Коремчето личи ми вече,а АПРИЛчето все още е далече!

• 32 226
  • 809
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, някой правил ли си е тест за варицела и знае ли как се тълкуват резултатите от него?
Ще съм Ви благодарна, ако някой му помогне с тълкуването, понеже съм на лекар чак след 10 дни, а дотогава не смея да стъпя в градината. Майка ми не си спомня да съм карала варицела, затова направих изследването.
Скрит текст:
IgM 4,8 при реф. стойност - под 9
IgG 31,5  при реф. стойност - под 9
Според мен означават, че имам антитела, но не съм 100% сигурна
IgG антителата се повишават постепенно до 15-тия ден от появата на обрива, след което се запазват във високи нива за дълго време (години). Тези антитела са показател за наличие на имунитет срещу инфекцията, дължащ се на прекарана преболедуване в миналото или ваксинация.
IgM антителата се появяват първи в хода на инфекция с Варицела-Зостер вируса - около 10-ти ден от появата на обрива, но постепенно се понижават до 21 ден, след което нивата остават ниски. Тези антитела са показател за настояща остра инфекция.
Според мен имаш имунитет ...  newsm78
Смехорани, чак пък в средата на петия ... Аз съм една от водещите групата и съм в началото!  hahaha
Покита, добре дошла!  Hug Ами то зависи от мястото, с което разполагаш ... Ние за баткото взехме от сгъваемите кошари /2 години спи в нея без да е мръднала/ и поръчахме един скрин за дрешките му, понеже е в нашата спалня. Обаче сега вече акълът не ми го побира къде ще събирам и неговите, и бебешорските неща ...  newsm78 Ще можеш, ще можеш и с проекти, и със шетане ... аз в девети месец как съм пълзяла по земята да лъскам ...  Joy
С предната бременност имах зверски киселини последните два месеца, но нищо не съм пила.  Peace
Аз нали свалих 5 килца, та сега съм си върнала само 3 ... Плюс това сутринта пак повръщах!  hahaha

# 376
  • Бургас
Киселините ги борех с газирана вода.

# 377
Момичета, някой правил ли си е тест за варицела и знае ли как се тълкуват резултатите от него?
Ще съм Ви благодарна, ако някой му помогне с тълкуването, понеже съм на лекар чак след 10 дни, а дотогава не смея да стъпя в градината. Майка ми не си спомня да съм карала варицела, затова направих изследването.
Скрит текст:
IgM 4,8 при реф. стойност - под 9
IgG 31,5  при реф. стойност - под 9
Според мен означават, че имам антитела, но не съм 100% сигурна
IgG антителата се повишават постепенно до 15-тия ден от появата на обрива, след което се запазват във високи нива за дълго време (години). Тези антитела са показател за наличие на имунитет срещу инфекцията, дължащ се на прекарана преболедуване в миналото или ваксинация.
IgM антителата се появяват първи в хода на инфекция с Варицела-Зостер вируса - около 10-ти ден от появата на обрива, но постепенно се понижават до 21 ден, след което нивата остават ниски. Тези антитела са показател за настояща остра инфекция.
Според мен имаш имунитет ...  newsm78
Смехорани, чак пък в средата на петия ... Аз съм една от водещите групата и съм в началото!  hahaha
Покита, добре дошла!  Hug Ами то зависи от мястото, с което разполагаш ... Ние за баткото взехме от сгъваемите кошари /2 години спи в нея без да е мръднала/ и поръчахме един скрин за дрешките му, понеже е в нашата спалня. Обаче сега вече акълът не ми го побира къде ще събирам и неговите, и бебешорските неща ...  newsm78 Ще можеш, ще можеш и с проекти, и със шетане ... аз в девети месец как съм пълзяла по земята да лъскам ...  Joy
С предната бременност имах зверски киселини последните два месеца, но нищо не съм пила.  Peace
Аз нали свалих 5 килца, та сега съм си върнала само 3 ... Плюс това сутринта пак повръщах!  hahaha

Смехорани не е написала,че е в средата на 5-ти....  newsm78 не,че съм й адвокат....но каза,че е в средата на 4-ят.

