Есента е тука в шарена премяна, ЮНСКАТА ни банда е все така засмяна - 6

• 30 279
  • 718
  •   1
Отговори
# 570
литъл точно от болницата, намерих го два месеца след изписването и реших да ползвам него при положение че в болницата го ползват и не се оказа нашия крем

ro6e какъв е тозинправения крем ?

# 571
  • София

emeka как се прави инхалация с физиологичен разтвор?   bouquet

Не съм Емека, ама ще ти кажа ние как я правихме.
Купуваш инхалатор и 1 банка физиологичен разтвор и 1 спринцовка с игла от аптеката.
С помощта на спринцовка теглиш 2 мл. физиологичен разтвор и слагаш малката маска до нослето на детето. Държиш около 3-5 минути. Междудругото на моите деца много им хареса инхалацията, изобщо не са се бунтували.

# 572
Везничка, аз имам рецепта за един крем. Ако е същия наистина е много добър. Сега ми трябва, но още не мога да намеря удобна аптека където да ми го направят. Ако искаш ще снимам рецептата и ще ти я пратя.

# 573
ще съм ти благодарна мамче82 интересно ми е какво съдържат тези кремчета

# 574
И наш дечко е на Памперс 4 от около 2 седмици вече, а не е особено пухкав. Вит. Д не само не му го спряха, но и го увеличиха - главичката била мека, сега е на 4 капки.

# 575
ванчето го е описала много точно,и аз така го правя и засега е успешно.Ивайло е към  7 кг и му пасват точно памперсите.На нас също ни увеличиха витамин д на две капки, защото и нашата глава беше мека и започнала леко да изпъква фонтанелата.

# 576
Радвам се,че е понеделник,почивните дни ме измориха  Crazy Сега малкия спи,аз си пия кафето и се чудя това торнадо,преминало през дома ни,от къде да го започна. В събота имахме гости и до късно хапвахме,пийвахме,но децата не се смилиха над нас и в неделя и двамата се ококориха около 7  ooooh!
Вчера пробвахме 1 лъжичка тиква и май се прие добре,опита и лъжицата да изяде,но то след тази оризова каша  hahaha ,а и млякото му е адски горчиво,ще видим днес как ще е.

# 577
Аз много отдавна съм казвала, че заради меката главичка сме вече на 5капки вит Д. От там и съмненията за рахит.Педи каза, че е много важно да е на празен стомах и в никакъв случай да не се дават с кърма, защото е мастноразтворим витамин   и капките заминават директно преди да могат да се усвоят.
И мен ме предпочитат пред бибата  Laughing
От жалките ми опити за захранването, към момента успявам най-много 5лъжички пюре за деня да дам и то само тиква. Та от нея май пак има колики. И не знам да я спра ли или да давам капки!?

# 578
  • София
Емека, вие като сте 7 кила на памперс 3 или 4 сте?
И моите момичета са около 7 кила, ама гледам, че 3-ките взеха да им оставят следи като прищипано около крачетата newsm78
Иначе сме на 2 капки витамин д от самото начало.
Ние днес трябваше да ядеме тиква и картоф, едва пробутах по 1 лъжичка- такова мръщене няма Laughing то верно ужасно пюре, като го опитах Laughing Сипах после малко в млякото и там греда- запуши биберона и малките се изнервиха, че дърпат пък нищо не пуска. Изхвърлих го и им дадох само АМ.
Само с тиквата и моркова не сме имали такъв проблем, тази комбинация тиква и картоф е доста по-гъста като консистенция Rolling Eyes
Ще се огледам за по-широки биберони май- сега сме на втори размер, които е за 3 месеца....

# 579
Gaggi по повод чуденката ти какви памперси да пробваш, аз препоръчвам Babylove (на DM). Доволна съм защото не са ми пропуснали нито веднъж. Иначе не сме имали подсечено дупе за сега (да чукна на дърво), та не знам по този повод как ще се приемат от вашето дупе  Grinning

Ние сме на 1 капка витамин D от самото начало. Но Рая расте по 2-3 см. на месец, така че педи каза да не го увеличавам.

Ние сме на тройка размер на памперса. Рая е около 6,800 - 7 кг. За сега са й добре. Даже взех един jumbo pack от 100 памперса вчера, така че още дълго ще сме на тройка. Мисля като стане към 8 кг да ги сменяме на 4ка. Или най-вероятно на следващото пазаруване на памперси.

За повръщането - ние сме на АМ, но Рая е много лакома - взех да правя по 6 лъжички АМ, което става към 200 мл. и изяжда по 180-190 за 10 мин #Crazy и после при оригването понякога връща. Или ако я сложа по корем след ядене (понякога дори и 2 часа след хранене, ако я сложа по корем, пак връща).

ivankaka Ти пюрето с биберон ли го даваш или аз нещо не разбрах  Blush newsm78

# 580
  • София
Веселина, с лъжица го давам, ама днес не им хареса, та пробвах да пробутам с биберона.
Понякога, когато ядат едновременно пък нямат търпение да им давам с лъжица и на 5-тата лъжичка нервничат, че се бавя(редувам една лъжица на едната, после на другата), та тогава досипвам дозата в млякото и си го хапваха през биберона. Но това пюре картоф и тиква е доста гъсто и не стана.

# 581
Още съм далече от захранването, но да споделя. Една приятелка на 7 месечното си бебе такива по-гъсти манджи им дава с биберон, на който му е направила с нож по-голяма дупката   Peace 
мамче  и на мене ми е интересна тази рецепта за направен крем за подсечено каква е. Дали на всякъде могат да ми го направят или специално във въпросната аптека на пл. Славейков.... в някакъв безистен. То аз там живея де, но не я знам.
Ииии да се "похваля". Опитвам се да махна едното ядене на Елена - това в 1. Вместо да я храня се опитвам да я приспя, а пък тя евентуално може да заспи само на ръце с корем до моя, изправена. Та пъхам я в ерго раничката ( от която, бай дъ уей съм много доволна) и така с леко пружиниране и обиколки на стаята, момата заспива. ОБАЧЕ хахах, като я оставя в креватчето и се буди и реееев, та хайде пак на ръце. Вчера имахме гости и малката заспа, но после като си тръгнаха точно, тя се събуди и до 3:30 изпълнявах ритуалния танц в стаята   Crazy
И да питам - някой има ли идея защо не ми се приема снимката за профилна.... лека е, даже по-малка от посочения размер.... не, че е важно, но някой ако знае 

# 582
ivankaka с тия 7 кила сме с 4-ка памперс на Памперс премиум кеър,стоят му много добре , иначе с предните малко трудно го стягах около коремчето и после имаше червено около гънките.

# 583
  • София
Хммм, значи като изхабиме 3-ките и ние ще купиме 4-ки.  Притеснява ме само нощем да не пропуснат, ако са по - широки.

# 584
до сега не ми е пропускал вечер,но за твое успокоение си остави около 10 памперса от 3-ките за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт