Прага

• 98 524
  • 725
  •   2
Отговори
# 210
Агенцията е добра. Директният полет от Бургас е голям плюс.

# 211
Благодаря за включванията.

Имам няколко дни за размисъл. Определено полет от Бс ни устройва идеално - от Вн сме.

# 212
С риск да се повторя,че не мога да си намеря поста из отговорите,от 01.09 до 06.09 съм в Прага и си набелязах някои неща да ги разгледам!!Преобърнах нета за инфо за градския транспорт,кое къде отива и кой номер ще ми трябва.Та разбрах,но питанката ми е ходил ли е някой с Бохемия до Прага,интересува ме хотела как се казва? Да знам от къде трябва да стигам до центъра. Иначе видях,че градския транспорт е развит като в Загреб и не само там и няма да имам проблеми като цяло с придвижването. Simple Smile Трамвайте и автобусите ми вършат идеална работа.Разбрах,че хотела е близко до спирка на градския транспорт. Simple Smile И е на 10 мин.до центъра,но как се казва. Също така ме интересува първия ден в колко часа горе долу се пристига в Прага (знам,че сметка на път не се прави),но все пак....... Simple Smile

# 213
Миналата година бяхме в Прага с Бохемия в хотел Union бяхме настанени, но може сега да е друг. Аз винаги ги питам по и-мейл за хотела и винаги ми отговарят.

# 214
Не открих такава тема, а Прага ми е голям мерак да я посетя. Искам да попитам:

Има ли нискотарифни компании, които летят до там?
Някой пътувал ли е с кола до там? Как е пътят? Къде може да се спре по пътя?
И разбира се какво е препоръчително да се види в самата Прага и колко време да й отделим?

Открих полезен сайт: http://www.pragueexperience.com/index.asp

Здравейте , за полети до Прага не знам дали има нискоратифни , но постоянно пътуваме с кола и минаваме през Прага . Маршрута ни е Германия - България , но пътя ми е през Прага . Не веднъж съм я посещавала , красива е и денем , и нощем . Отидете да разгледате часовника в центъра и гледайте да сте там в кръгъл час , защото си има програма Simple Smile . Пътя е 99 % магистрали , прекрасни магистрали . От Стара Загора до Прага са 1700 км. +- Ако минете през Сърбия магистралата е платена , но не е скъпа никак , на останалите магистрали се купува винетка , те също не са скъпи и има седмични и месечни . Разхода ми за винетка е 60 € месечно ( така хващам и двете посоки ) .

# 215
Бохемия не ползват един и същи хотел, както и нито една агенция не го прави, тъй като не се знае каква ще е заетостта в хотела когато се прави резервация, макар тя да е от рано. Всички агенции имат няколко хотела по места където ходят.
Ние бяхме с Бохемия и ни настаниха в Ибис на И.П. Павлова. Той е много близо до метро и до центъра. Но по наше време имахме проблеми-не можехме да си отворим прозореца да проверим, а термостат на климатика беше развален та беше смърт. Освен това ни навряха не в стая а в кутийка, та се задушихме с въздуха вътре. Та не мога да го похваля.

# 216
Мен като цяло хотела не ме интересува,аз в стаята не стоя,само колкото да се изкъпа,а колкото до спането мога и в палатката да спа. Simple Smile Интересува ме хотела да видя горе долу разположението му. Вече започнах пътешествието си нагоре към Скандинавските държави!! Simple Smile И затова дойде времето за Чехия и Полша. Когато наближи,защото до септ.месец имам още няколко пътешествия (дестинации),та ще ги питам и предполагам,че ще ми кажат за хотела Бохемия! Simple Smile

# 217
Спорен въпрос в колко ще пристигнете, при все че не виждам никъде посочено как пътувате и в колко тръгвате от БГ...
Ако е с автобус, има ли нощен преход няма ли, ако се самолет зависи я колко е полета, та таз информация оказва влияние за час на пристигане  newsm78
Ние сме ги минавали всичките и обикновено се пристига късния следобед, с изключение на самолета ако е бил рано сутринта.

# 218
Ами забравил съм,извинявам се. Simple Smile Ами 18:00 ч.с автобус горе долу аз го слагам 20 ч.път със спиранията и границите. Simple Smile Около 16:00 ч.предполагам,че ще стигнем. Simple Smile Ами аз си правя сметка за Музея Гравен,ако работи и септ.месец до 21:30 ч.ще мога да го посетя още 1-я ден,да оставя за последния ден другите 3 неща за посещение,по спокойно да ми бъде. Simple Smile Simple Smile Зоологическата градина,аквариума и националния музей,но той е под въпрос,че все още се чудя дали си заслужава 180 крони. Simple Smile

# 219
  • София
Доволни ли сте от нощувки в апартамент? Гледах тези апартаменти този, и този
Във Виена бяхме в апартамент, но нещо не останахме очаровани. Беше доста по-захабено всичко от колкото на снимките. А и чаршафите бяха мръсни. Затова не знам да рискуваме ли в Прага  newsm78 Всъщност, не е сигурно, че ще ходим, но тази идея все повече се промъква в мозъка ми  Joy

gargamela Сега видях твоя линк, много добре изглеждат апартаментите. Тази цена, която си посочила за колко нощувки е?
Струва ми се, че има някаква промяна в полетите София-Прага на България Еър. Много малко директни полети има, особено Прага -София, направо му се объркват плановете на човек. Май ще предпочета Австрийските авиолинии, с прекачване.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 08:39 от Аглея

# 220
Видях тези 2 хотела,които ми писахте по нагоре,добре са близко са до централната част и трамвайните спирки са близко до хотелите. Simple Smile Дано да съм в един от тях. Simple Smile До септ.месец има време,като наближи ще пиша до самата фирма да ги питам,че да знам. Simple Smile

# 221
Момичета, мъжът ми настоява да тръгнем с колата за Прага. Моля, припомнете ми размера на пътните такси. Че нещо се оплетохме в изчисления. Mr. Green
Мен лично ме притеснява сръбско-унгарската граница и ситуацията с бежанците там (от гледна точка на чакане, не за друго). Той твърди, че ще се справим без междинна нощувка (двама шофьори сме). По принцип сме свикнали на дълъг път, но не ми се виси 2-3 часа на Сегед.

# 222
  • Пловдив
Много зависи от момента. Ние ходихме до Прага миналия септември и  като тръгнахме в 14:30 пристигнахме на другия ден долу горе по същото време. А сега април месец ходихме до Мюнхен. Разстоянието е със 100 км повече, тръгнахме в 12 часа и пристигнахме в 17 на другия ден. Много автобуси имаше по границите и се висеше много повече време.

# 223
Хм, сега съвсем се разколебах. Автобусите и колите не са ли на различни коридори по границите? Иначе ние пътиваме средата на Юли, имаме точно фиксирани дати и не сме изобщо гъвкави....

# 224
  • Пловдив
На различни коридори са. Мисълта ми беше, че се чака различно време, просто не може да се предвиди каква ще е натовареността на границата.
Да допълня, че като пътувахме нямаше бежанци, просто имаше много пътуващи.

Общи условия

Активация на акаунт