Прага

• 98 444
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • СОФИЯ
Здравейте, отново момичета.  Имам следния въпрос към тези, които са ходили в зоологическата градина.  Дали може някой да направи сравнение със зоологическите градини във Виена или Мюнхен. Мисля, че някои дами съм ги срещала и в тези теми. 🤗. Благодаря, Лято за отговора.

# 571
Пражката е по-голяма (доста повече се ходи, има и хълмове), виенската е по-хубава. В мюнхенската не съм била.

# 572
ПРажката зоо е много голяма. Ние не успяхме да я обиколим цялата за един ден (от 11 да кажем, та, докато я затворят). С две невръстни деца сме и може би заради това. Хубава и поддържана е. Ходили сме в Дрезденското зоо, по-малко, но по-кокетно и уютно ми се стори, с много по-богат избор на храна и напитки за посетителите.

# 573
Ние я обиколихме за половин ден, но синът ми е на 12, т.е. големичък е. Голяма е, но с лифта се спестява изкачването на нагорнището.
Аз сравнявам с Берлин, която също е много хубава, но в Прага е по-голяма. Има достатъчно пейки, автомати за напитки, кафенета и действително може и цял ден да си предвидите.
Два съвета - вземете си карта от входа, за да си спестите лутането и си пригответе монети.

# 574
# 575
  • СОФИЯ
Благодаря, момичета за отговорите. Надявам се за последно да ви досаждам. Някой, който скоро е пътувал с кола до Прага.  Дали отсечката Бърно-Прага все още е в ремонт. В този случай не е ли по-добре да минем през Виена?!  По е дълъг маршрута, но може да не чакаме толкова в задръстванията. Винетката не ме притеснява, защото след това ще се върнем обратно във Виена.

# 576
Прага винаги е била с повече туристи...

# 577
Здравейте момичета...от скоро чета тази тема ..ще продължавам и да се образовам ...😀....предстои ми екскурзия и се колебая кога да я планирам ...дали преди коледа около 15 декември или пролетта .(април.май)
И ще трябва да си организирам трансфер от летище до хотела и после какво да посетим ..приемам съвети

# 578
Благодаря, момичета за отговорите. Надявам се за последно да ви досаждам. Някой, който скоро е пътувал с кола до Прага.  Дали отсечката Бърно-Прага все още е в ремонт. В този случай не е ли по-добре да минем през Виена?!  По е дълъг маршрута, но може да не чакаме толкова в задръстванията. Винетката не ме притеснява, защото след това ще се върнем обратно във Виена.
Отсечката ще се прави още много време. Много се чака, ние попаднахме и на много нагли тираджии, които умишлено правеха тапа за колите Rage.
Изобщо не съм впечатлена от коледните базари и не бих мръзнала зимата в Прага.

# 579
  • There I was on a July morning
DENIKA3, за мен пролетта е особено подходящ сезон за разглеждане на забележителностите не само в Прага, а и в повечето европейски градове. Времето е приятно топло, денят е сравнително голям и природата е разцъфтяла в красиви и свежи цветове. Зимно време се стъмва рано, студено е, не става за продължителни разходки на открито и не можеш да разгледаш кой знае колко неща.

# 580
През всички сезони Прага е красива.. не съм я посещавала само есенно време, но през останалите сезони има какво да се види. Пролет и лято е пълно с туристи заради хубавото време и разходките са приятни, зелено е и времето е хубаво. Но пък и чара на коледните базари с струва, макар тези във Виена да са най-красиви в цяла Европа. Зимно време туристите са по-малко точно заради по-студеното време, но пък е по-спокойно по тази причина.

Така че зависи какво искаш да видиш и дали навалицата те дразни. Преди месец бяхме за пореден път в Прага и в 10 вечерта пред часовника не можеш да се разминеш. По залез около реката е претъпкано особено с тъпи китайци които са разпънали селфигеги и не се съобразяват с никого , та по това време гледахме да се затрием към по-пустите улички, че не се диша. И все пак се изкефих и пак бих се върнала.

Усещането е много индивидуално - един търси едно, друг друго - от всеки ще получиш различно мнение.

# 581
  • Пловдив
Попадна ми тая оферта...не знам до колко е добра Thinking

# 582
Благодаря ви за мненията ..мисля да я насроча за пролетта .
Ще продължавам да следя темата 😀приемам препоръки какво трябва да се разгледа за три дни  (прегледах и местата за посещение от офертата ня тур.агенция ..)

# 583
В Храдчани препоръчвам да се посети катедрала Св. Вит и църква Лорета (там има много за гледане, за двама ни излезе с лиценз за снимки 400 крони). В Мала страна църква "Св. Николай", в централната част сега е монтирано скеле, но то не пречи да се разгледа и да се снима. Там входа май 100 крони на човек. Златната уличка в Храдчани по мое мнение не кой знае какво, освен музея на доспехи и оръжие.

# 584
Да не се обърка някой църквата Лорета е извън дворцовия комплекс Храдчани на другия край на квартала и съответно за нея тези такси за двореца не важат. Не сме влизали конкретно в нея и не знам за нея има ли такса за посещение, докато Св Вит е част от дворцовия комплекс и за нея вече се влиза с билет за някоя от 3-те вида обиколки.  ..  Иначе за дворцовия комплекс има няколко вида обиколки и съответно няколко различни такси. 400 крони включва най голямата обиколка в която влизат и музейните експозиции ( 300 крони) а таксата за снимки е 100 крони на човек, така че ако само един от семейството снима тази такса се дължи веднъж. Това си го уточняване като купувате билети - фотографската такса е отделна и за нея издават отделен стикер / билет.

На официални сайт има подробни карти с видовете обиколки и таксите.. назад в темата сме ги обсъждали и пускали 😀

Между друото последния път в Св. Вит влязоха хора и без билети, но ги допуснаха само до загражденията след вратата. Всички останали с билети  си обикаляха на воля катедралата.

Общи условия

Активация на акаунт