ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 464
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Нонич, и при нас е така - РД и Коледа с 20-ина дни разлика... Нищо не ми хрумва и на мен тази година Sad Електронни джаджи няма да са със сигурност. Мислех нещо за ХГ или за балет - трика някакви, но напоследък накупихме доста заради разни изяви и няма смисъл. Бяхме говорили с баща й преди за фотоапарат или CD плеър, че си няма, а обича да слуша музика... Но ще помислим още малко. И РД къде ще празнуваме - тя е измислила, аз... още се чудя дали е подходящо. Пък времето накъсяяяя! Иначе за готвенето само е ентусиазма, за подреждане не я търси Joy

# 466
След поредната ситуация с моя синковец (този път на тренировката по плуване) семейния съвет реши - за Никулден ще получи телефон. Напреко забраните !
Имали проблем с отоплението на басейна и излезли на 20-таминута. Баща му го чака в колата, докато стане време да го вземе от тренировка и нашия почакал малко и хванал пътя да търси къде е паркирал баща му. За щастие бил на обичайното място и го намерил. НО аз не винаги вися да го чакам в колата и обикновено си върша някаква работа. Или ако обчайното място не е било свободно. Или ако някой го беше дръпнал по пътя(далеч е от басейна). Ами ако не беше намерил баща си го питам? Отговаря - "Щях да тръгна пеша аз си помня маршрута"  Shocked Shocked Shocked Хора ние живеем на 10 км от басейна. Това става по тъмно в 19ч. Направо не ми се мисли. Малкият дявол е бил.
Не бели коси ами оранжеви ще ми поникнат с това дете. Да не мислите, че не сме разигравали сто пъти ситуацията на думи. Знае какво да прави, но.. детската самоувереност е непредсказуема.

# 467
  • sf
Ох, тези деца  Rolling Eyes
Аз на моя съм му казала без мен да не тръгва, ако ме няма да седи и да чака на пейката, никакво излизане сам. Периодично разиграваме хипотетични ситуации, ако остане сам в рейса или слезе без мен, или има земетресение и разни такива. Ама колко му влиза в главата не знам.
Понеже живеем на надпертерен етаж, под нас са магазини и имаме излаз на огромна тераса, която е таван на магазин. Та един път му казвам,че сутринта ще стана рано да отида на пазар, ще останат сами с кака си и ако се събуди да си гледа тв. А ако има напр пожар да излиза бързо на голямата тераса и да вика силно на някой съсед. А той ми казва "ама преди това нали да събудя кака"  hahaha

# 468
Скай, не е ли било по-добре да остане да чака в сградата на басейна? На моята съм й казала така при непредвидими ситуации. Като се загуби също да чака на последното място, където сме били заедно.
Иначе и аз мисля, че телефон в такъв случай е полезен.

И аз не съм измислила подарък за Коледа. Щерката си мени желанията през ден. Електронни джаджи няма да купувам. Направо се плаша с каква скорост се пристрастява към техника само ако малко я изпусна. Знам, че не може без компютри в днешно време, но засега рядко го позлва за нещо конструктивно. Повечето пъти си търси игри за обличане, песни и т.н. Лошо няма, но може да виси часове наред така, ако не направя забележка.

Донси, разсмя ме с тази трева.

# 469
  • Sofia

По едно време разисквахте темата за Коледата и подаръците. Аз не мога да измисля нищо  ooooh!.
Тя има и рожден ден декември. Иска таблет, но за двата повода един подарък ми малее, а друго не мога да измисля. Гледа в Хиполенд разни игри от сорта на Веселото барбекю и подобни. Но като зная, че ще е от ден до пладне хич не ми се купуват. Това Фърби до колкото разбрах с телефон се командва, нали? Ми тя и телефон няма  newsm78. Ох много ми е трудно, мрън мрън....

Фърбито може и през таблет да се храни Wink
Иначе с подаръците, същия проблем - никаква идея нямам , не знам какво ще правя  Thinking
Контролни правят всяка седмица, тази седмица по БЕ са правили две , но за сметка това днес май няма да учат, ще празнуват Хелоуин.

# 470
Ох не си мислете, че не съм казала ако се случи къде да чака и с кого да говори. Всичко по хиляда пъти. Поне веднъж седмично се повтаря. Не ходи на тренировки от вчера, а вече три години. Просто детска самоувереност.

# 471
  • В офиса
Скай, по принцип детето е направило най-логичното нещо. Аз не бих го съдила толкова строго. Само бих обяснила защо точно съм се притеснила. Разбира се с телефон е най-добре. Но я си представете, не дай боже, стане пожар, или друго животозастрашаващи нещо, детето трябва да реагира по най-адекватния начин и трябва да има самочувствието, че може да вземе това решение само, а не да седи и да чака родителя, което може да е фатално. Иначе против загубване инструкциите, които аз съм дала са - търси от някого телефон, за да се обади и се връща на мястото, на което сме се разделили последно.

