ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 498
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Привет девойки  Hug.
Чета ви стриктно, ама грам време нямам да пиша  Confused.
Много ме забавлявате с историите на децата ви - кой какво забравил, загубил, отговорил. Много са сладки Heart Eyes.

Последно за загубените неща говорите - Ема още първите дни затри един елек, търсихме го сумати време, тъкмо го бях отписала и го намерих при охраната  hahaha. Явно във всяко училище охранат отговаря и за загубените вещи.
Утре заминава на екскурзия в Кюстендил, да видим как ще бъде. Искат ги в девет, ще ги върнат в 4. Това ако трябваше да я водя и взимам, щеше да се наложи отпуска да пускам  ooooh!. За 31 лева нищо не включва - нито храна, нито вход за музей, нищо  Naughty. Само транспорт.
Спрях я от занималня за сега - и баща й и баба й са налични на този етап и се редуват да я взимат. Така определено тя си почива, не се карат в училище с приятелите от градината и нещата като, че ли си влезнаха в някакви релси. Но от ноември - средата ще й се наложи вече да ходи, че и таткото почва по-редовно да работи, а бабата заминава  newsm78. Надявам се поне тогава вече да е свикнала с ангажимента - Училище. От събота тръгва на плуване - решила съм в сряда и събота да ходи, че вторник и четвъртък е на английски.

Сигурно има и други теми по които мога да се изкажа  bowuu ама стана много дълго.

Бързо оздравяваве на болните дечица и връщане в редиците на първокласниците  Hug.

# 451
  • София
После обмислям Арабела да ѝ предложа...
Попаднахме преди време на "Милион и едно желания" и даваха Арабела - въобще не им хареса. Аз така се радвах като малко дете, а децата казаха "Скукааа". Ма наистина е много скучен и муден, а озвучаването е отврат. Пък и ни в клин ни в ръкав даваха трета серия...

Аз пък на моята клавиатура си нямам "ѝ".

# 452
  • Sofia
Узи, моето гледа стари филмчета (такива от моето детство), та не вярвам да не ѝ хареса Арабела, но ще видим де.  Simple Smile   Иначе имам 2та сезона на Арабела.
Неотдавна гледа например "Ум белият делфин" и искаше още епизоди, но няма.  Вижда разликата между истинска, русувана анимация и компютърна.

# 453
  • София
Миналата седмица са правили контролно по математика - задачи до цифрата 5. Моят се е справил  без нито една грешка. Но те и не са трудни задачите - да подредят цифрите в редица, < = >, да пресметнат задачи и една "верига" за  пресмятане.
За забравянето - първата седмица бяха зле нещата, но вече няма забравени вещи.

# 454
  • София
Момичета аз не знам какво да правя с Калина и математиката в клас
 Днес гледам тетрадкана...половината задачи грешни.
В къщи сама решава и всичко е вярно.
Как става този номер не мога да си обясня.
Разпитвах я някой пречи ли и, говори ли в час и т.н....ами не. Тогава защо толкова греши..не знам.
Не знам...в къщи й прави контролни, примерно да реши задачки за определено време...Явно се разсейва  в у-щето или пък се притеснява ли пък просто го кара по лежерно след като ти не й висиш на главата:))))...Нашите често правят по МАТ 5 минутки..И на първата  - 30 примера от рода на <>= , с празно квадратче имаше 2 грешки при това знам, че знае правилните отговори...но бързала защото не знаела дали ще й стигне времето за всичките задачи...Ами почнахме в къщи да ги правим тия 5 минутки - хем се съсредотовачава, хем не научи да си проверява втори път задачите, хем пък видя, че времето обикновено й стига...После правиха официално контролно с доста повече задачи и точкова система на оценяване, оцветяване, логически задачи, не само като горните примери от 29 точки имаше 28,5 с уж проверени задачи, но беше проспала от колко като извадиш 1 става 1....Със сигурност го знае, защото се е справила с доста по трудни задачи, но пък ето грешка....
Загубени вещи - един синьо червен молив и един HB...

# 455
  • София
Децата просто са разсеяни и бързат, повечето грешки идват оттам. Синът ми смята без проблем до хиляда, но и той имаше грешка на контролното до 6 на тази задача: 3+3 празно квадратче 6. Видимо трябва да се постави = , нашият си сметнал и написал още веднъж 6.  Joy Нямат още навици, не се притеснявай.

Малкият подкашляше днес сутринта, но поради липса на други симптоми го пратих на училище, пък ще го взема на обяд.

Вчера мъжът ми ги е заварил навън да играят футбол, нашият човек целият потен, естествено. Говорил с треньора, няма как да използват салона, само двора.  Shocked Е, добре де, ами зимата. Щели да се каляват. Май това му беше последния футбол за тази година. Може ли такова нещо.

# 456
  • sf
Ако няма вятър и дъжд, аз го пускам да играе футбол навън. Стига после да си смени евентуално мократа тениска,чорапи и маратонки.
Днес голям зор да тръгва за училище, беше там почти 30мин по-рано  ooooh! щели да си играят.

