ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 578
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Страхотен е, ЖасGrinning

Сдобихме се с двата набелязани сборника:

Книжарничката (давах линк с адрес по-горе) е малка и пъъъълна, с книжки, помагала и учебници. Много добре заредена и с много любезна и отзивчива книжарка.  Grinning
Гушкан започна онзи "за бъзроуспяващи" предизвикана от коментара ми, че е за по-бързоуспяващи деца и за нея - по натам.  Laughing  Така или иначе ще го докара до някъде в началото и после... според възможностите.  Simple Smile
Евелина Динева ще трябва да я допълвам със задачки с условие "+/-".

# 256
Честити ви сборници!
Ние тази вечер решихме няколко задачки от бързоуспяващия, на моя много му хареса първата задачка, която е цифрено-буквена: 5ЕЛ, СЕС3
даже сам измисли още 1 дума - ТРОМ5
първо каза ЛОГО5, но му обясних, че логопед е с Д накрая, та не може.  Laughing

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 22:15 от Анонимен

# 257
  • Sofia
Благодаря, Жас!

Получих си и

и

И двата последно показани пъзела за Гушкан.  Grinning

# 258
Позагубих се, но при нас нищо интересно.

Гледам за математика и състезания си говорите.
Калина не е добре по математика, все още се опитвам да установя дали защото е разсеяна и хич не мисли, бърза да напише нещо и да приключи....или защото просто не схваща нещата.
Ама то какво има да схващаш на смятане до 10, просто ги научаваш наизуст и толкова...или не знам, аз като голям човек не се замислям хич.
В тетрадката и за самостоятелна работа днес гледам че госпожата е поправяла към 4задачи някъде, просто щерката не ги е решила правилно.
В къщи също бърза....аз се дразня, започвам да викам.
Все още са едва до 6....а тя греши. Ако сега бърка, то като стигнат до смятане с 20 какво ще прави....

# 259
  • София
Първо да измрънкам, че на РС госпожата, каза, че е бременна и й се търси заместничка...От другата седмица ще отсъства...Та такам, тъкмо свикнаха децата и сега наново...малко ми е притеснено...
И за да не е само мрънкане да споделя http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/2....днес една мама го сподели във ФБ групата, който има интерес...

# 260
  • София
EmiR, може пък някоя по-добра учителка да дойде. Не се притеснявай предварително.

Морена, честити ви сборници. Simple Smile

Жасмин, копието е 1:1. Ние пък никъде няма да ходим за Хелоуин (поне за сега).

За 1 ноември съм подготвила 3 книжки подарък.

# 261
  • на Мелмак
Привет!

Дъщеря ми ми каза , че обича повече българският , а не математиката , но учителката - много съм доволна засега , ги е стимулирала , дала им е задачи за състезанието и сега е едно решаване в къщи , с неочакван за мен ентусиазъм  Crazy
Ходиха с баща й , да докупуват сборници по математика .
Искам да поръчам и този за бързоуспяващи - моля за линк за онлайн поръчка .
Нямам време да отида до тази книжарница .

Жасмин , ти онлайн ли го поръчала?

Друго  - детето сподели , че не виждала точките на дъската -първо седеше на 4-и ред чин, после на 3-и ред. Ние решихме , че е от разстоянието , но все пак я заведохме на лекар.
След първоначалният преглед диоптърът се оказа голям - 2 -2.5 .
Извикаха ни отново , за да не е грешка - пак толкова.
Но ходим следобед , след у-ще ,тогава е лекарката.
Сега ще я водим в събота сутринта на отпочинали очи , дано да е по - малък  Rolling Eyes
Но колкото - толкова , харесала си е вече очила с камъни  Crazy
Много е въодушевена !

Иначе в класа си имали едно момче , което редовно им бъркало в раниците и им взимало пособията , една майка сподели , че ще подаде официално оплакване , писнало й да купува гуми , моливи , острилки и дъщеря й всеки ден да реве  Rolling Eyes Ние сме без гума , но в последствие нашето момиче си я взело !
Имали и един , който бил много " силен " , обаче моята девойка го ритнала , защото хвърлял по нея химикали и нападнал друго момче, което нямало да може да се защити .
Чудо !

