Прага

• 98 514
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Каква рента кар при тия тесни улички, всичко е на една ръка разстояние. Ползвайте си градски транспорт, картата за 72 часа е към 350крони и е за всички мрежи.
За настаняване за сълажение Прага не е като Виена по отношение на апартаментите, но не пречи да проверите. За сметка на това имат изгодми хотели.

И в двата случая потърсете нещо или около И.П. Павлова или по линията на трамвай 5.

# 181
Бихте ли ми препоръчали хотел или апартамент? Има ли смисъл от рент - а - кар или с автобуси и метрото ще се оправим?  

Ние отседнахме в Реа Хотел -,
намира се в покрайнините на града, но и ние бяхме с  дневни билети  за транспорт, така, че без проблем се стига бързо до центъра. В този хотел цената беше много добра, единствен минус е /за мен/, че е многоетажен и ние бяхме доста високо, а аз имам страх от асансьори, но го преживях де  Laughing
Закуската е много добра и разнообразна  Heart Eyes

# 182
valmigo, каква цена ви дадоха за двупосочен до Прага?

# 183
valmigo, каква цена ви дадоха за двупосочен до Прага?

Ами ние по-голямата част сме от Варна и се свързахме с централния им офис и ни дадоха 200 лв за двупосочен, а имаме и от София приятели - за тях 170 лв. За автобус според мен е добра цена, а и не е дълго пътуването като часове. С техния автобус се падат точно 3 нощувки - сб, нд, пон, а вторник следобед ни прибират обратно. Пристига се около обяд, което ще ни позволи веднага да се настаним в хотел и са ни директни от тук. Имаше и други фирми като разглеждах сайтовете, но те са със смяна на автобусите и на нас не ни се занимава, а и това ни устройва напълно като време.

# 184
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Прага след един месец - имам един въпрос има ли някъде безплатни паркинги, или такива които са евтини, че прочетох за центъра, че са на зони и доста солено ще излезне.

Благодаря ви!

# 185
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Ние обмисляме семейно пътуване до Прага през септември, ще пътуваме с кола. Всяка информация ще ми е полезна, връщам се да чета назад темата

# 186
  • София
Много евтина тая екскурзия до Прага  newsm78
Да, офертата си напълно коректна! Цената през март беше 350лв. Аз се възползвах и видях приказната Прага!

# 187
И ние ще пътуваме за Прага. Имаме резервация в Residence Tador, някой да го е посещавал?
За Прага задължително крони ли да вземем или и с еврото ще е ок?

# 188
  • Майничка
Ние се върнахме вчера, бяхме купили крони от Тавекс. Курс купува на повечето обменни бюра в Прага е ок. 26.25-26.30 крони за евро. На повечето места приемат карти, но видяхме няколко заведения и магазинчета в старата част, на които изрично пишеше, че не приемат кредитни карти.
В много от частните музеи и в някои от заведенията на оживени туристически места тоалетните са с автомат, който отваря вратата, когато се пусне монета от 10 крони. Хубаво е да си развалите в началото и да имате 2-3 монетки в запас.
Ако купувате магнитчета, шоколадчета с картинки и подобни сувенири, най-евтиното място, което открихме, беше пазарчето на ул."Хавелска", съвсем близо до площада с часовника. Доста от търговците са българи или руснаци и носят на пазарлък.

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 12:08 от gargamela

# 189
Да заредете се с крони и внимавайте зна курса в Прага. На много места се опитват да ментят, ако е обявена цена в евро, макар че евро сме плащали само за корабче с обяд по Вълтава. Препоръчвам такава разходка ако времето е хубаво.

# 190
Много евтина тая екскурзия до Прага  newsm78
Да, офертата си напълно коректна! Цената през март беше 350лв. Аз се възползвах и видях приказната Прага!
Чудесно! bouquet

# 191
  • София/Хамбург
До Прага има удобни влакове от Виена - от средата на миналата година вече движи Рейлджет (високоскоростните австрийски влакове) между Виена и Прага, 4 часа е пътуването, а цените са доста народни - ако се вземе билетът до 1-2 седмици преди пътуването, може да се докара цена и от 500-600 чешки крони (около 20-23-4 Евро) на човек, което за комфортът на този тип влакове е страхотна цена. Има влакове и от Будапеща, но пътуват по-дълго, защото по директното трасе между Будапеща и Прага, през Братислава, се движат само обикновените Интерситита, няма все още директен Рейлджет. Резервирането на билетите става изцяло онлайн, от сайта на чешките железници - https://www.cd.cz/eshop/. Има си интерфейс на английски и е доста удобно.

В Прага мога само да ви посъветвам да не сменяте пари - чехите, заедно с унгарците, все още прилагат чисто балканските тарикатлъци с двойния курс на чейнджовете - било то с табло зад вратата ала Слънчев бряг, или със ситния текст, че изгодния курс се получава само при смяна на над 500 Евро. Не навсякъде, разбира се, но на доста места. Ако тръгвате от София, си сменете чешки крони тук, за да си спестите главоболия.

