Не стига, че

• 40 826
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 135
Родителска небрежност и безотговорност.  Нищо повече не може да се каже.

# 136
Именно, станалото, станало! Ако момичето е можело да сподели с майка си, можеше и аборт да направи. Ако все пак износи детето, можеше да се реагира по хиляди други начини, но затова е била нужна подкрепа и от по-възрастните. И все пак дори и на 15 трябва да знаеш, че не можеш просто да изхвърлиш едно човешко същество!

# 137
Именно, станалото, станало! Ако момичето е можело да сподели с майка си, можеше и аборт да направи. Ако все пак износи детето, можеше да се реагира по хиляди други начини, но затова е била нужна подкрепа и от по-възрастните. И все пак дори и на 15 трябва да знаеш, че не можеш просто да изхвърлиш едно човешко същество!
+1
Дано има късмет бебето и да попадне в грижовно семейство.

# 138
  • София

Защото забравихме да ги възпитаме да разпознават добро и лошо. Защото обърнахме ценностите с хастара наопаки и т.н

Умирам си от кеф като ми говорят в първо лице множествено число.

И аз. И веднага след това обяснява как лично тя си е отгледала децата перфектно.  Sick

# 139
  • в дяволитите очички на моето тормозче
И все пак дори и на 15 трябва да знаеш, че не можеш просто да изхвърлиш едно човешко същество!

Не  се съмнявам, че е  знаела  това. Също  така, не  мога  да приема, че  е  захвърлила  бебчето  с  радост...
Според мен, в обърканият й от  ужас и  болка  мозък, просто  не  е просветнала  друга опция, особено, ако не е имала на  кого  да разчита.
И ако някой друг- т.нар. татко  е подхвърлил  или  одобрил идеята, това й е било достатъчно.
Според мен, таткото собственоръчно е  изхвърлил  сина си.

# 140
Невинни в случая няма, освен бебето! Познавам жени, които като родиха и се "чалнаха" за кратко, макар детето да бе желано и чакана, а какво остава, ако си на 15 и си без подкрепа.

# 141

А според мен бабата или дядото.  Tired
Детето е намерено сутринта след около 2 часа престой в кофата, нали така. Изхождайки от това следва раждането да е било през нощта. Най-вероятно 15 годишното дете си е било вкъщи и мама/тати са асистирали.... и после мама(бабата) е свършила останалото.
Струва ми се по-вероятно, отколкото да е била в дома и при родителите на момчето или да е раждала в някой изоставен строеж.

# 142
Момичето може да не е било безхаберно.Може даже да не е правило редовно секс с момчето,може да се е скъсал презерватива,или кой знае какво.Варианти хиляди.Майка й,защо не е застанала до нея в този случай?Да й каже-виж какво,станало бебе-станало.Каква ще я мъдрим нататък?
Опции за 9 месеца бол!Но не мога да приема за решение да хвърлиш бебето в кофа за смет!Не,не и 500 пъти не!

Още нещо-широко призовавам за общуване на сексуална тематика в семейството,с подрастващите.Като родител с дете-нека да се знаят тези неща,рисковете от ранно започване на полов живот,рисковете от болести,рисковете от анален и последващ вагинален секс като възможност за заразяване на жената с атипични бактерии.Просто,ясно и като с големи хора.Ако аз не ги обясня тези неща на подрастващата си дъщеря на кого да чакам да й ги обясни?Редовно посещение на гинеколог,редовни изследвания за ХПВ.Трябва да се говори с децата,за да може ако се случи нещо да дойде и да ми каже.Не да поема рискове,да прави аборти в някакви мазета и да се самолекува  Peace

# 143
Възрастта на започване на сексуален живот НЯМА НИЩО ОБЩО с хвърлянето и убиването на новоредени.
Peace

Мисля, че има. Принципът "всичко е позволено за МЕН, щом е готино и позитивно" отначало води до хубави неща, но е плоскост, по която може да се хлъзнеш до много неприятни изпълнения. 15 е прекалено рано- само защото иска и може не значи, че трябва.

