ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
...Щерката сподели,че се сдобила със свирка госпожата, за да всява ред.
И нашата "госпожа занимална" има свирка. Не, че и помага особено, де  Wink
Да, и при нас май не помага. Само дето като излезе госпожата и някои от палавите момчета надуват свирката вместо нея - по думите на щерката. Също така по нейни думи боя между момчетата / или боричкане/ с папки, тетрадки и каквото се намери е ежедневие, а вчера едно от тях ближело пода и подметките на другите деца  Rolling Eyes Имам чувството, че са в някакъв зверилник.
Така че Деси, вашите забележки ми звучат супер странно - за острене на моливи и прочие невинни дейности, представям си какво трябва да пише учителката на тези екземпляри в класа на щерката.
Жаси, много се развеселих с Оги, ама поне си е написал каквото е чул.
Честито на именниците днес, да са здрави и късмет!

# 706
  • Sofia
Моето чадо днес и утре ще понаваксва с матриала... не че виждам смисъл от което, само упражнение де  Wink, но пък и не си даваме зор, както и класната няколко пъти подчерта.
Умувам утре на кой филм да идем: Емили Жоли или Замбезия. Thinking   Клоня към първия май, втория след киноманията.

Честит имен ден на Ангеловци и Михаиловци и производните им! Grinning
На малките на Бебо и ЕмиР честито, да им носи късмет името!  Hug

# 707
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за пожеланията Simple Smile ние забравихме за имения ден. пак. но сега наваксваме  Hug

не знам дали съм се хвалила преди време купих един детективски пъзел Simple Smile
след като се нареди детето може да изпита наблюдателността си с 12 карти-задания - наблюдателен се оказа младежът  Crazy даже не използва специалната детективска лупа

единственото "лошо" е, че указанията са на английски Simple Smile но и това ще стане плюс след година - две Simple Smile

пак с питане

Скрит текст:
може да се наложи смяна на града и училището. май ще се прибираме в Голямата Мушмула  Tired можете ли да ми препоръчате училище? за държавно - Слатински редут или Люлин 2. или частно  Peace

# 708
пак с питане
Скрит текст:
може да се наложи смяна на града и училището. май ще се прибираме в Голямата Мушмула  Tired можете ли да ми препоръчате училище? за държавно - Слатински редут или Люлин 2. или частно  Peace
За Слатински редут нищо не мога да кажа, но за Люлин имам наблюдения като негов жител допреди година и малко. Във ІІ м.р. е само 90-то, то се водеше втора испанска май, за начален курс нямам много отзиви, имаме няколко  познати с деца, които са доволни. Ако не държиш да ти е до блока, в Люлин най-добри отзиви има за 56-то / в VІІІ е, но недалеч от ІІ/, имат и ремонтиран басейн, а също и за 96-то. Последното, на мен лично ми е най-присърце, тъй като е моето основно училище и си го харесвам. Там, обаче, имаше проблем с местата, за записване предходни години дори спяха пред училището, специално за класовете с английски, сега не знам. Има една майка от групата- Яна, детенцето й е там, тя ще ти даде най-актуални отзиви.
За частни - на територията на Люлин е само Ерих Кестнер, но определено си струва, ако имате финансите и искате детето да учи немски.

# 709
  • Sofia
Близо до Слатина са частните "Джани Родари" и "Образователни технологии" , като за второто чувам само хубави отзиви в последно време.

# 710
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря момичета  Hug
всичките ще си запиша и ще питаме на място Simple Smile

Скрит текст:
може да не съм права, но смятам, че най-важното е децата да се чувстват спокойни в училище.

не непременно да учат като академици, а по-скоро да са спокойни, за да са отворени за новите неща, да са уверени, да учат с желание  Blush

# 711
  • София
Бяхме на математическото състезание. Пропуснал е няколко задачи, защото не ги е разбрал. Писал е само с молив - сега се замислих, дали така трябва да бъде newsm78 Той каза, че са им казали да пишат или с химикал или с молив.

# 712
И ние бяхме на СМТ, моят е оплескал най-трудната задача (10-та), с магическите триъгълници. Сто пъти му казах да пише с молив, да трие, накрая с химикал, сложих му 2 молива и гума...нашият направо с химикалката, после решил, че не може да поправя, като е с химикал и така я зарязал. Жалко, иначе щеше да има максимален бал, задачите не бяха трудни за него. Поне успокоението ми е, че всички други са му верни. Ето задачите:

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 13:22 от Анонимен

# 713
  • София
И ние бяхме на състезанието. Не е решила 8 задача, защото не е и стигнало времето. Има и една грешка на второто подусловие на 7-ма, щото не е догледала посоката на стрелката. Писала е с молив. И на тях са им казали да пишат или с химикал или с молив.

# 714
  • София
Доколкото разбрах от лаконичните отговори не е направил 6 и 10 задача.

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 14:24 от Home raider

# 715
Доколкото разбрах от лаконичните отговори не е направил 6 и 10 задача.

На 6-та задача в първото подусловие има грешка. Получава се 4-5 и няма как да се пресметне.

# 716
  • София
На нас ни дадоха задачите. Десета е с едни триъгълници, а 6-та е с едни топки и сърца. Къде гледате сканираните. Азги имам на хартия, че сега пиша от телефон.

# 717
Десета е с едни триъгълници, а 6-та е с едни топки и сърца.

В предния ми постинг, но съм ги снимала с телефона, не са сканирани.
В 6-та задача открихме грешка, в първото подусловие - няма как от 4 да се извади 5.
А вие щом сте решили 10-та задача, сте супер!

# 718
  • София
И аз забелязах грешката. Но пък моята е написала 5-4 щото знае че от по- малко не се вади по-голямо.В нейната глава не може да съществува грешка в условието. Тя твърди, че 10-та не я е затреднила, но обърнатити стрелки на 7ма втория пример не ги е отрйзила и оттам има една грешка. Плюс не е писала нищо на 8-ма щото са им събрали листата, а нея е оставила за последно.

# 719
  • София
Да, Жасмин писах ти и в математическата тема. Явно  настина има грешка  в 6. А сега пък като го разпитвах повече се оказа, че на 10 задача не е решил посления пример само.
Както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт