ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 492
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush ама съм голяма бяла птица  Blush

това за книгите на Сиела навсякъде ли важи? нашата книжка е на сиела, но си я платих на 100% днес

# 541
  • София
Това е стар видеоклип, но по повод днешния празник го поставям тук. Simple Smile

2-годишно детенце изнася урок по История

# 542
  • у дома
Blush ама съм голяма бяла птица  Blush

това за книгите на Сиела навсякъде ли важи? нашата книжка е на сиела, но си я платих на 100% днес

Важи само за книжарниците на Сиела  Peace

# 543
Книгите на издателството са с 50% намаление в книжарниците им.

Аз съм имала и добри, и не толкова добри учители. Не мисля, че преди е било много по-добре от сега. По времето на нашите са учели такива комунистически простотии, особено в университета.

# 544
st. Dobri, много ти благодаря!  Hug  

А не знам дали забелязахте, но в онлайн книжарицата на Сиела, освен 50% за книгите на Сиела, на други издателства книгите са на 25%.

# 545
Аз имах най-страхотната класна в гимназията. И още един куп прекрасни учители и някой не чак толкова. Но и аз мисля, че нито тогава е било цветя и рози, нито сега е така.   

# 546
  • В офиса
И сега има много добри учители. Учителката по български в 4-и и 5-и клас им задаваше теми, по които можеха да пишат каквото искат - стихотворение, разказ, приказка... Сега освен преразкази, пишат и есета. Последната тема бе цитат от Пикасо: "Компютрите са безполезни, те не задават въпроси, а само дават отговори". Отделно ги е водила на театър по нейна инициатива.
Учителката по човек и природа им бе разказала филма Гатака при урока за генома.
Учителката по история често им разказва за едно събитие различни хипотези. Ето една статия от нея по повод днешния празник: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2014-11-01&article=510932

И аз поръчах Джани Родари, Къщата на тайните и Дяволът на числата днес. Отдавна им се каня и на трите. Последната, обаче, от това, което помня, докато я преглеждах в книжарницата, не е за първи клас, категорично.
За мен поръчах Осъдени души и Човек на име Уве. Жас ми напомни за Тютюн, не знам как съм го проспала. Май ще пусна още една поръчка.

# 547
  • у дома

За мен поръчах Осъдени души и Човек на име Уве. Жас ми напомни за Тютюн, не знам как съм го проспала. Май ще пусна още една поръчка.

Пусни и им пиши да ти ги обединят-аз миналия път така бях добавила нещо забравено и им писах или звъннах,не мога да се сетя вече,но ми ги изпратиха наведнъж.

# 548
  • Sofia
И аз поръчах Джани Родари, Къщата на тайните и Дяволът на числата днес.  Последната, обаче, от това, което помня, докато я преглеждах в книжарницата, не е за първи клас, категорично.
О, да, то на мен дори и заглавието ми звучи за по-големи деца.  Simple Smile
Ето - http://tochitsa1.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

# 549
Това е стар видеоклип, но по повод днешния празник го поставям тук. Simple Smile

2-годишно детенце изнася урок по История

bouquet

# 550
  • на Мелмак
st. Dobri, много ти благодаря!  Hug  

А не знам дали забелязахте, но в онлайн книжарицата на Сиела, освен 50% за книгите на Сиела, на други издателства книгите са на 25%.

Забелязах аз   Crazy
Първо си напълних кошницата , после като видях тотала , започнах да изкарвам  hahaha
Зарибихте ме яко с това онлайн пазаруване на книги Crazy
Пък и аз си обичам и децата се радват .... Стана тя Laughing

# 551

Осъдени души и Човек на име Уве ги имам.  Simple Smile
Но Тютюн отдавна исках да си я припомня, чела съм я като ученичка.
Скрит текст:
"...домът на „Кракра“ 7 вдъхновява Димов за описанията на бита на тютюневите магнати. Смята се, че нейният стопанин – тютюневия магнат Дончо Палавеев е прототипът на главния герой в „Тютюн“ Борис Морев." http://pressadaily.bg/publication/15656-Духът-на-Борис-Морев-живее-на-„Оборище“
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=189&aid=4844

Моят син станал, направил си мляко с корнфлейкс, нахранил се и сега си сглоби соларната лодка и сега ще пълним ваната да я пуска.
Пуснахме я, но потъва, тия китайските джаджи са некачествени.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 08:59 от Анонимен

# 552
Момичета, има някакви мотористчета- каскадьорчета според моя син. Знаете ли ги? Заслужават ли си?

# 553
  • София
Уфф, с тез хиляди книги, които показвате, много се подтискам. Хич ги няма в четенето моите. Особено единият (който с математиката е по-добре) все гледа да се скатае от четенето. В книжарница като влезем - при играчките се лепват. Много ме дразнят, ей!

Като заговорихме за това кой какви спомени има от своите учетели, да ви кажа, че моите не са много розови. Заради учителите намразих историята и българската литература и както някой беше писал, въобще нямам желание да попълвам дупките. Имахме една свястна учителка по биология в гимназията, и това беше в общи линии. Абе аз на училище много-много гледах да не си губя времето с учене, гледах все купон да има.  Crazy

Друг случай исках да разкажа - спомняте ли си как идваха едни инспектори и с хронометър мереха кой колко думи прочита за една минута? Имах една съученичка - Цонка - това момиче прочете само 8 думи. Е, спукахме я от подигравки. Щото то нали изпитването е пред целия клас.
То едно скромно момиче беше, родителите й чистачка и боклукчия бяха, може и неграмотни да са били. Със сигурност е нямало кой да й обяснява звукови модели и други простотии. Скоро пак се сетих за нея и си мислех, че може да е имала дислексия, ама тогава на никой не му пукаше.
Това същото момиче все й намираха въшки, все я пращаха в къщи да се изчисти, а тя имаше най-чистата коса на света. Естествено никой не искаше да седи до нея, една дума не сме си казали през 4-те години, докато бяхме в един клас. Голяма тъпня.

И за въшките да си излея мъката:
Скрит текст:
Никой не проверява децата по училищата, учителката ми каза, че нямали право да пипат главите на децата. Това и училищната сестра ли включва, не знам.
Ние като открихме и се обезпаразитихме, освен на госпожата, казах и на една майка от родителския колектив, която има телефоните на всички родители. И я помолих да пусне съобщение на хората, да се проверят. И тя знаете ли какво съобщение пусна: (нещо от сорта) "Пиша ви по молба на майката на близнаците, те имат въшки, проверете си децата". Мега-тъпо ми се стори, после децата се оплакаха, че им се подигравали другите деца. Нужно ли беше да казва от кой идва сигналът?
Е повече няма да кажа и да хванат, ареее - ама какви са тия простотии?!  Crossing Arms

Момичета, има някакви мотористчета- каскадьорчета според моя син. Знаете ли ги? Заслужават ли си?
Минахме през това в градината. Мина като всичко останало за около 2 седмици. Това са едни малки моторчета - с дължина около 3 сантиметра, ето клипче: http://www.youtube.com/watch?v=XJvKIjPWX3Q

# 554

http://www.toy.store.bg/p118659/motorcheta-kaskadiorcheta-komple … riata-so-go-.html

http://www.emag.bg/komplekt-motorcheta-kaskad-orcheta-chippo-sog … 102/pd/DZRPLBBBM/

Моят син казва, че са хубави. Не сме ги имали, но е играл с тях в ПУК, някое друго дете ги е носило.

Общи условия

Активация на акаунт