Не стига, че

• 40 569
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 915
  • София

Синът на Бърди има ли братя и сестри? Защо си мисля, че при единствено дете тийн периодът може  да е още по-драматичен?

Има.

И бай дъ уей, аз много добре знам какво е редно и какво не.
И тогава знаех. Знаех и кое, колко струва и сега знам.
И съвсем тенденциозно и съвсем нарочно и с голямо удоволствие чупех всички бариери, прескачах граници и се доближавах до огъня с ясното съзнание какво правя.

Но това е пубертетът, мамасита.
Бунт срещу статуквото, правилата, възпитанието, нормите, обществото, границите, семейството, порядките и забраните, наложени от външния свят и авторитети - родители, учители, общество и създаване на собствени такива, провокирани от собствен опит и лични наблюдения върху обкръжаващия свят.

Това е превръщането на едно дете в зрял човек, не са само хормони и косми по краката.

Както казваше една приятелка- революцията е само в моята глава.

Тук ти е грешката, защото търсиш липса на разум като мотивация за подобно поведение, а ключът от палатката изобщо не е там.

# 916

И съвсем тенденциозно и съвсем нарочно и с голямо удоволствие чупех всички бариери, прескачах граници и се доближавах до огъня с ясното съзнание какво правя.

Чак пък всички....айде, айде.
Голяма мода стана хвалбата как всички счупили бариерите, пробвали от всичко в живота, но оцеляли и успели..

Винаги нещата са по средата...мдааа.

Познавам едни дето счупиха бариерите и вече не са между живите....

# 917
Всъщност наясно съм, че е бунт и това е много предсказуемо. Докато се бунтуваш, пак си част от системата и си наистина предсказуем. Напълно клиширан в опитите си да си оригинален. Защото истинският бунтар не се опитва да руши системата, а се научава да я използва, без обаче да е част от нея.

Със сигурност не сте се доближили дори до истински опасните граници, ама айде, от мен да мине. И не, не сте чупили бариери, просто сте направили няколко по-едри глупотевини. Чупенето на бариери е съвсем друго нещо, на което един тийн не е способен, просто защото няма още силите и опита.

Казвах ви аз, че то не е секс за удоволствие, щото нямат акъл, опит и достатъчно развити емоции- ами си е просто експеримент и гевезлък. Не знам кое му е оригиналното на 16 без идея и концепция да си мислиш, че откриваш топлата вода, ако си сексуално активен. Напротив, може да имаш много по-интересен живот, ако не си. Ексцентричен дори, оригинален и свеж.

# 918

Казвах ви аз, че то не е секс за удоволствие, щото нямат акъл, опит и достатъчно развити емоции- ами си е просто експеримент и гевезлък. Не знам кое му е оригиналното на 16 без идея и концепция да си мислиш, че откриваш топлата вода, ако си сексуално активен. Напротив, може да имаш много по-интересен живот, ако не си. Ексцентричен дори, оригинален и свеж.
Ами то като чета тази тема си е направо чупене на бариера, ако си сексуално въздържан до 17 години.
Не бунтар, а направо завършен революционер!!!

# 919
  • София
Значи е Димитър Кадемлийски? Яко...

А къде пише, че е Кадемлийски?
Иначе е готино, идва от кадем Simple Smile

# 920
  • София
Айде, сега, да не смятате, че ще ви напиша биографията си сега.
Споделих разни, бих казала дребни, безобидни случки за онагледяване на пубертетско поведение, с което твърдите, че можете да се справите и нищо повече.

А кой, какъв живот е имал, какви бариери е чупил, какви рискове е поемал и как си е конфигурирал познанията, опита, ума и инстинктите, за да си дефинира собствения модус вивенди е съвсем отделен въпрос, това са до голяма степен лични въпроси и хубавото на форума и виртуалното общуване и демократичното общество, в което живеем е, че всеки може да си мисли и представя каквото пожелае и както пожелае за себе си за околните Simple Smile

# 921
Май се обърна в надпревара кой е бил по по най тийн. Wink ама това и сега ли ви се струва оригинално...

# 922

Чак пък всички....айде, айде.
Голяма мода стана хвалбата как всички счупили бариерите, пробвали от всичко в живота, но оцеляли и успели..
Винаги нещата са по средата...мдааа.

Познавам едни дето счупиха бариерите и вече не са между живите....

И аз не мога да я разбера тази хвалба, че сте вършили простотии?! Crazy
То си е за срам направо!

# 923
Най-смелото нещо, което може да направи един тийн, е да не прилича на другарчетата си. Различни дрехи и прическа, радикално различни интереси. Трудно е. Но точно това е истински интересното. Другото са глезотии.

Продажбата на бижута не е безобидна, мисля си.

Изхвърлен е на улица Кадемлия:

https://www.google.bg/maps/place/ulitsa+%22Kademlya%22,+6100+Kaz … 3846554,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x40a8540a6d62ca01:0x82faa5c93174e3fd

# 924
  • София
А, не.
Аз съм наясно, че имах тежък пубертет, просто се опитвам да разясня на мамасита и поддръжници, че да слушаш хеви метъл, облечена в черно не е тежък пубертет.

Много отдавна нямам никакво желание или намерение да си меря каквото и да било, в случая- пубертета.

Въпросът ме вълнува от много по-прозаична и егоистична гледна точка, а именно дъщеря на 9, която се моля да кара пубертет като на мамасита, да се облича готик и да слуша хеви метъл в стаята си.

Продажбата на бижутата е безобидна, определено, в сравнение с други, застрашаващи бъдещето, здравето и живота на детето.
Направо нищо не е .

# 925
Парадоксалното е, че в крайна сметка 99.99% от възрастните са невероятни конформисти. Затова се замислям каква точно е била целта на глупотевините в тийн годините, след като в крайна сметка не са произвели оригинална личност.

# 926
  • София

Изхвърлен е на улица Кадемлия:

[/quote]

Аха. Ииии, много готино. Ако си остане с това име ще е супер, дано му донесе много късмет Simple Smile

# 927
  • София
Ако това беше към мен, аз нямам претенции да съм оригинална личност, Мамасита.
Мисля, че ти отчаяно се стремиш към тази титла Simple Smile

# 928
Не мисля, че е титла, по-скоро е нещо, което е санитарен минимум за това, че си се родил човек. Не е високо постижение, а е сред нормалните очаквания. Отчаяно се стремя повече хора да са такива, иначе светът е сив, въпреки всички напъни за бунт.

# 929
Все ми е било чудно, от какъв зор са тези напъни за оригиналничене, и какво ли още не в тийн годините?
От скука, ей така от любопитство, за да натрием носа на мама и татко, да се харесаме на приятелите?
И ако всичко е продиктувано единствено, за да покажем на родителите колко сме куул, върха и т.н. простотии от сорта....не им ли хрумва на някои деца, че родителите им като възрастни все пак имат достатъчно власт до 18г. над децата си.
А кога изведнъж на този промит мозък от къде ли не и кого ли не, му щраква че вече трябва да е сериозен? Това с магическа пръчка ли става, или милото детенце се сеща че само трудно ще си плати образованието нататък и ако продължи с изцепките ще свърши я на улицата, я на 2м. под земята?

Общи условия

Активация на акаунт