Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 541
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро и от нас,

Днес правим с детето и ние 1 година тук .Посрещна ни с празника на загиналите , с Poppies (червени цветчета мак в тяхна чест) , студ от -25 градуса , надуто парно посред нощта и 4 см бял ефирен сняг. Съседите ни се разбудиха и те на днешния почивен ден и започна дружна канонада на греблата за сняг в щипещия студ. Поне снега е лек , сух като пясък и се вдига /рине лесно .  Party Почна се ..
Детето е малко по добре , Т беше все висока до неделя сутринта ,но снощи след работа минахме през клиниката мислейки ,че работи до 8 и 30 вечерта,а те в понеделник и в петък затваряли в 4 и 30 и напазарувахме и се прибрахме. Днес вършва 7 дневния курс АБ. Моята дружка мед сестра тук ми каза,че най-веряотно този АБ й е слаб и да поискаме swab секрет от гърлото или ако има още 39 Т да идем направо в Бърза помощ. Вчера беше с 37 и 4 вечерта ,така ,че оне Т пада ,поти се вечер, започна и кашлица ,т.е. отхрачва секретите ,спи й се повече тези 2 и ако допреди седмица ставаше с нас в 6 ,сега е 8 и 30 и още спи и дано след като се събуди  гърлото да не е червено и да няма Т. Днес ако има Т ще хващам пак такситата и ще я водя на другата клиника .А как не ми се излиза в такова време ..
Много сте писали ,ей ,не мога да ви изчета снощи .
Ето почерпка от мен :

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 16:39 от Анонимен

# 511
Дами ами то си е нормално да има дъжд при нас - нали е остров  Joy При мен също си вали напоително, хем ние сме в централната част, а Кардиф си е на крайбрежието, но поне при тях трябва да е по-топло от при нас, че ние сме доста на север  Joy Ние сме здрави - дет се вика "корави селяни"  hahaha
Контеса дано принцестата се е оправила и да се почерпите за годишнината  Praynig Аз веднага ще се зачерпя  Joy
Вчера понеже малко ми дойде щрудела - днес направих шекер паре - айде да се почерпите, че ако и това изям - вече няма да мога да минавам през вратите  Joy

# 512
Лейдибърд, какво е това "шекер паре"? За пръв път чувам  newsm78
Контес, честита ви годинка в далечна Канада и на вас с Бузан  Hug Живи и здрави, и само напред и нагоре!
Ма ко, какво стана, ходихте ли при лл на шефа? Как сте?
Моят благоверен ми е донесъл 2 чудесни сулки, така че утре сме на рибка. Ама се чудя как да я направя...Знаете ли някоя изпитана (и лесна!) рецепта?

# 513
  • София
Калинче, изби рибата с това шекерпаре, трепач е. Веднага чукнах в Гуги и ми излезна рецептата, та разгледах. Може и да се пробвам под твоя диктовка, нали.. Simple Smile
Отивам да гледам филм и по-късно може и да се появя ако не съм заспала.
PS Вързах конци на три възела,  та белким се появи докИмента, нЕма го, то дадох копия за срам на срамотите. Свърших работа и да се появи...късно е .  Simple Smile Дали да не ги държа въженцата още, че имам и още нещо загубено преди години и много ценно или е минало давност????  newsm78 Ще ги държа за всеки случай.  Simple Smile
ЧаУ!

# 514
  • при късмета
Вио, не съм ходила с шефа при доки, само изследванията занесох да ги види. Няма проблем със ставите, нито бастериална инф. По-добре е, не вдига висока Т, гърлото го лекуваме и хремата и нея. Вече не го болят глават и ставите.  Hug
Калинче, това изглежда много добре.
В последно време успявам само да сготвя за глезотиики не остава време. Днес тутманика се бях засилила да правя и установих, че няма да имам брашно за хляба утре и отложих.
Ще сменяме вертикални щрангове във входа и все някой съсед се носи, разпитва и изобщо не ми оставят 5 минути. И без друго се занимавам с тях като се прибере мъжа ми, че да не оставям детето.
Компютъра още чака преинсталиране, имам и друга работа да върша насам натам, всичко за другата седмица остава.
Контеса, честита ви година на канадска земя! Много успехи там да постигнете, да се наредите както искате и всичките ви планове да станат реалност.
Пуснах една пералня по нощите, че си нямах работа  ooooh! ама спря и сега простиране ме чака

# 515
  • София
Добро утро, момичета!

# 516
Привет!
Калинче,това шекер паре откога го мисля...ама май ще ме навиеш да го направя де.
Маре,дръж ги малко възлите,пък то ще се чуе.
Ма ко,добра е новината ,че всичко е наред.Бързо да оздравява.
Контеска.много ви се насъбра и на вас.Сили и напред .

