На каква възраст сменихте кошарата с легло?

• 13 753
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Аз на 3 год ги преместих от кошарите в нормални единични легла без никакви предпазители. Преди това една година спаха в кошарите с махната предна решетка. Никога не са падали.

# 16
На 1г. и 9м. я сложихме на голямо легло, първия месец на земята слагах възглавници за да пада на меко, но е падала точно 3 пъти. Докато беше в кошарата много се въртеше, намирах я в различни краища на кошарата, всяка нощ главата и дрънчеше в таблите. Съответно мислих, че ще пада много от голямото легло, но свикна бързо Simple Smile

# 17
Дъщеря ми на 2 години някъде, синът ми на 3 години и половина.

# 18
На 2г. и 3м. махнах преградата на кошарата, която детето започна да прескача и в тъмното и да идва в нашето легло. До тази възраст винаги синът ми си е спал в неговата кошара, заспиваше сам. Но после трайно дойде при нас - иначе не заспиваше. Без да го притискам в края на това лято, когато тръгна на детска градина сам се върна в леглото си. Вече е на 3г. и 3м. и планирам съвсем скоро да му трансформирам леглото в единично стандартно 82/190см. Вече е пораснал и почва да му става тясно. Падаше отначало 4-5 пъти като махнах решетката - включително една нощ спеше полуправ подпрян само на леглото  Laughing Свикна да не се мята като риба на сухо.
Имам опит и с временна преграда - неуспешен. Преградите са доста нестабилни, защото стойката, която влиза под матрака е масивна и повдига и деформира матрака.От този вид:

# 19
На годинка точно.Подариха ни бебефон и обзаведохме детската.Детето започна да спи по цяла нощ  Shocked ,а аз ходих да го проверявам изумена сигурно 100 пъти.Сложили сме две прегради от Икейските,защото се захващат на таблата.Веднъж ходихме на почивка и се наложи да спи при нас-драма и безсъние ooooh! За морето вече си бяхме научили урока и взехме апартамент с 2 стаи  Blush

# 20
Бебето си спеше от ден 5ти след родилното в собствена стая и дървено легло/кошара с три позиции на матрака и размери 70см на 140см . Когато стана на 3 1/2 махнахме преградите ,не се е катерела никога по тях и не е падала . На 5 беше вече на единично легло .

# 21
Нашата кошера беше 60/120 така, 4е горе -долу на 3 и половина минахме на едини4но легло, без предпазител

# 22
Не помня точно на колко беше, но щом започна да се катери и прескача преградата започна да спи в легло. Аз също се притеснявах от падане и даже помня, че една нощ /може би в началото/, чух тупване и с баща му скочихме, но преди да предприемем нещо той вече в просъница се изправи и си легна. За мен остана само да го завия.

# 23
  • Стара Загора
До четвъртия месец спеше в кошарката, след това го взехме в леглото при нас. Когато беше на 1и8 се преместихме и го отделихме в отделна стая и направо на легло, нямахме никакви проблеми и повече не пожела да легне в нашето легло.

# 24
  • Варна
Ние имаме кошара, която се превръща в легло и бюро. Отидохме заедно с госпожицата(тогава беше на 3 год. и 10 месеца) да купим матрак за "малки момичета"(нали кошарите са за бебета и опираше вече в таблите). После малката дейно участваше в разместването и нагласянето на новия матрак и нямахме проблеми със свикването. Не е падала, но аз слагам до леглото табуретки, които да й пречат. Е, първите дни сме я намирали с крака на земята и глава на леглото, напречно на табуретките.  Laughing
Що се отнася до рутината и навика - започни със словесна обработка - вече е пораснало детето, време е за промяна, включете го някак в преустройството, нека избере цвета на новия чаршаф, да речем... особено ако е и с любим герой, който ще прави компания нощем.
Успех!

# 25
  • Пловдив
Синът ми сам пожела да се премести на "голямото легло" в нощта на втория му рожден ден Simple Smile Бил вече голям Mr. Green
Преместих го там, но оставих и кошарата, в случай че размисли...
След няколко месеца се роди сестричката му и взехме кошарата в спалнята при нас.

След НГ ще правим преустройство на детската - и малката вече ще е на "голямо легло" Simple Smile За целта от сега обясняваме как вече е пораснала и ще спи на легло като бати Simple Smile

Като се съберем със сестра ми при родителите - и двамата спят в кошари все още Simple Smile Той - в тези сгъваемите, тя - в едновремешните - метални с мрежи отстрани Peace

# 26
Дъщеря ми спи на легло от 1годишна. Никога не е падала. Ниикакви драми не сме имали. Случва се, но рядко, да пристига при нас, с баща и към 3-4 сутринта, защото била изплашена. Сигурно сънува нещо, което я притеснява. Тя е от децата, които плачат за това, че "Палечка си няма майчица", изживява всичко много емоционално и ме навежда на мисълта...как става така, че всички детски приказки са изпълнени с насилие и садизъм? Но това е друга тема. Simple Smile

# 27
Темата ме интересува, ще я следя

# 28
Моите деца недолюбваха кошарата. Баткото я ползва 1 година, а малката-само 7 месеца. С леглото нямаше никакви проблеми, не е падала Simple Smile

# 29
На 2 г. преместихме сина ми в легло без обезопасяване, но отдолу имаше друго легло тип сандвич и го издърпвахме. Падна 2-3 пъти и после свикна.

Общи условия

Активация на акаунт