Есента е тука в шарена премяна, ЮНСКАТА ни банда е все така засмяна - 6

• 30 272
  • 718
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Мусле, и аз ще се радвам да споделиш схемата, с доктор Молева само обсъдихме като стигна до 50 гр. пюренце да намаля съответно млякото и така да продължавам, за каши и плодови пюрета каза, че по-късно  ще говорим Simple Smile
на мен пюренцата на Хип ми допадат на вкус, чувах коментари, че са гадни, но ми се струват приятни, имат си вкус на съответните зеленчуци, но нямат много богат арсенал като за начало и май ще се започнат по някое време комбинации и с други пюрета Simple Smile
някой питаше за акото дали се е променило, мисля Елси, при нас като консистенция не се промени от пюренцата, само откак ядат морковче пооранжевя Mr. Green
за топченцата в акото и аз съм чела, че са от преяждане, несмляно мляко, виж за слузта не съм запозната Rolling Eyes

# 61
И аз ще помоля за схемата макар, че и нашия педи ми каза да му се обадя след 2 сед. и да се разбереме за схема. Ще я побликувам и аз като я взема от него, за да има база за сравнение. вече нямам търпение пък ще видим какво ще стане. Аз мисля за начало да си й готвя сама и да не й давам готови пюрета.

# 62
За белите парцалчета и преди сме писали че са нормални да ги има Simple Smile Слузта еми все още имат незряла храносмилателна система и е нормално да реагират на някои храни според мен , ако и след 6 ти месец когато вече се води зряла хран система на бебета вече е хубаво да се иди на лекар. Но ако сте притеснени идете и сега то пофилактични прегледи не вредят Simple Smile

Ние аз казах май че не посягаме към играчки , плаши им се незнам защо. Ако и дам в ръката я държи яде, размпта но не п хваща сама

# 63
Здравейте момичета,
малко късно, но..... почерпете се за здравето на Марти. Днес стана на 4 месеца Hug
По този повод с ММ решихме да направим основно почистване  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes
Да ви питам, вашите бебоци стряскат ли се от по-силни шумове? Марти от няколко дни реагира с рев, когато татко му прави буба лази или ако каже нещо с малко по-силен тон.
Имахме успешни две-три обръщания от гръб по корем, но напоследък му стига само да се извърти наляво или дясно и не прави опити да се обърне. Беше започнал да се плези умишлено като го закачаш, но и с това престана. За сметка на това пък усвои нов начин да "пищи" - много е смешен обикновено срещу крачетата си  newsm62 newsm62
Иначе си обожава играчките, хваща ги, хвърля ги насам натам в леглото, гушка си ги и разбира се ближе, хапе, смуче.

# 64
И моята принцеска започва да реве, когато повиша тон, обикновено аз повишавам тона вкъщи  Laughing

Иначе и ние вече посягаме към играчките и се опитваме да ги сложим в уста. Днес тук имаше супер силен вятър и не излизахме, а такаа ми се излизаше...

И аз ще ви бъда много благодарна да споделите схемите за захранване, че мойто педи от старата школа и отдавна ме караше да давам сок и плодово пюре, добре, че има места като това за да мога да се информирам за захранването и да мога да взема информирано решение.

# 65
Добро утро мами и бебоци,
и аз днеска ще се отдам на чистене и на кафе с най-добрата ми приятелка, че не сме се виждали от цял месец.  Hug
И моята принцеса реагира с плач, когато някой в къщи се развика. Един път бях така неблагоразумна да се скараме с баща й докато я гушках и тя така се разплака, че ми се скъса сърцето. От тогава гледаме да се сдържаме, когато тя ни чува...  Grinning

# 66
В аптеката вместо вит С детския за пиене са ми дали инжективния , та се чудя него мога ли да го давам през устата (не ми се вижда много редно, но не обърнах внимание какво ми дава аптекарката че и друг път съм взимала от там и бях спокойна)

