ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 639
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Ахаа, те били за талантите. Не са за нас.  Laughing
Благодаря, Жас!  Hug

А може ли някой имащ това да щракне и покаже няколко страници, моля! Надявам се да не и то чак за много можещи, поне по описание не ми звучи така.  Simple Smile

И, Жас, нали и маш това (макар ние да сме за 1ва част), то дали е такова, каквото ми трябва? Как мислиш?  
Да надгражда не твърде много училищния материал. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 12:04 от Morena

# 196
  • Варна
Жасмин, благодаря за задачките - наистина са хубави! Но мисля, че Маша не би се справила с всички. Още повече, че напоследък като види по-големи числа и казва: "Ааааа, това не сме го учили!" и отказва да решава. Мисля, че забележките на госпожата, че е писала повече, отколкото трябва, че е ползвала букви, които не били изучили и т.н. са повлияли в тази посока. Та предполагам, че зора ще й е на първите 2 задачи - другите ми се струват по-лесни (евентуално 6-та иска повече съобразяване сякаш), но пък и там ще оплеска нещо от заплес със сигурност Heart Eyes Браво на твоето момче за медала!
Някой беше отворил пак темата за състезанията. Това, че задачите понякога са "странни" и могат да се тълкуват различно, според мен също е част от позитивните страни на състезанията за малките. Нали идеята не е в класирания, точки и кой е по-по-най? Нали не искаме да психираме децата с изпити и състезания? Ако няма излишната истерия точно по класирането, тогава, това че детето е решило задачата различно (грешно) може да бъде обяснено спокойно. Все пак - нали ги готвим за реалния живот! Там често има такива несправедливости и трябва да се научат да ги приемат спокойно, щом не могат да ги променят. Случва се единия човек да е казал нещо, мислейки си че е ясно, а пък другия да е разбрал (също ясно) нещо различно. Такъв е живота - трябва да ги подготвяме полека за него, нали Simple Smile

# 197
  • София
Ако няма излишната истерия точно по класирането, тогава, това че детето е решило задачата различно (грешно) може да бъде обяснено спокойно. Все пак - нали ги готвим за реалния живот! Там често има такива несправедливости и трябва да се научат да ги приемат спокойно, щом не могат да ги променят. Случва се единия човек да е казал нещо, мислейки си че е ясно, а пък другия да е разбрал (също ясно) нещо различно. Такъв е живота - трябва да ги подготвяме полека за него, нали Simple Smile
Напълно подкрепям по същество. И все пак за някой уроци от живота, мисля че им е рано.

# 198
И, Жас, нали и маш това (макар ние да сме за 1ва част), то дали е такова, каквото ми трябва? Как мислиш?  

Аз го имам, но къде ли е.  Crazy
Добре, че ме подсети! Имам и другото, сега ще поразгледам и снимам.

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 14:54 от Анонимен

# 199
  • Sofia
Напълно подкрепям по същество. И все пак за някой уроци от живота, мисля че им е рано.
А! точно така и аз мисля!  Grinning
И нали всеки сам преценява за дето си, та някои ходят на състезания, други не и това е.  Simple Smile
Аз например (нали съм от тези дето не са по състезанията) от тези в нета ще избирам задачки и ще си ги решава детето вкъщи, пропускайки тъпните.  Grinning

Аз го имам, но къде ли е.  Crazy
Добре, че ме подсети!
Ох, Жас, разсмя ме.  Laughing

И нашите нали са няколко... оставила съм ги на видно място, на надстройката  на бюрото, та да не ги забравяме.  Laughing  Снимката (сте виждали) е от преди... помагалата де.  Crazy

# 200
  • Стара Загора
Моят син се справя безпроблемно със задачите от състезанията и има желание да отиде на състезание. Знае какво е състезание от кака си, че има класиране и т.н но не е стресиран от това. Но в къщи никога не гоним резултат на всяка цена. И за мен не е важно дали е на първо или н-то място, а дали е успял да се справи със нещо познато - като решаване на задачи, в друга по-различна среда. Така че ако до декември все още иска да опита ще го пусна.

За разлика от математиката, където смята без проблем, то с българския не е така. И си мисля, че вместо г-жата да му пише забележки че избързва, то в часовете по математика може спокойно да му дава да прави звукови модели.
Ама това е само в мечтите ми.

# 201

Ами това е за събиране от 10 до 20, рано е за него, не са взели в училище такива задачи.

А другото е само текстови и логически задачи, пак не съм убедена, че ще ти хареса. (за бързоуспяващи ученици)

# 202
  • София
Сега ги решава тези пирамиди без да се замисли даже...
Би ли обяснила как се решават тези пирамиди?

# 203
Морена аз купих на Динова това http://www.book.store.bg/p26352/zadachi-po-matematika-za-pyrvola … elina-dineva.html
Ако желаеш мога да ти снимам.

Тестовете, които пускате си ги записвам и някой ден ще я пробвам.

# 204

Да - сборът от 2 тухлички дава числото в тази над тях.

# 205
  • София-Младост
http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/sast.mat.1%20k … as-28.09.2014.pdf
За 5 зад. според мен трябва да се намери сбора на 6+колко=11, в средата се записва 5, на вторият ред в първото празно място се пише 4+5=9, на върха остава сбора 9+11=20
       20
    9       11
4       5        6

# 206
  • Sofia
Благодаря, Жас, но ако снимаш, че е супер. Simple Smile

Мимка, искам, да.  Hug
Точно него визирам, макар да не вдявам каква е разликата със зеления и затова бих искала да ги сравня, ама не знам къде ги има в нашия район.  ooooh!

Аз я пробвах Гушкан с две коледни и се справя мноого добре. Ей тук, на 1 задача се замисли, ама не за дълго. Simple Smile http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/10/1_klas_2011.pdf

А пирамидата я обясних и готово. Simple Smile Сама не мисля, че би се сетила, виж ако имаше условие...

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 14:20 от Morena

# 207
Точно така. А моят понеже не е знаел какво да прави и е решил пирамидата така:
по десния склон - събрал е 6+11=17 и е написал 17 на върха
от другата страна е написал 13, защото 4+13=17
а долу в средата сложил 2, защото 4+2=6

та се е светнал, че нещо трябва да се събира, но принципът на тази задача не е такъв. И не са му зачели задачата, има 0 т. на нея. Но поне има въображение, макар и да му липсват познания, не се шашка от непознати задачи. Докато кака му вижда някаква непозната задача и блокира, грам не хваща да я помъчи.

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 14:32 от Анонимен

# 208
  • София
Жасмин, благодаря!

....на върха остава сбора 9+11=20
И аз толкова го докарах  Peace

# 209
Благодаря, Жас, но ако снимаш, че е супер. Simple Smile

Мимка, искам, да.  Hug
Точно него визирам, макар да не вдявам каква е разликата със зеления и затова бих искала да ги сравня, ама не знам къде ги има в нашия район.  ooooh!

Снимах няколко страници и ги качик във фейсбук, че ми е по удобно.

Общи условия

Активация на акаунт