С малко МАЙСКО тумбаче напред, втори триместър привет! - Тема 5

• 32 659
  • 715
  •   2
Отговори
# 135
Татяна на моето БХС няма какво да ми каже лекарката, понеже е взимане на кръв. На ФМ всичко беше добре, нухална гънка 0.7мм, има носна кост.

Тайга, renji, май не са толкова стряскащи, просто очаквах по-висок резултат. Понеже не мога да копирам, снимах:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … f1fc5cd1a2c8aa0c9

# 136
 sinq pti4ka, мисля, че бяхме заедно в майската тема и при предишната ни бременност:)

tatqna89, и аз не бих искала да те обидя, но според мен няма нищо общо дислексията с познаване на правилата за правопис! Не виждам проблем да знаеш, че когато се започва изречение се слага главна буква, както и при край на изречение да се поставя  точка! Запетаята не я коментирам тук! Не искам да предизвиквам ожесточена дискусия или да те нагрубявам, затова ти се извинявам предварително! Сигурна съм, че пък си творческа личност!

Ние миналата година бяхме ужасно болни вкъщи всичките и Нова Година я изкарахме на лекарства и сън! За тази година не смея да правя никакви планове! А и честно казано организации, за каквото и да е, почващи месеци предварително, винаги много са ме потискали! Вечно нещо непредвидено се случва в последният момент!

Алия, най-добре се обади на специалист да ти ги разясни, да не вземе нещо да те наплашим или подтиснем тук! Hug

# 137
Алия,аз мисля ,че резултатите ти са много добри,и няма нещо притеснително.

# 138
аз имах предвид с нея да кометираш моята кажа че ако има нещо ще се обади ,dudunski аз спрях да обръщам внимание особено на хора който грам не са запознати и не си ме обидила .Споко Алия всичко ще наред и май месец ще си имаш един здрав бебок да Hug Hug Hug.Ай може би защото моята се занимава и със това

# 139
Татяна, аз си получих резултатите он-лайн. С жената там мога да ги коментирам на място, но това ще го направя с АГ-то си, когато отида.

renji, благодаря ти, и аз попрегледах из интернет и се успокоих. Hug Но все пак очаквах повече от 1: 5600. Crazy

# 140
  • Варна
Нищо притеснително няма в резултатите ти, отдъхвай смело.

# 141
а на мен ми стана интересно за колко време получи резултатите .Казах ти всичко ще наред   сега само почивайте и двамата и чакайте май месец  Hug Hug Hug

# 142
Леле колко много сте изписали едвам ви изчетох  #Crazy  Аз съм си вкъщи още не съм ставала от леглото  голяма съм мързелана днес но нещо ми се гади . Момичета не се карайте нали затова е форума един предлага нещо друг казва че е вредно и така с общи услия в крайна сметка се стараем да използваме полезните неща . Не може да знаем всичко невярвам някоя от нас да е чак толкова компетентна че да знае всичко свързано с бременността .  Аз днес ще си седя на топличко трябва да си поизчистя къщата . За килограмите след като се справих със запека съм си със старите килограми иначе бях станала +2  така изведнъж ама се оказа че е от запека . Алия сигурно и при теб е така . Алия по този калкулатор трябва да кача 14-18 кг което май много ми се струва не че няма да се справя даже ще е без проблем ама дано не са чак 18

# 143
Добър ден    Nature Partly Sunny
Суити радвам се за теб и приятна почивка Wink,направо се разревах като прочетох,че и аз съм един спънат кон,паднах онзи ден в тоалетните на университета по стълбите,поне бяха само 5 та не се ударих,само нажулих ръцете и уплаших колежките Embarassed

За гаденето
и аз като някой,досега само ми се гадеше,а от 10 дена взех и да повръщам,а влизам в 4-я вече...само се моля да не ми е като с първата бременност,че си откарах така докато не родих ooooh!

KATRINA1988 аз се отказах от БХМ,тъй като в момента е само експериментално изследване,не съм си го правила и с първото защото така или иначе в 14г.с. се правят измерванията,които и сега,но без кръвни изследвания - кумата си прави 3 пъти БХС и трите пъти излизаше че трябваше да има детенце с Даун...да и е живо и здраво нищо му няма Heart Eyes

За запек не експериментирайте с шоколади,насипни или неясни чайчета - има сиропчета и свещички специално за бременни,просто попитайте в аптека,дори вече има и много хомеопатични Peace

А забравих да ви кажа-док го видя пак  stork-boy , но каза за по-сигурно края на 4,макар че първото пак в 12г.с. каза мъжко и не сбърка,но ще видим...още се надявам тайно на една мадама,ма каквото и да е, няма да го върнем я  Joy

# 144
gery_daisy, аз имам предписан сироп от АГ-то си, но не ми помогна. Peace Чайове не пия, но се старая откъм храна

татяна, във вторник ми взеха кръв, казаха до 5 работни дни ще излезнат, да си следя в сайта. Вчера на обяд са били готови, но явно са публикувани днес сутринта, защото снощи проверявах и нямаше още нищо.

Тайга отдъхнах си, благодаря.  Hug Heart Eyes

# 145
Здравейте Май-чта!

Днес и на мен ми е едно мързеливо сигурно е заради времето! Simple Smile

Sabrina, върна ме назад във времето, когато се роди сина ми! Каква трепет изпитах когато купих първите дрешки. Колко мило ми стана... С каква трепет ги приготвих за малкото човече!
И аз трябва да ги попрегледам кое става, кое не! Още малко време да мине и това ще стане, но да не бързам. Сигурна съм, че и с 2-рото бебче ще ми е така мило и трепетно!

По тази  таблица за килограмите аз съм точно колкото трябва да съм, но мен ме е страх от по-големите месеци ( 2-ри, а най много 3-ти триместър). Тогава става УАУУУ...
С първата си бременност качих много, защото бях на легло почти до 7-ми месец. Имах отлепена плацента и кървене. Много съм се пазила тогава! С това обездвижване станах балон!
След това беше голяма мъка смъкването на килограми, но го постигнах и сега, ако трябва пак да се боря с излишните мазнинки, знам че ще е трудно, но ще се справя! Simple Smile
А и с две деца сигурно ще се стопя два пъти по-бързо от първия път!  Laughing Laughing Laughing  

# 146
Аз мисля мисля и БХС реших да не паравя въпреки че ММ ми е на 37 аз съм на 25 . Милех си че дори и да излезе лош резултат на БХС то нищо не може да се направи освен да се стресираш до края на бременността   и понеже изследването не дава 100% не можеш да направиш аборт   както гери–деизи е написала 3 БХС все положителни и детенцет си е здраво а при мен сигурно само факта че ММ ми е на 37 ще доведе до лош резултат

# 147
Татяна, аз си получих резултатите он-лайн. С жената там мога да ги коментирам на място, но това ще го направя с АГ-то си, когато отида.

renji, благодаря ти, и аз попрегледах из интернет и се успокоих. Hug Но все пак очаквах повече от 1: 5600. Crazy

Алия  сега проверих онлайн и моите резултати и се оказа,че също  са излезнали и са като при теб , всички са под 1 на 10000 а за Даун 1:7909 пише. След седмица ще ги коментираме с АГ-то , но мисля, че са много добри .  И май вървим заедно аз правих изследването ден след теб и бях 12 седм 4 дни  Crazy

# 148
мерси на мен ми са готови само нормалните изследвания за бхс ще почакам .И май трябва да хапвам повече  и да намаля някой неща че нещо май не достих на желязо имам имам някой завишени и някой намалени но за тях при мен е нормално с тоя нос

# 149
  • Варна
Аз мисля мисля и БХС реших да не паравя въпреки че ММ ми е на 37 аз съм на 25 . Милех си че дори и да излезе лош резултат на БХС то нищо не може да се направи освен да се стресираш до края на бременността   и понеже изследването не дава 100% не можеш да направиш аборт   както гери–деизи е написала 3 БХС все положителни и детенцет си е здраво а при мен сигурно само факта че ММ ми е на 37 ще доведе до лош резултат

Момичета, моля ви не пишете такива неща, ще вземете да объркате някого.
Ако БХС дава лош резултат, се прави втори такъв и въз основа на двата се изчислява интегриран резултат. В случай, че и там показателите не са благоприятни, насочват жената към амниоцентеза - изследване, което показва с точност има ли плода някоя от тризомиите (Даун най-често се среща) или не. Вече има и алтернативи на амниоцентезата - пренатест например, това е отново кръвен тест, който сочи съществуването на хромозомни отклонения или съответно - неналичието им.
Разбира се, майката може да прецени, че се доверява в пъти повече на ФМ и успокоителните думи на лекаря си и да реши да сложи настрана лошите резултати и да продължи бременността си. От опит ви казвам обаче, че след като видиш неприятните цифрички, спокойствието е непостижимо.
А аборт може да се направи по медицински показатели - при доказана тризомия семейството има право да вземе подобно решение.

Общи условия

Активация на акаунт