# 378
Киселините ги борех с газирана вода.
                            а,тожа с газираната вода и аз го препоръчвам.докато ми ставаше още лошо,неможех да пия вода(имаше ми вкус на блато) и се наливах със сода.много ми облекчаваше стомахчето и позивите за повръщане.забравих да ви разкажа ooooh!снощи в 23ч.карах ММ да ходи до денонощния да ми купи желирани мечета hahahaлуда работа,аз такива неща попринцип не ям. Joy

# 379
Смехорани не е написала,че е в средата на 5-ти....  newsm78 не,че съм й адвокат....но каза,че е в средата на 4-ят.
Като гледам, че някои вече сте в средата на петия месец - аз официално се мъкна в средата на четвъртия.  Laughing
Знаем какво е писала - че някои са в средата на петия ... А такива няма! Rolling Eyes  Peace

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 13:37 от Vaseto29

# 380
  • София
Добър ден и от мен и добре дошла Покита! След малко ще пооправя първата страничка:)
По темата- ние също очаквахме да се местим скоро, но май ще се проточи още доста (надявам се да стане преди да родя)...Sad та по тоя повод още отлагаме обзавеждането, но сме предвидили място за едно легло със скрин в нашата спалня, за всеки случай. Ще стане голяма теснотия, ама какво да се прави. И количка смятам да купуваме по-натам, или ако случайно си харесаме нещо.

Иначе да се похваля, аз сега бях при доки. Много е доволна, аз също:) Бебчето се въртеше, развива се супер:) Само не кожа да потвърди пола, че си беше хванало пъпната връв между краката:)
Пусна ми кръвни и изследването за антитела, но ще ги правя чак след следващата ФМ, която ще е началото на декември.
Между другито, забраяих да я питам за шуслеровите соли и биозина (за него не вярвам да има проблем), но тя ми каза, че при настинка може да се пие и Терафлу-тия прахчета, дето са базирани на парацетамол.
И за болежките в корема доку потвърди, ме са нормални, щом отшумяват бързо.

Сега отивам на зъболекар... ПАК! Simple Smile стискайте ми палци да се свърши по-бързо, че както ми е лошо... На път бях пак да си отменя часа:)

# 381
Смехорани не е написала,че е в средата на 5-ти....  newsm78 не,че съм й адвокат....но каза,че е в средата на 4-ят.
Знаем какво е писала - че някои са в средата на петия ...  Rolling Eyes
Извини ме за невежеството,реших че едва ли не става въпрос за някакво съревнование,коя колко и защо е по-бременна от другата

# 382
Извини ме за невежеството,реших че едва ли не става въпрос за някакво съревнование,коя колко и защо е по-бременна от другата
Joy hahaha  Mr. Green

# 383
Pokita ние ще обзавеждаме детската стая с всичко и дори смятаме да си настаним бебока още от началото там.Ще си закупя и видеофон и така ще съм спокойна.В нашата спалня няма да има място и за легло и за скрин за бебо,така че смятам всичко ново да си направим.
А кога предвиждате да се случи? Преди НГ или след? Мен нещо ме наплашиха, че след ще съм трудно подвижна и няма да мога да се занимавам с интериорни проекти  ooooh!

pokita, както се видя и от другите коментари, май ще сме много в кюпа Grinning Ние вкъщи сме вече 5ти месец в основен ремонт. Като казвам основен разбирай жилище непипвано от 28 години... Grinning Grinning Grinning Та се надявам да свършим поне 1 месец преди термина, да мога да подредя нещо в последния момент... И мен ми минават притеснителни мисли от време на време като си представя как лазя или се катеря с корема из цялото жилище, но важното е да сме позитивни. Ще се справим Wink

# 384
Здравейте мили мамчета Simple Smile И аз от доста време ви следя, но от страх не се включвах /преди 2 години имах несполучлива кратка радост/. От София съм на 34 години, първа бременност. Минах БСХ и първа ФМ и всичко си е ОК. Казаха ни, че сме stork-girl и с термин на 14.04.2015. Много сме щастливи с таткото. Сега съм средата на 16 г.с. и + 2 кг. Още не съм започнала с пазаруването, защото се надявам скоро да се местим и ние, но ето една полезна информация за пазар
http://www.bebemania.bg/  