Ходихме до ЛЛ вчера следобяд.Ми жената каза,че гърлото е спокойно,гърдите са чисти,но задната хрема е по-обилна и затова кашляла.Казах че давам черна ряпа с мед,каза добре,но изписа Флудитек.Аз обаче не посмях да го взема,защото помня че като е била с бронхит и пневмония тогава са й го давали,за да разбие храчките в дробовете.Не намирам смисъл,при условие,че е казала че са чисти гърдите защода давам този сироп.Не зная дали постъпих правилно. Sad

# 517
Добро утро.
И Дея покашля малко от вчера насам, имаме и хрема. Сега на обяд ще я водя при личната  Tired
Какво става тая година, не знам  Tired

# 518
Здравейте  Grinning

Как сте в това мрачно време? Аз пия кафе, пуснала съм си радио Фреш и се опитвам да се разсъня. Станах в 6.30, но още не мога да си отворя очите. Алармата на телефона ме извади от един прекрасен сън и още съм под неговото влияние. Беше много истински... но само сън.

Вчера си изгубих целия ден в НАП, но поне си оправих нещата. После минах през козметичката ми и се поглезих два часа при нея. А преди ходенето до НАП, си взех самолетните билети за Рим и документите за хотела. В програмата има организирани посещения на някои места, но ние сме заявили само едно от тях, тъй като сме си набелязали и други места, които да обиколим, а ако се съобразяваме с групата, няма да ни остане време. Взели сме си пътеводител, взели сме си карта, ще си купим тяхната тридневна карта за транспорт, която включва и две безплатни посещения в музей + намаления на доста от историческите обекти и ще покоряваме Рим. А на мен още отсега устата ми се пълни със слюнка при мисълта за техния сладолед. Никога няма забравя вкуса му  Simple Smile

След внимателно преглеждане на документите, обаче, открих разминаване в полетната информация. В документите от туристическата агенция пише заминаване в 8:50 и пристигане в 9:35, а на сайта на летище София и на летището в Рим пише заминаване в 7:40 и пристигане в 8:50. Не знам на какво се дължи това разминаване, но ще звъня да питам днес.

За днес имам още цял куп неща за правене. Трябва да напазарувам за майка ми и децата, за кучето, имам да гладя, искам да мина през фризьора ми, да се епилирам и да оправя багажа. В чудене съм какво да взема от хилядите шишенца с мазила за лице и тяло, защото ММ ми каза, че трябва да се поогранича с багажа, тъй като сега не сме с автомобил. А имам да довършвам и един превод  Crazy

Бонболинке, успех в търсенето на работа. Важното е, че си знаеш цената и ако имате възможност, по-добре е да изчакаш, докато намериш нещо, което да си бъде твоето нещо. Трудно е, ако човек няма финансовата възможност да избира и се налага да работи нещо, което не му харесва.

Вио, дано ТМ свикне с новата работа и намери своето място. А междувременно не пречи да продължава да търси нещо по-добро. Важното за вас на този етап е, че вече има работа. А за мрънкането - така си е. Голяма част от българите само роптаят, но не правят абсолютно нищо, за да подобрят положението си. Човек, ако е кадърен, бързо ще се изкачи нагоре.

Когато се събрахме с ММ, той работеше почти за без пари. Смени работата си и след една година вече взимаше три пъти над стартовата си заплата. Сега, осем години по-късно, вече е на възможно най-високото стъпало и мога само да бъда благодарна, че животът ни се разви така и че ММ ми е толкова кадърен  Laughing Мисълта ми беше, че ако човек е упорит, кадърен и хората виждат, че могат да му гласуват доверие, нещата се получават. Но когато човек само мрънка и не предприема нищо, животът му няма как да се нареди с едно щракване на пръстите.

Бягам да си върша работата и ще мина пак със следобедното кафе.

П.С. Сетих се нещо. Майка ми ще гледа децата, докато ни няма и трябва да им осигуря някаква прехрана за четири дена. Тя така и не пожела да се научи да работи с печаката. Било й много сложно, притеснявала се да не я забрави включена и т.н. Влизам й в положението и не й се сърдя. Но какво мога да приготя за първия ден примерно, което да е вкусно и при студена консумация. И какви сухи храни да взема, които да хапват, докато ни няма. Сещам се за кашкавал, наденички някакви, варени чйца и идеите ми свършват дотук. Идеи от ваша страна?

