Днес правим с детето и ние 1 година тук .Посрещна ни с празника на загиналите , с Poppies (червени цветчета мак в тяхна чест) , студ от -25 градуса , надуто парно посред нощта и 4 см бял ефирен сняг. Съседите ни се разбудиха и те на днешния почивен ден и започна дружна канонада на греблата за сняг в щипещия студ. Поне снега е лек , сух като пясък и се вдига /рине лесно .
Почна се ..Детето е малко по добре , Т беше все висока до неделя сутринта ,но снощи след работа минахме през клиниката мислейки ,че работи до 8 и 30 вечерта,а те в понеделник и в петък затваряли в 4 и 30 и напазарувахме и се прибрахме. Днес вършва 7 дневния курс АБ. Моята дружка мед сестра тук ми каза,че най-веряотно този АБ й е слаб и да поискаме swab секрет от гърлото или ако има още 39 Т да идем направо в Бърза помощ. Вчера беше с 37 и 4 вечерта ,така ,че оне Т пада ,поти се вечер, започна и кашлица ,т.е. отхрачва секретите ,спи й се повече тези 2 и ако допреди седмица ставаше с нас в 6 ,сега е 8 и 30 и още спи и дано след като се събуди гърлото да не е червено и да няма Т. Днес ако има Т ще хващам пак такситата и ще я водя на другата клиника .А как не ми се излиза в такова време ..
Много сте писали ,ей ,не мога да ви изчета снощи .
Ето почерпка от мен :
При мен също си вали напоително, хем ние сме в централната част, а Кардиф си е на крайбрежието, но поне при тях трябва да е по-топло от при нас, че ние сме доста на север 
Аз веднага ще се зачерпя 
Живи и здрави, и само напред и нагоре!
ама спря и сега простиране ме чака

Твоята дружка писа ли ти (за очния лекар)?
Значи до колкото аз схванах, доц. Контрова вече работи само на частно. Та съвета е за д-р Николова - общо взето нищо ново от мен... Пък за рибата - аз слагам лук /и в коремчето, ако е във фолио/, не обичам чесън, а ако сложиш целина, освен чер пипер - друго не намирам смисъл, иначе дивисил или копър - зависи какви аромати харесвате...