Нонич, аз бих взела качествен таблет като общ подарък за двата повода. Тя джвъчки разни и без друго ще получи от кой ли не. Иначе за девойки на тази възраст съм фен на онези картинки, които оцветяваш по номера и след това можеш да ги сложиш в рамка, или на детски гоблен, традиционните ластичета, но някакви по фйешън, или друго за низане на бижута, спомням си и че каката се занимаваше с едно комплектче, в което сам правиш гипсови фигурки, а после можеш да ги направиш на значки, или магнитчета, комплект за правене на сапуни...

# 472
Тинкърбел и ти си права. Аз не съм го овикала. Просто се разтревожих. Иначе да трябваше да търси треньора да се свърже с мен, но той си тръгнал. Трябваше да изчака в барчето баща си. Мен ме втрещи изказването, че щял да се прибере пеша.

# 473
  • Sofia
... Иначе за девойки на тази възраст съм фен на онези картинки, които оцветяваш по номера и след това можеш да ги сложиш в рамка, ....
Такова и аз харесвам, подарихме за РД на щерката, но означението "8 г" си е много точно в нашия случай. Много са дребни учстъците, трябва си много прецизност. Та при нас ще си чака момента този подарък.

Ние освен елетронните играчки, които показах като "помагала" за аглийски, други нямаме. Нямаме и намерение нещо електронно да взимаме в близко време. Желанията на щерката (пъзели, Лего, настолни игри, книжки) напълно ни удовлетворява. Имам и някои идеи - изненади, но ще видим.
Иначе относно компютър и аналогичните му отдавна набивам, че е придимно средство за информация и учене и после за забаваление. Рано ѝ е за такива, затова и твърдо не одобрявам предмета ИТ в у-ще от тази възраст.

# 474
Ох, момичета след 2 години отново на работа и не мога да ви изчета и да смогна да отговарям по темите.
Морена много домашни бе.
Стефи би трябвало днес да вземат "и". Краснописа не и е много на ниво но не и давам зор. По МАТ взеха вчера 7 и сега решават задачи с нея. Засега добре се справя, независимо че бърза.

Всички дечица са много забавни. Нашата все още не се е проявила с нещо. Имам чувството че децата в нашия хипер малък град са на светлинни години след вашите.

За коледните подаръци - имаше по едно време желания за таблет, но определено няма да я огрее.
От ТВ реклама и харесва това http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=35924
ако случайно някъде излезе на промоция може да се замисля да го взема. Иначе настолни игри, някакви бижута, нещо в тази сфера ще са подаръците.

# 475
  • Варна
Мимка, в продавалника я има на по-добра цена:
Страхотна е машинката! Сестра ми имаше подобно нещо като беше малка и много се забавляваше (далеч по-примитивна и опасна от тази). Аз имах пералня с вода, в която перяхме шоколадови бонбони ooooh! Ако детето има интерес към такива неща би била наистина чудесен подарък! Това ме кара да се замисля, дали да не ползвам мераците на мойта щерка за готварство и не й направя тематичен подарък Wink

# 476
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние смятаме със 7
и правим преговор на гласните
в понеделник следват 8 и м
правили са само едно контролно по математика

интересно, като часовете са еднакъв брой и програмата е еднаква, как едни са на малко и, а други на голямо М? това са 4 урока разлика?

# 477
Добри, ние вземаме буквите разбъркано, не както са в азбуката. Сега са на 'Б'.
По математика до 10.

# 478
Тази шевна машина и в Хиполенд е на по-ниска цена: http://www.hippoland.net/sew-cool-shevna-mashina

И аз не мога да ви изчета, сега седнах да погледна форума.

sky*, направо ми настръхна косата, като те прочетох, аз съм голяма паника. Моят като е на някакви спортове, през цялото време седя и го гледам, не смея да го оставя без надзор. Добре, че всичко е свършило благополучно!

Фърби купих миналата Коледа, интересът към него беше точно за 2-3 часа и край.

Пролетен дъждец, много се радвам, че стикито е вече у вас. Моят и суитшърта си е намерил, изобщо, вчера в бил много организиран.

# 479
Мерси момичета за споделените линкове. Аз досега не съм се ровила да видя как върви като цена. Моята нали иска да става дизайнерка, та на тази машинка много ще се зарадва.

Добри, Стефи казва че другия клас вървели с една буква и цифра назад,  а са в едно училище.

Общи условия

Активация на акаунт