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 14:48 от mimasbg

# 385
  • Под кленовите дървета
Смехорани, добре дошла отново Simple Smile
Медицинския гел може да го заместите с всякакъв фел на водна основа от рода на Дюрекс, дори и с гел за коса.
Днес е Хелоун и тук ще стане страшнооо... ще обикаляме и се моля да неца зверове и паяци дето да ме уплашат... иначе днес дребния е с кастюм на училище Simple Smile

По повод килограмите днес си обух старите дънки дето ги носих но 57-58кг. И ги закопчах. Но със сутиените не стоят така нещата. Ще търся нови. Явно по-голямата част от килата са отишли в гърдите .... не че протестирам Simple Smile

# 386
  • София
Момичета хич не знам как ще се мъкнем по магазините догодина, аз няколко дни обикалям за обзавеждане на апартамента и така ми се схваща гърба не е истина просто. Докато обиколиш Икеата и ти иде да си полегнеш някъде. Е поне Шмъчко си има плафониера в стаята вече  Joy

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=18775

Добре дошли на новите момичета   bouquet

# 387
amy_lee честит 5ти месец  Grinning baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Hug Hug Благодаря ти Маце. Аз обаче още няколко дни ще си твърдя че съм в четвъртия Mr. Green, просто ги смятам по малко по различен начин Heart Eyes
Според мен, който има възможност да си обзаведе детската стая ще е една добра инвестиция. Ние нямахме възможност в началото да вземем всичко и за това постепенно го направихме. Но при всички положения един допълнителен скрин, гардероб или нещо такова никога не е излишно  Mr. Green.
А за местене и чистене не е задължително в по напреднала бременност да ви е по тежко. Ние се преместихме когато бях в 7 месец и всичко сама съм оправяла. Е не съм мъкнала тежести, но събиране и опаковане на целия багаж, после разопаковане,  основно почистване на новия и стария апартамент Crazy и тн. Не ми е тежало. Ако трябваше да го направя в началото нямаше да мога, защото се чувствах като парцал Peace

# 388
Ние ще правим и ремонт на банята ,та стаята на бебо ще изчака и сигурно ще е след НГ,но тъй като моя мъж ще прави и банята и детската и при нас ще е по-бавно,но пък имаме време,т.е.той де.Аз съм си изяснила как искам да е всичко ,остава само да се накани да започне.Не мисля,че след НГ ще е толкова трудно,поне на мен,защото какво толкова ще чистя.Мисля че ще се оправя за една събота и неделя с подреждането и почистването на бебешката стая,още повече,че правя сметка до НГ банята да е готова и всичката мръсотия от нея да е изчистена.Ще остане само най -хубавата част по бебенцето.
Ако има някой нужда от помощ относно обзавеждането на стаята ,мога да ударя едно рамо,понеже работя във фирма за мебелен обков и познавам много мебелисти и дизайнери.

# 389
Благодаря за посрещането, мили момичета   bouquet
cvety83, и ние ще правим първо баня, която трябва да стане преди Коледа, после една сравнително лесна настилка за коридора и след това живот и здраве да се нанесем. Но това си е цяло жилище за чистене  ooooh! Кухнята ни също е сравнително нова и още не е чистена изоснови. Та прозорци, настилки, кухня, баня (4 отделни стаи + баня и коридори) и подредба. Да са живи и здрави бабите да ни помагат  Praynig
Имаме отредена бебешка стая, но засега май няма да й купувам обзавеждане, защото бебчо ще бъде в нашата спалня. Само за гардеробче се чудя.. изобщо има ли смисъл от детско гардеробче или по-добре още един нормален голям, колкото мястото го позволява.  
А за местене и чистене не е задължително в по напреднала бременност да ви е по тежко. Ние се преместихме когато бях в 7 месец и всичко сама съм оправяла. Е не съм мъкнала тежести, но събиране и опаковане на целия багаж, после разопаковане,  основно почистване на новия и стария апартамент Crazy и тн. Не ми е тежало. Ако трябваше да го направя в началото нямаше да мога, защото се чувствах като парцал Peace
Amy_Lee, благодаря за мнението (сега го видях). Успокоява ме.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 15:47 от pokita

Общи условия

Активация на акаунт