Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 123 747
  • 581
  •   1
Отговори
# 495
  • Beyond the Frontiers
Има места за 11.10, 18.10 при Абакс.

# 496
Има места за 11.10, 18.10 при Абакс.
много благодаря, ще проверя.. и за Египет Вие ми помогнахте с информация ✌️

# 497
Здравейте, в петък пътувам за Мароко, за 1 седмица. Какви дрехи да взема, каква валута да приготвя - предполагам с карта не може да се плаща? Бакшишите трябва да ги платим в евро, но за ежедневни плащания дали става евро?

# 498
  • ново
Купете си дирхами от Тавекс. Обличате се прилично като за мюсюлманска държава.

# 499
  • Наблизо
Здравейте,
планираме пътуване до Мароко за Св Валентин.Мислите ли,че ще е достатъчно топло за плаж?
Благодаря!

# 500
  • ново
Не мисля. Ние бяхме в Маракеш края на октомври/началото на ноември и си беше за връхна дреха.

# 501
  • София
Може да давате бакшиш в евро и долари. Не разбирам схемата да се дават предварително и после пак да се дава. Вземете си шал за джамиите

# 502
  • София
Бяхме през март, преди  няколко години.  По средата на деня беше жега направо, но местните хора ходеха със зимни якета, за тях си е зима. Ние бяхме в голям пет звезден комплекс хотели в Маракеш, всички чужденци в хотела , на басейните, през деня беше ярко слънце и хората си бяха по шезлонги на плаж. Чак не съм се къпала много, но водата в басейните беше приятна и ставаше за плаж, горе- долу , по обяд де....много приятно беше със сигурност... май зависи какви температури ще са.. лично аз наблегнах на джакузи с шатра отгоре, полуотворена, но беше отоплена водата, та едва ли е критерий.

# 503
Здравейте! Преди дни се завърнах от самостоятелно пътуване до Мароко. Навсякъде плащахме кеш с дирхами и евро. Може да си обмените малко в Тавекс и после от летището, като препоръчвам да търсите дребни купюри. С карта платихме само на едно място по път за пустинята. Бяхме в Маракеш - Сахара - Фес - Шефшауен. Времето беше много топло и бяха излишни всякакви връхни дрехи - нито жилетка, нито яке.  Дори в пустинята вечерта бях  по рокля с къс ръкав. Ако летите от Фес, задължително трябва да имате разпечатана бордна карта. Благородно завиждам на тези, на които им предстои да пътуват натам.

# 504
Здравейте, завърнахме се от Мароко и искам да споделя впечатления. Бяхме с Абакс, с екскурзовод Катя - много начетена жена, направо съм възхитена, с нея извадихме голям късмет. Като на всяка организирана екскурзия, имаше забележки, свързани с факта, че бяхме много хора, 4 автобуса, като 2 бяхме с една и съща програма. Естествено, предпочитам самостоятелно пътуване, но понякога е хубаво друг да се е погрижил за всичко. Местата за хранене, на които ни спираха бяха най-големия минус, но пак казвам - така е с много хора.
Трябваше си връхна дреха определено, в пустинята дори ни валя дъжд! Никъде не ни трябваха задължително дирхами, накрая се чудехме къде да ги изхарчим, част дори върнахме. Продавачите не са така нахални като в Египет, но винаги имайте едно на ум, общо взето за всичко искат пари.
Хареса ни като дестинация, дори обмисляме вече Тунис.
Edit: градината Мажорел е доста по-малка от това, което си представях, но е фотогенично място и стават хубави снимки. Частта на Лоран не беше отворена ✌️

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 02:04 от D_e_s_i_t_o

# 505
Здравейте, дали ще мога да си закупя екскурзии на място, в Маракеш, от местни туроператори ?

# 506
Здравейте, дали ще мога да си закупя екскурзии на място, в Маракеш, от местни туроператори ?

Със 101% сигурност!

# 507
  • Пловдив
Някой купувал ли е автобусни билети от този сайт - https://ctm.ma/

# 508

Със 101% сигурност!
Всеки хотел и риад съдействат за  такива. Почти на всеки ъгъл има фирми, които предлагат организирани екскурзии до Атласките планини, Мерзуда, яздене на камили, каране на АТВ и не само. В Getyourguide обаче може да намерите по-изгодни оферти понякога.

# 509
Здравейте, имате ли съвети и препоръки за наемане на кола по време на престоя ни в Маракеш?

Общи условия

Активация на акаунт