Жасмин Малкият е страхотен  Grinning

# 262
  • Перник
Аз съм раздвоена - имам чувството, че в училище тъпчат на едно място с математиката и Калоян започва да се отегчава. Днес евентуално ще пишат 6. Мисля да започна да му давам вкъщи от задачките/помагалата, споделяни от вас тук. Обаче, по този начин ще дръпне още повече пред останалите и ще му е скучно в клас. Да не говорим, че през седмицата не ми остава никакво време за занимания с него Confused Мъжът ми споделя притесненията ми, като добавя "остави го да си изживее детството, не го карай да учи нон стоп"  Tired

# 263
  • Бургас
Жасмин, много хубав Хари Потър!
Нашата читанка е точно такава като показаната от EmiR.
При Мария всичко върви гладко, вече има и две награди-слънчица. Тетрадките й с усмихнати звездички, т.е работи отлично. Е, изфуках се Mr. Green
Обаче нещо няма желание за плуване. А пролетта с такова удоволствие ходеше.
Нашата госпожа от днес им организира час, в който ще работят допълнително по математика и Бел. По принцип днес 5-ти час е СИП ИТ, но ходят само по 4 дечица от клас. Явно нямат достатъчно компютри.

# 264
Като чета колко математици са се събрали тук...направо се чувствам като аутсайдер.

На Калина и е скучно по български....с това темпо освен да забавят децата и да им е скучно. ..

# 265
  • на Мелмак
И аз имам това чувство - затова й станаха интересни задачите .
От сборниците задачите ги решава за отрицателно време в къщи - сама , без да я караме допълнително.
Единствено  с логическите задачи е приключение  Laughing - чете /м/  Laughing и я караме да разсъждава .
И ние покрай нея , онази вечер ние и баба й дружно решихме една задача  Joy

# 266
Жаси, благодаря ти но аз писах на една жена в ОЛХ. Много хубав Харито. Остава да пуснете малко по-дълга косата.
Ети чак официално оплакване, не е ли прекалено. Говорете си бе хора, много рано взе да ви писва. Деца са. Няма да ги яде тези гуми и моливи. Говорете с учител, възпитател, родител, дете. Иначе и моя син защитавал приятели от нашия пакостник. Ще се справят децата, не им насаждайте отрицателни отношения помежду им.
СветлаК занимавяй го събота или неделя. Не е нужно да следва общото темпо, особено ако има потенциал за повече. Говорете с госпожата да му дава допълнителни задачи в час ако свършва преди другите да не скучае.

# 267
  • на Мелмак

Ети чак официално оплакване, не е ли прекалено. Говорете си бе хора, много рано взе да ви писва. Деца са. Няма да ги яде тези гуми и моливи. Говорете с учител, възпитател, родител, дете. Иначе и моя син защитавал приятели от нашия пакостник. Ще се справят децата, не им насаждайте отрицателни отношения помежду им.

Уффф, явно аз не съм го обяснила добре  Laughing
Другата майка иска , да подава оплакване , според мен също не е необходимо , но...
Не съм казала , че ми е писнало .
Иначе съм доволна от моята щерка , че си е взела гумата  Wink
Аз съм на същият принцип - по - добре да се оправя сама, ако се наложи ще се намесим , но не и при такива ситуации  Peace

# 268
  • Sofia
Еми, не каза какво за тази читанка на просвета?  Simple Smile

Ети, ето, избери си книжарница за сборника - https://www.google.bg/#q=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B8+%D … D0%BB%D0%B0%D1%81

Аз обичайно ползвам стор. бг, освен ако няма книгата в други две онлайн книжарници с 1лв доставка. Въпросния сборник го няма, а аз го купих вчера от реална книжарница, само защото исках да разгледам и други, иначе на него се бях спряла (с любезното съдействие на Жас и Скай) и можех и онлайн да го поръчам.  Simple Smile

Мирама, защо да се чустваш така относно възможностите на детето?
Аз както писах и Гушкан беше запецнала нещо на фона на предучилищната и лятото, но сега се поусети. И не, че може нещо много, просто се справя добре/свободно с нужното за момента. Това ми беше и идеята с домашните занимания. Друг е въпроса, че като схване задачите, дали ще са с цифрите взети до момента (до 5 са) или до 10 изобщо е все едно. Тя сама поиска с по- големите цифри, а и логически задачи харесва, не че много измисля.  Laughing Та толкова може - разни задачки до 10, както беше и в ПГ, с добавка сега. Simple Smile  За събиране и изваждане до 20 не бързам да обяснявам.  Wink

И на Гушкан и' е скучно писането, иска да започнат да четат. Simple Smile

# 269
Morena, абе де да знам, сигурно аз се навивам нещо. Simple Smile
Виждам я къде греши, пробвах различни начини да обясня, но....не и не. За някои деца е трудно да боравят с абстрактни понятия и просто цифри....и вероятно от там ни идва проблема.

Общи условия

Активация на акаунт