И малката почва да плаче ние с баща и ако си повишим тон Simple Smile

# 67
В аптеката вместо вит С детския за пиене са ми дали инжективния , та се чудя него мога ли да го давам през устата (не ми се вижда много редно, но не обърнах внимание какво ми дава аптекарката че и друг път съм взимала от там и бях спокойна)

И малката почва да плаче ние с баща и ако си повишим тон Simple Smile

да, не е проблем да даваш от инжекционния вит.Ц Simple Smile

# 68
Здравейте, мами! Опитвам се от няколко дни да намеря отговор на въпроса кое е по-добре за захранването - да замразя зеленчуци и после да правя пюре или сега да направя пюре и да го замразя за после? Не мога да следя темата, която направихте за захранването, защото нямам толкова време... Rolling Eyes

# 69
Вкъщи от повишаване на тон май никой не се стряска,малкия е свикнал от самото начало на крясъците ми,все нещо се карам на каката  Crazy ,или тя недоволства нещо и пищи  Whistling Като цяло шумове не му пречат на съня,спи в дневната на пусната аспирация,дори пускам прахосмукачка в стаята в която спи и това не го буди.А пусна ли пералня ,или сушилня веднага се унася.Дано и занапред да е така,че каката я приспивахме само на ръце  ooooh! Вашите бебоци спят ли по корем? Голяма борба водим вкъщи с това спане по корем,особено нощем.Чувам го ,че се обръща,ставам обръщам го пак по гръб,или настрани и само докато легна,той пак се извъртял по корем   Tired А когато спи по корем винаги се опишква до врата и се налага към 4-5 да го преобличам,а това го разсънва  Confused Пробвах и с по-голям номер памперси,но не помага.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 18:38 от eccentric

# 70
Есен1 доколкото знам суровите зеленчуци издържат повече време във фризера от тези, които са термично обработени. И мене доста ме вълнува тази тема, но май реших да пюрирам и замразявам в ледени форми, после да премествам в торбички или кутии. Така се заема по- малко място, а аз нямам никакво такова. Даже ми се искаше да освободя едното чекмедже да е само за такива зеленчуци, но няма как да стане. Четох, че някои мами насипват пюретата в бурканчета и ги стерилизират, но дали по този начин биха издържали по- дълго, отколкото замразени не знам.

# 71
  • Пловдив
нашите момчета обикновено се слушат един друг как реват и не се впечатляват много, свикнали са Mr. Green
eccentric, единия ми син обожава да стои и спи по корем, другия пък се дразни на тази поза Mr. Green та, този, които харесва позата обикновено спи така, не му преча, но нямаме проблем с опишкване, по-скоро много олигавва всичко под себе си по този начин Mr. Green
Есен, аз много не съм веща, но ми се струва по-добра идеята за замразяване на зеленчуци, а не на готови пюрета Simple Smile

# 72
Ние днес ставаме на 4 месеца  Grinning как бързо минава времето...

# 73
Така е, бързо минава- честита месечинка Гаги!
Аз пък знам, че термично обрботените зеленчуци, месо и т. Н. Е по-добре, ама всеки е чувал по нещо, на мен една позната ми каза, че нейната педиатърка така казала newsm78. Аз замразих пюре от тиквички във еднократни форми от лед, напълних ги с помощта на спринцовка, имам малко чушка и ябълки така, но от тиквичките съм най-доволна.
Днес се захранихме с картофче- една лъжица се стече по устата й, защото не знаеше кАкво да я прави, другата май я изяде с кеф и малко водичка. Май по-рядко ще го направя утре, че тоя картоф как се разтяга като дъвка ooooh!

# 74
  • Варна
Гаги, честита месечинка!   bouquet
Везничке, и ние пием от инжекционния разтвор 2 мл., който е  Wink А колко дни последователно може да се дава Вит.С на бебчетата?

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 13:14 от elle__

Общи условия

Активация на акаунт