Да, семеен проблем е, и то не от ония, които могат да се решат със закони и регулации на едро. Просто има зли хора. Или терминално глупави.

Радвам се, че детето е живичко.

# 144
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Невинни в случая няма, освен бебето! Познавам жени, които като родиха и се "чалнаха" за кратко, макар детето да бе желано и чакана, а какво остава, ако си на 15 и си без подкрепа.

Peace Ако  това ми се беше случило, когато бях на 15, много е  възможно  аз също  да  се бях превърнала  в детеубийца  от страх, като  се има предвид, че баща ми  щеше  да ме  размаже  преди това.
Аз нямах родителска подкрепа. У дома  нямаше  споделяне, изслушване и  помощ. Имаше крясъци  и бой  за всяко нещо.
Може би заради  това изпитвах ужас от перспективата  да си легна с някой, щото  при подобно развитие  на нещата, нямах представа  какво  точно  може  да ми се случи.

А според мен бабата или дядото.  Tired
Детето е намерено сутринта след около 2 часа престой в кофата, нали така. Изхождайки от това следва раждането да е било през нощта. Най-вероятно 15 годишното дете си е било вкъщи и мама/тати са асистирали.... и после мама(бабата) е свършила останалото.
Струва ми се по-вероятно, отколкото да е била в дома и при родителите на момчето или да е раждала в някой изоставен строеж.
Някъде  четох, че таткото  е асистирал  при раждането newsm78

Няма да се  учудя, ако  разбера, че момичето е било натирено от  дома си...

# 145
Много нездраво внимание върху този случай, който, предполагам, стана печално известен и интересен, затова защото не е замесена циганка, циганин и половин катун техни роднини.
Ех, ако майката на родилото момиче не работеше в МО, а в Заубермахер, пространните ви разсъждения щяха да се сведат до кастрация на тия гадни копелета, рязане на детски и помощи и пр. Но сега, нали са бели и учат в елитно училище, сценаристите е редно да се упражнят.
Защо? Защо? Защо? Вие отговори имате ли? Аз нямам. Не съм била в ситуация като тази, пожелавам си, ще се постарая и да не бъда, поради това и не мога да правя догадки аз какво бих направила. Камо ли да се кълна в децата си.

# 146

Таткото ми е на опашката от заподозрени. Понеже повечето убийства на деца и бебета се извършват от жени. Имаме го това зло в себе си.

На 18 момчето може да е уплашено, простодушно...но не може да е зло. Но майката на момичето може.

# 147
Това са ромски обичаи, с които трябва да свикваме. Европейските директиви и делата на Хелзинския комитет успешно ги интегрират и в българския бит, както се вижда нагледно. Може би след като не са успели да се отърват от него в контейнера, следващият ход е покупко-продажба зад граница.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 148
Касита, разбира се, че има разлика в случаите. Защото на ромите ще кажеш и предложиш едно, на добрите семейства- друго. Не може да има общ отговор.

Мисля си- ми да вземат да направят едно риалити "Майки-тийнейджърки". Ама за белите. Така ако някоя патка забременее, поне да се сети, че риалити славата е по-добра опция, отколкото убийството.

# 149
Може, Мамасита. И отговорът е, че и в добрите семейства се случват подобни неща. Уви.
Далеч съм от мисълта да оправдавам и оневинявам някого в историята, но и съм твърде далеч от емоционалното разтоварване, което се случва в темата. Сякаш случаят е изолиран и единствен по рода си. Странно. Отдавна съм приела, че се случват невероятни гадости, на невероятно неподходящите за целта. Няма как жертвам емоция за всяка подобна несправедливост.

Случаят е брутален, но не е по-брутален от това майката ти да те износи и роди, докато не спира да се друса с хероин през цялото време, хероин, гарниран с много алкохол и безразборен секс. И ти се раждаш хем хепатитен, хем сифилистик, хем хероинозависим.

Общи условия

Активация на акаунт