# 457
Здравейте!
Гледам за контролни говорите. При нас няма такова нещо.  Rolling Eyes И по-горе някой беше вметнал, че вече са стигнали до буква "М". При нас вчера са взели голямо "И". По математика вчера взеха "0". Уж добре вървяха, а сега виждам, че изостават. Само да не вземат да препускат после, че да наваксват.  #Crazy
Момичета аз не знам какво да правя с Калина и математиката в клас
На Матей математиката му е повече от любима. Затова в часа (в началото, когато смятаха до 3) си блее, оглежда се и т.н. (остри си молива, разглобява си химикала  Crazy ) и накрая - за да стане по-бързо - не ги решава, а ги преписва от детето до него и от детето зад него.  ooooh! Аз го хванах случайно.  Rolling Eyes Един ден, докато отваря да ми покаже какво са правили в клас, а аз нещо се помотквах из коридора и го чувам да си мърмори: "Уф, тази задача е грешна. Ще питам аз Мишо не знае ли колко прави 2+1"  Shocked Веднага надникнах и поисках обяснение. След доста обяснения (включително и от бабите и дядовците) по темата за преписването, моткането и занимаването не с каквото е казала госпожата - сега грешки не намирам.  Peace

# 458
Аз вчера питах Калина дали не преписва от момченцето до нея. Съответно ако то решава грешно е ясно, че и нейните ще са грешни.
Не, не преписвали, всеки сам си решавал.
Ще правим повече упражнения в къщи, сега се събират 4ри почивни дни и всеки ден ще решаваме задачи.
Ако сега не може и греши, където още не са стигнали до 10, не знам какво ще прави по-нататък като стигнат до 20-100.

# 459
  • Варна
Мирама, а има ли някакви конкретни задачи, на които се затруднява Калина в клас? Някаква зависимост виждаш ли в тях?
Деси, и нашите взеха вчета главно И. Но днес би трябвало да са на малко м. По математика ще вземат днес 8.
Контролно са правили веднъж (вече съм се хвалила за него). Иначе често имат диктовки (не преписи). Там се справя също много добре. Прави ми впечатление, че пише без наклон, дори леко в ляво ѝ бият буквите и цифрите. Това са обикновено поправките на учителката в тетрадката. Но нито Маша, нито аз съм се притеснила за тези поправки. Важното е да е четливо, вярно и да се е постарала - почерка ще се оформи с времето.
Снощи нашата щерка за пръв път направи пица сам-сама - разстила тестото, изтънява, маза, подрежда, че и пече! Simple Smile Много беше горда от себе си, взе си едно парче и за училище - повече, за да се похвали май Wink Следваща цел - кекс (вече е правила баница, палачинки и яйце на оче). Heart Eyes ("Мамо, аз ако не стана програмист, или учителка по балетни танци, може да стана готвачка! chef")

# 460
Аз също си помислих дали не ги преписва от някого грешно. Щом вкъщи се справя със същите задачи, ако е от разсеяност, не вярвам да обърка половината.

При нас днес ще празнуват Хелоуин. Пратих моята с дрехи и роклята в торба. Дано не се ошашка и да успее да се облече, че роклята е с толкова много фусти, може да се загуби в нея hahaha
Как ще се върне с целия багаж, не ми се мисли.
Вчера влязох в Лидъл да купя още очи и на излизане след не повече от петнайсетина минути ми бяха вдигнали колата ooooh! Излязоха ми златни тези бонбони.

Мирама, защо 4 почивни дни? В понеделник е учебен.

# 461
  • sf
Ооох, на мен преди 2-3 седмици ми я вдигнаха от една "тревна площ"  ooooh! само дето нямаше и помен от трева, а само кал и чакъл, как да се досетя,че е тревна площ  hahaha ама олекнах с 62лв и чакам глоба по пощата  Mr. Green

# 462
  • София
nonich и на мен първоначално ми се стори висока цената, за екскурцзията, но като видях с какъв хубав и надявам се надежден автобус пътуваха децата, си викам нека да е по- скъпо, но да им е комфортно. Преди да тръгнат, най- демостративно си извадих тефтер и записах номера на автобуса, да си знаят организаторите, че не са оставени без контрол. Laughing Както писах, нашата екскурзия мина добре, предполагам и вашата ще е така.

Mirama има деца, които много се притесняват от изпитване, контролни и т.н. Опитай се да разбереш причината за грешките и тогава реши, дали да я поуспокоиш, дали увереност да и вдъхнеш или да решавата повече за да и стане рутина.

# 463
  • София
mmm_ дори не зная с какъв рейс са тръгнали, баща й я заведе днес, не го питах за подробности.
Нашите правят контролни и по математика и по български, като искат подпис от родителите после.
За първи път вчера е получила стикер на едно от контролните и беше много доволна. Другите деца вече имат по 2-3 стикера, а нашата нито един. Казала съм й да се старае повече и ще получи, но пък и госпожата е много взискателна, явно и слага стикери само на наистина хубаво изписани букви и цифри.

Dive браво на девойката, скоро ще е стопроцентова мамина отмяна Laughing.

По едно време разисквахте темата за Коледата и подаръците. Аз не мога да измисля нищо  ooooh!.
Тя има и рожден ден декември. Иска таблет, но за двата повода един подарък ми малее, а друго не мога да измисля. Гледа в Хиполенд разни игри от сорта на Веселото барбекю и подобни. Но като зная, че ще е от ден до пладне хич не ми се купуват. Това Фърби до колкото разбрах с телефон се командва, нали? Ми тя и телефон няма  newsm78. Ох много ми е трудно, мрън мрън....

# 464
Фърбито в БГ е скъпо и няма много общо с оригинала от едно време.
Ако някой иска да купува, просто да си поръча от ибей или амазон.

Общи условия

Активация на акаунт