Другото, което ми направи впечатление, в Прага, което бях срещал и в Будапеща - е огромният брой красиви млади момичета, които само чакаха да завлекат поредния мераклия в някой задънен бар, където да ги причака мутрата и да ги ограби. Ако някой отива в Прага с тази цел, да внимава много, защото организираната престъпност е заела тези ниши и...........полицията не се намесва.

В едно заведение, някъде около Карловия Мост, 10% такса обслужване. Хем бях изучавал подробно менюто. А това беше забито на последната страница, в едно ъгълче, долу, вдясно на менюто, почти до номера на страницата. Оттогава се научих да не сядам в заведения край големи туристически атракции. Подобен горчив опит имаше един приятел в Братислава. Ех, славяни, славяни.......

# 192
До Прага има удобни влакове от Виена - от средата на миналата година вече движи Рейлджет (високоскоростните австрийски влакове) между Виена и Прага, 4 часа е пътуването, а цените са доста народни - ако се вземе билетът до 1-2 седмици преди пътуването, може да се докара цена и от 500-600 чешки крони (около 20-23-4 Евро) на човек, което за комфортът на този тип влакове е страхотна цена. Има влакове и от Будапеща, но пътуват по-дълго, защото по директното трасе между Будапеща и Прага, през Братислава, се движат само обикновените Интерситита, няма все още директен Рейлджет. Резервирането на билетите става изцяло онлайн, от сайта на чешките железници - https://www.cd.cz/eshop/. Има си интерфейс на английски и е доста удобно.

В Прага мога само да ви посъветвам да не сменяте пари - чехите, заедно с унгарците, все още прилагат чисто балканските тарикатлъци с двойния курс на чейнджовете - било то с табло зад вратата ала Слънчев бряг, или със ситния текст, че изгодния курс се получава само при смяна на над 500 Евро. Не навсякъде, разбира се, но на доста места. Ако тръгвате от София, си сменете чешки крони тук, за да си спестите главоболия.

Другото, което ми направи впечатление, в Прага, което бях срещал и в Будапеща - е огромният брой красиви млади момичета, които само чакаха да завлекат поредния мераклия в някой задънен бар, където да ги причака мутрата и да ги ограби. Ако някой отива в Прага с тази цел, да внимава много, защото организираната престъпност е заела тези ниши и...........полицията не се намесва.

В едно заведение, някъде около Карловия Мост, 10% такса обслужване. Хем бях изучавал подробно менюто. А това беше забито на последната страница, в едно ъгълче, долу, вдясно на менюто, почти до номера на страницата. Оттогава се научих да не сядам в заведения край големи туристически атракции. Подобен горчив опит имаше един приятел в Братислава. Ех, славяни, славяни.......
Ние миналата година се набутахме в заведение с 15 % такса обслужване, и на всичкото отгоре имаше и такса подправки на човек. Не помня колко крони беше, но имах желание да си взема олиото и оцета, след като ги платихме. А и не беше вкусно. Заведението се казва "У Бонапарту" - отврат.

# 193
  • Майничка
Мога да похваля две заведения в близост до Вацлавския площад - "U Pravdu" и "Deminka". И двете ни препоръча хазяинът - нересторантчета, тип бирария, второто е по-лъскаво, с повечко месинг и по-широко. И двете бяха с прилични цени, без изненади в сметката, читава и вкусна храна и персонал, който "поема" английски и отчасти руски. Основните посетители бяха местни, при това явно постоянни клиенти.
И един културен шок, който трудно преживях - на същия площад, в непосредствена близост до Националния музей - "Мангал ресторант" - турски грил. Вътре изглеждаше добре, но така и не се прежалихме. Mr. Green

# 194
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
Снощи се прибрахме от екскурзия в Будапеща и Прага. Този форум ни беше невероятно полезен и искам да благодаря за отзивчивостта ви. Пътувахме с влак и въпреки дългия път всичко беше много приятно и лежерно. Докато Будапеща е по царствена и величествена, Прага ще остане в съзнанието ми като приказен град. Отседнахме в хотел http://www.hotelolsanka.cz/en/ и въпреки, че не знаехме нищо за него, останахме приятно изненадани - огромни стаи, много чисто, прилична закуска, чудесно местоположение. С трамвая, който спира пред хотела се стига за 8-10 минути до Стария град.
Това, което ни разочарова бяха "изненадите в сметките" почти навсякъде /както спомена gargamela/, просенето на бакшиши и тоталната лудница навсякъде, но това сигурно е нормално за този период на годината. Като цяло Прага ми се стори по - скъпа от Будапеща. Това е от мен. Весели пътешествия на всички!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт