб. Или поне аз на твое място не бих заложила на нея. Тя е протеинова серия за изтощена коса. Твоята доколкото разбирам не е изтощена.
За Волюмифик - води се за обем. Честно казано не знам дали е добра. Имам спомен, че повечето коментари, на които съм попадала за тази серия, не са особено хвалебствени. Освен това повечето серии за обем поначало действат изсушаващо за косъма (разбира се не се отнася за всички).

# 641
  • Пловдив
момичета може ли малко помощ    Praynig  коя термозащита да взема

тази   http://arlen.bg/product/1070/termo-zashtiten-krem-bez-izplakvane … cream-125-ml.html

или тази   http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-t … -na-kosata-150-ml

ползвам преса за коса

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 14:40 от krisN

# 642
Здравейте мили момичета,
Моля ви за съвет от днес се сдобих с маската Lakme -Deep care   и аргановото олио, тъй като имам много чуплива и хвърчаща коса, която я боядисвам.Въпросът ми е какъв шампоан ще ми препоръчате за най-добро съчетаване.Благодаря!  bouquet

# 643
krisN,
едното е флуид,  другото крем. Зависи какво предпочиташ. Моята коса не се сработва с кремове и следователно не заглеждам такива.

julia_gt, с протеинов шампоан  Peace
Аргановото олио е финиш.

# 644
Здравейте мили момичета,
Моля ви за съвет от днес се сдобих с маската Lakme -Deep care   и аргановото олио, тъй като имам много чуплива и хвърчаща коса, която я боядисвам.Въпросът ми е какъв шампоан ще ми препоръчате за най-добро съчетаване.Благодаря!  bouquet
Защо просто не заложиш на шампоана от серията Deep Care? Ако вече не ти допадне комбинацията с него, чак тогава да мислиш за други варианти. Иначе рискуваш да направиш кофти съчетание на продуктите и в крайна сметка да придобиеш погрешна представа за действието им.

Общи условия

Активация на акаунт