ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
 Grinning Ей сегинка поръчах една забавна игра за подарък за НГ, та да ви я посоча като идея.

http://www.game.store.bg/p105355/uobali-zanimatelna-igra.html

За празника Гушкан получи трите книжки за скейтбордовете (двете от тях вече прочете и ги хареса), приказките на Андерсен и Перо и пъзел Снежанка (220ч.).

# 526
Честит празник!   bouquet
Аз пък тъкмо се възползвах от празничното намаление на изд. Сиела по повод празника.  Grinning
Поръчах тези хубави книжки!

Честит празник и от мен и специални поздрави за Мариета, както и други от групата, които са се наели с трудната задача да бъдат учители!
Моренка, и ние днес се сдобихме с две от горните книжки, както и тази за Дяволът на числата, ще дам отзиви като ги прочетем. Голяма лудница беше в книжарницата, но бяха подредили предвидливо техните издания на отделни лавици за улеснение.

# 527
  • на Мелмак
Привет !
Честит празник на народните будители !

Моята госпожица днес до обяд решаваше задачи , ама с мен , защото така й било най- добре  Crazy

Искам да попитам - тези , които ще водят децата си на математическият турнир - сборника по математика за бързоуспяващи - докъде сте го решили ?
Иначе й подарих книжки - хареса ги , едната за Миневра Минт - започна да я чете .

Аз днес се възползвах от намалението в е- маг и Сиела и поръчах книги за всички в къщи  Crazy
Много съм доволна .

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 17:10 от etty775

# 528
Честит празник!

Възползвах се и аз от намаленията в СИЕЛА, поръчах книги за децата и за мен.
За децата:

Скрит текст:
За мен:
Тютюн (т.1 и т.2)
Момичето на френския лейтенант
Сула в огледалния свят

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 18:32 от Анонимен

# 529
  • София
Искам да благодаря за ТОЗИ линк  omm   bouquet!
За съжаление забравих кой точно потребител го беше постнал, да ме извини, за което  Embarassed  Praynig!
Но да ви кажа, че тази стълба с жабата предизвика истински фурор при моя син. Днес цял час  Shocked се занимава сам  Shocked Shocked да решава задачки, които му написах в една тетрадка, изгони ме от стаята си, че искал сам да ги решава  Shocked Shocked Shocked и накрая беше написал всичките вярно без да съм му висяла на главата  Scream
Чак ми е нереално, че го пиша това за моя син  Crazy !
Баща му пък му показа начина за събиране и изваждане на двуцифрени числа като ги написва едно под друго. Смята ги без грешка, въпреки че дори не знае кое е числото, което се е получило накрая.
Беше много щастлив като го похвалихме.

# 530
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
съжалявам ако моето мнение е предизвикало брожения  Confused но не е ли точно класната стая мястото да се обяснят нещата? основните, за екстрите си има кръжоци, занимални, всякакви други начини.

Скрит текст:
и да, ние можем да обясним и децата да ни разберат, но какво става с децата, на които няма кой да обясни?
в нашия клас има две деца, отглеждани от бабите и дядовците си, на тях кой ще обясни за звуковите модели?
а на циганчетата? някои от тях ходят на училище само за да не им спрат детските, смятате ли, че има кой да им обясни в къщи това, което госпожата не е обяснила в клас?
не се сърдете, но моето мнение е, че точно в клас и от госпожите трябва да се обясни така, че да разберат. всички.

# 531
  • Sofia
Пуснах на Гушкан Смехораните, сипах си един бананов шейк и чакам хляба да втаса и да го метна във фурната.    Simple Smile

Така е, Добри, работа на учителя е да предаде материала разбираемо. Извън това да е малка помощта.
Но веднъж това зависи от това какъв е човекът (щото има и Учители, и "учители") и после - системата (за която ми знаете мнението).

# 532

не знам дали съм се хвалила  Blush лятото пращах зверчето на лятна занималня. там уцелихме Учителка, на която не само първата буква, а всичките трябва да са главни Simple Smile

дай Боже всекиму Simple Smile

# 533
  • у дома
Искам да благодаря за ТОЗИ линк  omm   bouquet!
За съжаление забравих кой точно потребител го беше постнал, да ме извини, за което  Embarassed  Praynig!

Моля-радвам се,че бях полезна поне едно дете да хареса математиката  Hug
Аз всъщност го бях пуснала за друга потребителка,която пишеше,че детенце има проблем с математиката,но вие толкова много пишете,че аз поне не смогвам да ви следя  Embarassed

Морена,от къде пусна играта,защото ме заинтригува,но от дадения линк в сторето не е налична  newsm78

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 20:51 от svetlaem

# 534
А аз да благодаря за тоталната зарибявка със соларния конструктор 6 в 1! Намерих го в един бъларски сайт за 10 лв., моят син пощуря, докато не направи всички модели и да ги пусне да работят, не се спря, сутрин става и започва да плете жици, с караница тръгва за училище, като зомбиран направо!

