Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Ох, аз реших, че в Турция са поевтинели горивата.  Grinning За БГ ясно.

# 601
Да, четат ни! Пуснали са офертата отново за още 144 часа. Благодаря!

Браво! Дано помислят и за по-късно тръгване от Истанбул в последния ден.  Wink

Ето това им е най-големия недостатък на тази агенция.
След като четат да вземат решение за тръгване поне на обяд.

Да се изкажа и аз по въпроса за самостоятелно ходене или агенция - разбира се, че сами е най-добре!  Laughing Даже и с автобусен превоз го предпочитам този вариант!
Но...ако има достатъчно примамлива оферта бих се замислила и аз.   Peace

# 602
  • София
Ох, аз реших, че в Турция са поевтинели горивата.  Grinning За БГ ясно.

Поевтиняването е навсякъде, не само в България. Освен това автобусите зареждат в България. Не вярвам да се налага да го правят в Турция. Поне при лека кола един резервоар стига за отиване и връщане.

А най-лошото е, че в договора ТА се подсигуряват в случаите на поскъпване на горивото, но за поевтиняване никой нищо не казва.  Mr. Green

Мими, предполагам, че кожарската фабрика плаща процент от продажбите. Едва ли ще се лишат от това.  Wink Но пък поне можем да опитаме. Laughing

# 603
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Хотелите много трябва да се следят, защото се появяват-извезват, вдигат-качват цени, направо и те не знаят как вече да привлекат туристи.
Аз си резервирах вече за април, хванах промоция за 12 евро на човек нощувка и закуска, хотела е в пресечка на любимия ми Истиклял  Heart Eyes Надявам се да има време и за Нишанташъ, отдавна ми е мерак, ама май не ставаше за пешеходно от Таксим, не помня вече  ooooh! Така самоорганизирано 3 нощувки ще излезе по 142 лв на човек, така че от София винаги има варианти.
Мина времето, в което ходехме с ваучери за 100 лв, че и за по-малко...

# 604
Здравейте , моля за съвет кой е по удачния вариант за придвижване от хотел, в района на летище Ататюрк / около спирките Yenibosna / ,до Сапфир . с метро бус до Mecidiyeköy и от там до М2-Sisli -

или М1-  от там Т1 - и после М2  до Сапфир

и ? как се таксуваха метро Автобусите .... 

# 605
Здравейте , моля за съвет кой е по удачния вариант за придвижване от хотел, в района на летище Ататюрк / около спирките Yenibosna / ,до Сапфир . с метро бус до Mecidiyeköy и от там до М2-Sisli -

С метрото M1 до Йеникапъ и от там с М2 до 4.Левент, където е Сапфир.

# 606

С метрото M1 до Йеникапъ и от там с М2 до 4.Левент, където е Сапфир.

Много Благодаря . Гледах картата от форума и несъобразих, че М1 достига до Йеникапъ .

# 607
Момичета, за първи път съм темата. Някой да е ходил до Принцовите острови, с корабче или с ферибот, и  откъде тръгват?

# 608
  • Варна
Добре дошлa!
По въпросa - повечето сме ходили. В първия пост имa линкове към сaйтовете нa фериботните компaнии. До островите обикновено се пътувa с SEHIR HATLARI или с IDO. Първите сa големи и бaвни. Вторите имaт бързи (и мaлко по-скъпи линии). И двете тръгвaт от Кaбaтaш. В рaзписaниятa търси "adalar".

Николче, 65 лв. aвтобус е нереaлно зa повечето от нaс, a и 12 евро - луд късмет.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 05:42 от beljata

# 609
  • Кукуландия
Здравейте!

В края на май планирам първо пътуване до Истанбул с мм за 5 нощувки и сега чета усилено темите. Трябва да призная, че ми се зави свят от толкова много информация  Mr. Green Исках да ви попитам дали според вас е добре като цена хотел в Султанахмет, 5 нощувки, двойна стая + закуска за 400-500 лв.?
Още се чудим дали да пътуваме със собствен транспорт или с автобус заради това къде ще оставим колата и дали ще бъде безопасно. Иначе  програмата сама ще си я направя (благодарение на вас   bouquet )

# 610
  • София
Здравейте!

В края на май планирам първо пътуване до Истанбул с мм за 5 нощувки и сега чета усилено темите. Трябва да призная, че ми се зави свят от толкова много информация  Mr. Green Исках да ви попитам дали според вас е добре като цена хотел в Султанахмет, 5 нощувки, двойна стая + закуска за 400-500 лв.?
Още се чудим дали да пътуваме със собствен транспорт или с автобус заради това къде ще оставим колата и дали ще бъде безопасно. Иначе  програмата сама ще си я направя (благодарение на вас   bouquet )