# 519
Добро утро момичета   bouquet
Лус благодарско за кафенцето  Hug
Вио сулката зависи колко е голяма - ако е по-малка - във фолио пека като пастървата, а ако е голяма /около 1,5кг/ разтварям я върху кореноплодни /картоф, морков, целина, пащърнак.../ в тава с кожата нагоре /има дебела кожа и не е нужно фолио/. Пък шекер паре е турски сиропиран десерт ммммммммм - калорична бомба  hahaha Дано Дея е добре  Praynig
Марче пробвай десерта - много е лесен и невероятно вкусен, ако обичате сиропираните неща!!!! Аз го правих по рецепта от форума http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373486.msg11976219#msg11976219 ама нали съм пача - бухам чаените чаши без да мисля, че те обикновенно са с вместимост 250мл, а моите са по-големи  Joy та ми стана твърдичко тестото, но пак е невероятно вкусно!!! Изключително елементарно за приготвяне, продуктите са достъпни и е от сладкишите, които винаги стават!!! От тези продукти излязоха 40 бр. - топчетата са големи колкото орех. Другото е, че пекох 30мин, а не 45 - просто за толкова станаха в моята фурна на 150гр. Най-лошото на този десерт е, че трябва да се чака около 12ч. преди да се консумира  hahaha
Бонболина ти си знаеш детето   bouquet
Поли важно е да уточниш разминаването, че чекина е 2ч. преди полета!!!! За козметиката - аз като сме на такъв тур почти не ползвам козметика - то не ми остава време  hahaha Наблегни на удобните обувки и дрехи-ще се мажеш като се прибереш  Joy За храната горещо ти препоръчвам рогчетата на Пина/ако хапвате неща със свинска мас/ с времето стават дори по-вкусни/ - аз ги правя с различни плънки. Нямаш ли микро - поне да притопля храната? За 4 дни аз бих направила пълнени чушки, печено цяло свинско парче от бут, баница, пържени кюфтета... пък винаги има варианти за поръчка на пица  hahaha
За днес аз ще пържа кюфтаци за мм, че той не е по рибата, а за мен и малкия - шпротите с картофена салаа Joy От вчера имам баница и десерта - та днес евентуално ще спретна и рогчетата на Пина, че да има за закуска утре  Joy
Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 520
Лейдибърд, идеята ти за сулката ми хареса, ще я пробвам. А друго какво се слага?Лук, чесън, подправки?  Peace Твоята дружка писа ли ти (за очния лекар)?

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 10:15 от vio

# 521
Добро утро. Седнах да почина и да пийна кафе, че не съм подвила крак от ранна сутрин. Не че съм я свършила всичката, ама тя край няма...
Пробвах пералнята, даже и сега работи и дано нямаме поне засега проблеми с нея.
Снощи за втори път в живота си правих сарми и се получиха чудни. Не съм и очаквала, че ще успея. Фръц, фръц( както казва Марчето).
Поли, приятна почивка и после чакаме разказ и снимки.
Лус, благодаря за кафето.
Вио, поне си имаш рибар. И аз обичам рибка, но ММ не особено и рядко купуваме.
Дано й няма нищо на Дея.

Хубав ден!  Hug

# 522
  • Germany
Поли, може да им поръчаш от някоя фирма да им носят храна поне за обяд. Аз съм го правила това преди няколко години. Фирмата, от която взимах храна за малкия предлагаха и порции за възрастни /нещо като кетъринг за офиса/, с прясно приготвена храна всеки ден. Избираш си от предната седмица по меню. Така ще знаеш, че поне веднъж на ден ядат готвено  Peace

# 523
Цоп на кафе  hahaha
Вио  Embarassed забравих... smile3538 Значи до колкото аз схванах, доц. Контрова вече работи само на частно. Та съвета е за д-р Николова  - общо взето нищо ново от мен... Пък за рибата - аз слагам лук /и в коремчето, ако е във фолио/, не обичам чесън, а ако сложиш целина, освен чер пипер - друго не намирам смисъл, иначе дивисил или копър - зависи какви аромати харесвате...
Стади добра идея със сърмите  hahaha имам 2 буркана лозови листи и ги бях забравила  Joy

# 524
Лейдибърд, много ти благодаря  Hug Поредно добро мнение за д - р Николова, явно тя ще е! Сега остава час да запиша и да измислим кога и как ще ходим, че трябва да я свършим най - късно другата седмица...Още веднъж - благодаря!   bouquet
Поли, идеята на МОни ми се струва много добра. Или пък някъде около вас ако има заведение, там да ходят поне на обяд - за по супичка или нещо друго сготвено...така ще е най - лесно  Peace
Ние се върнахме от док. - гърдичките и са чисти, гърлото не е зачервено...Явно от хремата кашля. Сега ще капем капки и ще следим да не се засили хремата...Ух. Дано да се разминем, че аман от болести!

Общи условия

Активация на акаунт