# 535
А аз да благодаря за тоталната зарибявка със соларния конструктор 6 в 1! Намерих го в един бъларски сайт за 10 лв., моят син пощуря, докато не направи всички модели и да ги пусне да работят, не се спря, сутрин става и започва да плете жици, с караница тръгва за училище, като зомбиран направо!

Simple Smile да е живо и здраво техничарчето Simple Smile

брадатият старец може да донесе това Wink http://www.ebay.co.uk/itm/221511807310?_trksid=p2055119.m1438.l2 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

аз пък се чудя на това Simple Smile сигурно ще му е интересно Simple Smile http://www.ebay.co.uk/itm/291022177349?_trksid=p2055119.m1438.l2 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

# 536
И ние днес минахме през Сиела. После ходихме в библиотеката, както всяка събота. Имаше събитие по случай празника. Прожектираха  този филм http://kinematograf.bg/botev-e-idiot-v-chas-s-botev-bg-film. Бях пускала линк и преди. Хванахме само част от дискусията след това. Имаше  учители, както и ученици. Силно впечатление ми направи една пенсионирана учителка, която призова работещите си колеги по литература да четат повече творби в час. Дори всяко дете да си избира самО коя книга да чете.  Да се набляга на четенето, а не на преразказване на готови анализи, както се прави в общия случай. Децата трябва да напишат какво е искал да каже авторът без значение дали това е тяхното мнение. Това не само отблъсква от четенето на творбите, но и не развива никакво критично мислене.
Направо не можах да повярвам, че има и такива учители. Толкова хубаво ми стана. Прииска ми се след време това да е госпожата по БЕЛ на детето Heart Eyes
И в тази връзка се сетих за една друга статия, която май не съм пускала: http://detskiknigi.com/zashto-detsata-tryabva-sami-da-izbirat-kn … tat-v-uchilishte/

# 537
не знам вие с какви спомени сте от училище, но аз не мога да не се похваля с прекрасните учители, на които имах щастието да попадна.
от първи клас, после от четвърти до седми, няма учител за когото да не си спомням с уважение.
Скрит текст:
изключение прави учителя по физика, заради него чак до университета физиката беше гадна  Blush
в гимназията имахме прекрасен екип от преподаватели, учители които не те карат да зазубряш, а да мислиш, да излагаш идеите си, дори да не са общоприетите такива, обосноваваш мнението си...
по български четохме и учихме много, но никога от нас не се е искало да преписваме Wink Ефрем Каранфилов например.
по руски, история, география (тази дама беше прекрасен човек и специалист) не беше важно да изпееш урока, а да покажеш разбиране, да изкажеш мнение, а това се постига само с четене.

искаше ми се и с децата ми да е така, да общуват и да бъдат обучавани от такива хора.
при големите беше 50 на 50%  Confused при малкия е рано да се каже.

# 538
  • Sofia
Светле, имя я в Амазона и ибея.

И аз съм с хубави спомени от училищните ми години. Но нещата вече изобщо не са такива...

И нали споменах хлебчето (тип "заводски" Grinning) , да ви почерпя пък...  Grinning

Скрит текст:

# 539
  • София
svetlaem, благодаря ти още веднъж, този път персонално!
Моето момче има интерес към математиката, но се плаши, защото всичко му се струва много сложно. А така, под формата на игра с тази стълба, сам стигна до извода, че решаването на задачките може и да е забавно. Жабката му казах сам да си я направи и когато всичко е пречупено вече откъм игра, му стана лесно и приятно. Това е подходът според мен  Peace

Дъждец, страхотна е статията  Peace
Жалко, че в училище никога няма да се въведе подобна практика, въпреки че е елементарна и лесно приложима. Ето това го подкрепям на 100% и всячески се опитвам да го разкривам и показвам на детето ми вкъщи:
Цитат
Създаването на навик да потърсим книгата за удоволствие и почивка или за да се информираме за нещо, което ни интересува, прави повече за развитието на способността за четене, отколкото традиционното образование може да направи.

st. Dobri, късмет си имала с учителите.
Моите до 4 клас бяха страхотни. Началната ни учителка - прекрасна; от нея се зароди любовта ми към книгите, този магичен и необятен свят.
От 5 до 7 клас единствената издънка сред преподавателите беше учителят ни по история, който по манталитет и преподаване беше като оня учител от "The Wall" на Пинк Флойд  ooooh! От тогава намразих историята и до сега имам бели петна по този предмет, без грам желание да ги запълвам  Crossing Arms Компенсирам, чрез любовта ми към книгите - чета исторически романи  Laughing
В гимназията - математиката ми се опря, заради кофти учителка. Алгебрата ми вървеше, но геометрията - трагедия. Добре, че оценката се формираше средно-аритметично от двата предмета, та изкласИх  Mr. Green
Класната ми беше по БЕЛ. Още пазя най-хубавите си спомени от училище именно от нея и от началната ми учителка  omm

Морена, вече вечерях, но от твоя хляб не мога да се стърпя и да не си отчупя  eat

Общи условия

Активация на акаунт