В Султанахмет има всякакви хотели - и бюджетни, и луксозни. Обикновено спим в стая за двама със собствен санитарен възел и закуска за около 60-70 лева, но това е почти най-ниската цена за хотел със собствен санитарен възел, купен няколко дни преди датата на заминаване. Предполагам, че 4-5 месеца по-рано и цените са по-високи. Но само няколко поста по-нагоре, Николия се похвали, че е резервирала за 12 евро на човек, т.е. намират се и разни промоцийки. Wink Иначе евтините хотели обикновено са разположени в много стари къщи, приспособени за хотели и стаите са много тесни. Предпоследния път нямаше къде да си сложим саковете. Но пък съм виждала и хотел на веригата Бест Уестърн, където няма как да предлагат такива условия.  Wink И имай предвид, че оценките в Букинг май се манипулират. Случвало ни се е да спим в хотел с висока оценка, а да не се различава по чистота и условия от хотел с оценка 5,7-5,8. Колкото до колата - винаги я оставяме на улицата, но нашата кола не е привлекателна за крадците. Ако в условията на хотела пише, че има безплатен обществен паркинг, то значи, че ще ти намерят място на улицата. Ако се притеснявате, вземете хотел, който предлага платен паркинг. Но се опитайте някак да разберете колко ще ви струва, защото тарифите са твърде различни дори за едно и също място. Може да ви вземат и по 7-8 лири на денонощие, но може и 15 евро.  Laughing

Tigar_123, ако питаш за европейско пристанище, то всички фериботи за Принцовите острови тръгват от Кабаташ.  От Азия има от Кадъкьой (същите, които преди това са тръгнали от Кабаташ) и от Бостанджъ. 

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 02:05 от Тaня67

# 611
  • Варна
Коригирaх се и aз. Embarassed
Явно е време зa опреснявне нa спомените зa тaзи посокa. Нa отивaне бяхме с кaтaмaрaн нa Идо, a последнa грижa ми бе къде ни е върнaл фериботa нa другaтa... вече мислех зa следвaщaтa спиркa - Сaпфир. И в глaвaтa ми Sehir е свързaн с Еминьоню...
Усещaм, че зaпочвaм дa не се готвя зa пътувaниятa, отивaм кaто у домa си и кaрaм "по звездите". ooooh!

Uinen, Тaня ти е обяснилa. Ценaтa е приличнa. Aз поне съм си сложилa лимит от 100 лв./вечер зa двойнa стaя. Сегa търся зa приятели, но зa aприл нямa нищо свястно ок. 60-70. Зa НГ бяхме в нов хотел нa 3 мин. от кулa Гaлaтa и нa толковa от сп. Хaлич нa метрото зa 50 евро нa вечер, с резервaция, нaпрaвенa в нaчaлото нa aвгуст.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 06:06 от beljata

# 612
  • Кукуландия
Благодаря ви, момичетата!

В момента се спрях на 3 хотела с цена под 400лв. за нашите нощувки. Ще ви помоля да ми помогнете в избора преди да са се изчерпали местата Simple Smile
Ето ги и тях:
http://www.booking.com/hotel/tr/ada-apart-sultanahmet.en-gb.html … ailability_target
http://www.booking.com/hotel/tr/emin.en-gb.html?aid=339530;label … ailability_target
http://www.booking.com/hotel/tr/akdeniz.en-gb.html?aid=339530;la … ailability_target

# 613
Хотел Емин в Сиркеджи ли? Сакън не се доближавайте до него! Това е възможно най-мръсният хотел в района. Миналата пролет го бях резервирал, но добре, че се отказах - пълна мизерия е. За другите не мога да взема отношение.

А сега да се похваля Hug Преди малко букнах четворна стая в 4-звездния Hotel Buyuk Sahinler на символичната цена от 469 лева за три нощувки за Великден. С пътуване от Пловдив (50 лева в двете посоки с Матпу) излиза дори по-евтино от ваучерите на ЗТ. Но сега вече говорим за пълни 4 дни с 3 нощувки в 4-звезден хотел, разположен на стратегическо място до транспортния възел Йеникапъ!

www.hotelbuyuksahinler.com.tr

# 614
При този отзив за втория хотел,каквото разгледах-за първото предложение съм.Третият по снимки Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт