Не стига, че

• 40 584
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 315
Не ме разбирайте  погрешно, но  някои  не  можете  да погледнете  отвъд носовете си. То бива праволинейност  и  безгрешност, но чак толкова  не е   на добре.

Ама чакай сега, Бронте, напълно ясно, че човек понякога не реагира според очакванията на обществото, но не знам защо всички опити за разумни разсъждение по въпроса се смятат за безгрешност?  Rolling Eyes Ти как възпитаваш децата си, как ги учиш? Така, че да постъпват правилно, нали. Ами така разсъждават и някои хора, което не ги прави безгрешни. Правилната посока на разсъждение не ги прави безгрешни. Както и ако кажем - абе хайде, нали детето е живо, нека забравим - не ни прави нито добри, нито справедливи.

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 00:49 от NinoTino

# 316
На мен не ми пука дали е 15г или 24г или 30г.Прави секс ,ражда деца.
Не одобрявам да ги хвърлят в казаните.Едно е да го хвърлиш на буклука,
друго да го оставиш в магазин ,болница..

# 317
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Да то се няма общо с туй,връзка с онуй ,ама децата се правят като правиш секс...И
като си толкоз сербез да правиш секс после имай и дупе да си гледаш детето.
И понеже гръбничния и мозък няма връзка с главния изхвърли бебето.
И майката си е виновна ,защото тя трябва да си защити детето.

Ся, първо  какво общо  има   връзката на гръбначния мозък  с главния, аз не схванах.
Второ, да правиш  секс  не  означава  да си  сербез, щото  в това  няма  нищо героично. Та не виждам що  момичето  го определяш като "сербез", щото видиш ли, си било  легнало с момче.
И трето,  ти коя  си  и  от позицията  на  каква  съдиш  така  яростно  едно   объркано  хлапе?Че е направило огромна  грешка, да.
Но  заради  такива  праволинейни  като  тебе   и  заради  това  сочене  с пръст, еснафщината  ще продължава да процъфтява   и   неукрепнали  деца  ще   стават нейни   жертви.
Много е  лесно   да хвърлиш първия  камък. Но  дали имаш правото  да го направиш? Ти безгрешна ли си? И ако  да, откъде  знаеш, че утре  няма да  направиш  грешка, която  да  е  също  толкова  морално  укорима, колкото  грешката  на момичето?
Ако  някои от вас  са една идея по- широкоскроени  и  успяват и  да мислят, вместо  да повтарят  като  папагали  едно и  също, няма да навреди.

# 318
  • София
Не ме разбирайте  погрешно, но  някои  не  можете  да погледнете  отвъд носовете си. То бива праволинейност  и  безгрешност, но чак толкова  не е   на добре.

Аз нямам момичета, но съм била момиче на 15 г. На таза възраст за малко да имам първия си полов контакт и точно това ме спря - страха от забременяване. Нямаше иска ми се или обичам го, имаше само ами ако ... Първият ми път наистина беше малко преди да навърша 18 и въпреки всичките предпазни средства що страх съм брала. И не е като да съм получила някакво кой знае какво сексуално възпитание у дома - не, тогава на тези неща бяха табу. Просто това си беше някакво мое вътрешно усещане за нещата. Знаех, че не бих могла да се справя ако се случи и не предизвиквах съдбата. Нали това ни различава от животните - мисъл и воля на пук на инстинктите. Впрочем едно животно достигне ли полова зрялост просто започва да се възпроизвежда като поема и всички неудобства от тази си дейност и не убива малките си, а прави най-доброто по силите си за тях. Е, вярно имах едни рибки дето си ги изяждаха, ама ние хората се води, че сме на по-високо еволюционно стъпало.

# 319
На мен не ми пука дали е 15г или 24г или 30г.Прави секс ,ражда деца.
Не одобрявам да ги хвърлят в казаните.Едно е да го хвърлиш на буклука,
друго да го оставиш в магазин ,болница..
Ти не разбра ли? Подобни прояви са характерни само за 15-годишните кандидат-майки, понеже мозъкът им не е развит. Не разбират, завалийките, какво вършат. На 25 вече разбират.

Баба ми се е омъжила на 16, даже й е било късно. Баба ми е на 70 към този момент. Искам да знам тя конкретно колко точно недоразвита е била към момента на омъжването си?

# 320
И като си толкоз сербез да правиш секс после имай и дупе да си гледаш детето.

Щеше да е прекрасно ако репродуктивната възможност да имаш дете съвпадаше винаги и всякога с родителски капацитет да го отгледаш, но мисля за всеки е очевидно, че това не е така. В този смисъл това, че е правила секс, няма съществено значение.

# 321

Ама чакай сега, Бронте, напълно ясно, че човек понякога не реагира според очакванията на обществото, но не знам защо всички опити за разумни разсъждение по въпроса се смятат за безгрешност?  Rolling Eyes Ти как възпитаваш децата си, как ги учиш? Така, че да постъпват правилно, нали. Ами така разсъждават и някои хора, което не ги прав безгрешни. Правилната посока на разсъждение не ги прави безгрешни. Както и ако кажем - абе хайде, нали детето е живо, нека забравим не ни прави нито добри, нито справедливи.

Нино, на  мен цялостната  ми  идея е, че  на  тази възраст   дете, попаднало  в тази ситуация, уплашено, объркано   и   без   родителска    подкрепа, е  немислимо  да я  реши  адекватно.
Може  да има  единици, които  да го направят, няма спор. Но  това  момиче  явно  не е  от тях. Това  не означава, че е  зло чудовище, което  трябва  да бъде разпънато  на кръст. Други  са  косвените виновници тук.
Аз казах по- напред - ако  детето  ми  попадне  в тази ситуация, независимо  как съм го възпитавала, аз няма  да го оставя  само. И ще си поема  моята  отговорност- аз ще изгледам внучето  си   и  не само това, но  ще подкрепя  детето  си  да  завърши и отново  да си стъпи  на краката.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 21:06 от Бронте

# 322
Няма пък да кажа,  не знам колко точно е била недоразвита,  но едната ми баба се е омъжила на 24, другата на 38, и двете вече не са измежду живите.  Та да се омъжиш на 16 не е било стандарт по времето на баба ти. Не че има нещо общо с темата.

# 323
Баба ми се е омъжила на 16, даже й е било късно. Баба ми е на 70 към този момент. Искам да знам тя конкретно колко точно недоразвита е била към момента на омъжването си?

Аз разбирам, че за теб консенсусът на международната научна общност няма особено значение пред лицето на примера с баба ти ( Crazy), но поне да ти отговоря - трябвало е да я заведеш на АМР, когато е била на 16, за да разбереш. ЯМР изследвания са валидни доказателствени средства в немалко щати в САЩ, например, макар че доколко съдиите в последствие ги интерпретират адекватно е отделен въпрос.

# 324
В темата се включиха хора, които намирам за достатъчно компетентни и разясниха, няколко пъти, че момичето няма да бъде разпънато на кръст. Но и да има негативни коментари и нагласи в обществото, смятам, че също е в рамките на допустимото. За които обаче, отговорност трябва да понесат хората, съучаствали с момичето. Ако е имало такива. Но предвид кашата, която са забъркали, не знам дали изобщо ще осъзнаят на какво е подложена тази 15 годишна девойка.
На кръст няма да бъде разпъната, това е ясно.

# 325
В темата се включиха хора, които намирам за достатъчно компетентни и разясниха, няколко пъти, че момичето няма да бъде разпънато на кръст. Но и да има негативни коментари и нагласи в обществото, смятам, че също е в рамките на допустимото. За които обаче, отговорност трябва да понесат хората, съучаствали с момичето. Ако е имало такива. Но предвид кашата, която са забъркали, не знам дали изобщо ще осъзнаят на какво е подложена тази 15 годишна девойка.
На кръст няма да бъде разпъната, това е ясно.

Под  " разпънато  на кръст"  имам   предвид  злостното  плюене от страна  на  авторката  на  темата, която  в първия  си пост нарече момичето "к..ва", на Деситката 77  и  на още  няколко.
На кръст  ще  я разпъват  и  всички в малкото  градче.
Иначе, от чисто правна  гледна  точка, е повече от ясно, че чак на кръст няма  кой  да я  разпъне. Peace

# 326
Бронте ти пък коя си ,че да ти давам отчет.И ако ми се случи такова нещо
искам да си поема отговорноста,а не да се измъквам като мокра връв.
Всеки си носи отговорноста.И се надявам да си получи заслуженото.
И заради такива проповеди като твоите 15г ще си хвърлят децата.
Наистина ще ти се наложи да си гледаш внуците.

# 327
Как няма да бъде разпъната?  Следствие няма как да няма и според обстоятелствата не се знае дали ще мине по лекия член 120. Следобед четох съдебно решение за родилка, удавила детето си в кладенец.  9 години присъда поради младата й възраст и чисто минало. Също и за друга с 8 годишна присъда. На 15 години няма да е това, но определено няма да мине без разпъването.

# 328
Бронте ти пък коя си ,че да ти давам отчет.И ако ми се случи такова нещо
искам да си поема отговорноста,а не да се измъквам като мокра връв.
Всеки си носи отговорноста.И се надявам да си получи заслуженото.
И заради такива проповеди като твоите 15г ще си хвърлят децата.
Наистина ще ти се наложи да си гледаш внуците.

Е, точно такова  нещо  няма как да ти  се  случи, щото предполагам, не  си  на 15, макар че, ментално- кой знае...Иначе щеше  да схванеш, че не проповядвам, а призовавам  точно за това- всеки  в тази ситуация- родителите  на  двете  хлапета, учителите им, също   да си поемат  отговорността,  а  не  цялата  помия  да  се  изсипва  върху  единият  участник в драмата.
А за  моите внуци  не  бери кахър. Ако трябва, да , ще ги гледам. Ти имаш ли проблем с това Laughing

# 329

Аз разбирам, че за теб консенсусът на международната научна общност няма особено значение пред лицето на примера с баба ти ( Crazy), но поне да ти отговоря - трябвало е да я заведеш на АМР, когато е била на 16, за да разбереш. ЯМР изследвания са валидни доказателствени средства в немалко щати в САЩ, например, макар че доколко съдиите в последствие ги интерпретират адекватно е отделен въпрос.
Остави консенсуса. Напомних, че до средата на миналия век е било селски стандарт подобен ранен брак, а той върви в комплект с бременност. Горе имаше твърдения, че малките са незрели, че мозъкът узрявал на 24. Логично е всички до тази възраст да са незрели. Ясно е, че това е нелепо твърдение, предвид съвсем скорошната история на човешкото общество.
Тезата тук е, че момичето е младо и това оправдава поведението му. По света има хиляди 15-годишни родилки, които са от средностатистически семейства. Много се съмнявам да ги потупват по рамото за това, че са забременели. Немалко пълнолетни жени са жертва на вид домашно насилие. Освен това живеем във времена, когато стресът е заболяване сам по себе си. Тоест, имаме огромна група бъдещи майки, подложени на натиск и тормоз, стресирани от живота и околните. Колко от тази група хвърлят новороденото си на места, където го заплашва реална и бърза смърт?
Ако ще оправдаваме момичето, по-добре да го изкарваме невменяемо, защото "така правят младите" просто не върви като обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт