Любители на Котки Тема 89

• 37 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Аз направих две малко от малко по-читави снимки. Ама съвсем малко по-. Embarassed  
Скрит текст:

Честит да ти е, жив и здрав да ти е и много да се радвате един друг. За храната мисля ще е временно, като страдалче ще е така докато разбере, че ще има постоянно/може и така да не разбере, някои са си лакомички/ Mr. Green .

# 271
Аз само да вметна, че това, че е лаком, означава само, че трябва повече контрол, да не му се дава всеки път като си поиска храна, защото ще стане от тези просещите котки, които не те оставят на мира. По преценка (и според количеството на кутията) давай, примерно строго 2 пъти на ден и да си свикне на този режим (е, ще гледаш да регулираш количеството според нуждите горе-долу), за да не почне да мяучи денонощно за храна Simple Smile

# 272
Дадох гранули на Дара, хапна си доволно.  После и сложих малко дроб да видя как ще е, пак си хапна.
Поне ще ми е ориентир кой кренвирш става и кой не за ядене. 

# 273
Момичета, днес правихме второ вътрешно обезпазитяване на Ахил. Сложихме му и първата ваксина. Повърна веднъж около два часа и половина след това. Съвсем мъничко. Основно косми. Според вас трябва ли наново да го обезпаразитявам вътрешно? Да се връщам ли пак в клиниката?

# 274
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не, не трябва да се връщате в клиниката и да обезпаразитявате наново. Peace Каквото е трябвало да се разтвори и усвои в стомаха, е станало още в първия час - час и половина.

# 275
Не, не трябва да се връщате в клиниката и да обезпаразитявате наново. Peace Каквото е трябвало да се разтвори и усвои в стомаха, е станало още в първия час - час и половина.
Благодаря.   bouquet

# 276
Аз вероятно съм най-големият невежа в темата.
Предишния ни котарак го бях взела съвсем малък. Само две хапчета за вътрешно обезпаразитяване бяхме успели да му дадем и се отказахме. Борбата беше безмилостно жестока. Сега обаче като чета тук... май това котенце ще трябва да го обезпаразитя . Повече е живяло във външна среда. Другото му оченце сълзи и също ще трябва да се отнеса по-сериозно. Пак в сравнение с предния - онзи също имаше проблем чат-пат със сълзене на окото, но капките само веднъж успяхме да се преборим. Той просто беше много едър и войнствен. Понякога му сълзеше, но рядко. И никога не беше ваксиниран. Май е било чист късмет, че е живял толкова ли? newsm78  Embarassed Но сега на тази животинка... не искам да страда повече. Не искам да има и други болести. Той достатъчно е страдал.

Сега да кажа какво забелязвам освен , че и другото му оченце сълзи малко сякаш.
Скрит текст:
Дупата му е една такава малко по изпъкнала. Понякога леко ми намирисва.  Laughing  Но без да е ходил скоро в тоалетната. Това ми е странното. Какво сега... дали има нещо? Нека ако някой е забелязвал подобно нещо да пише. Съжалявам, че съм така некомпетентна. Embarassed

И една снимка - почиващ, играе си.
Скрит текст:

И малко off
Скрит текст:
да разкажа за едно странно съвпадение. Бива си го съвпадението. Определено. Като за темата идва офтопик, но...
Имам приятелка в Лондон. Тежка раздяла тук с един загубеняк. Година и половина вече е там. Самичка. ПОнякога я чувствам като изгубена. Самата тя веднъж ми каза "Чувствам се като мишле. Само на работа и после тичам в дупката. Сама."
Всички познаваме хора зад граница. Но са най-често двама, помагат си. А тя... Rolling Eyes Раздялата с този чукундур тука и животът там я направиха обсебена и трудна за общуване. Рядко я чувам - веднъж на месец. Един ден обаче ѝ писах да ѝ покажа Риш. Още не го бях взела. И какво беше изумлението ми когато тя ми показа в отговор на това една снимка. На един мъж/момче. С едно оченце. Намерила си приятел, гадже. Явно заради окото не казва на никого. Каза: "Ето го моето едноко коте". Странни съвпадения стават понякога. Весели, чудати.
Ей така от нищото животът ти намига.  Все едно те потупва по гърба и ти казва: "Здрасти. Ко' стааа? Мислиш си, че има случайности? Не, няма"Laughing
Сори за отклонението.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 15:51 от Защо ме търсиш?

# 277
  • София
Защо ме търсиш?, от къде таз "мъдрост", че си най-голямата невежа. newsm78 Shocked
И аз в началото не обичах Маци-Златина особено...Мяучи едно такова непрестанно, скача, бута, дере, пуска косми всякакви Mr. Green идеше ми да я пребия. Обаче. Като си изгори мустакът на пламъка на една свещ и замириса на пърлено ме "стегна" сърцето. И ММ вика, айде стана си наше коте.
Виждаш, че и другите момичета чат-пат "ревят" от котки. Wink
От коте до коте има разлика. Аз го играя "лошото ченге" и на мен ни коте, ни куче ми се опъват за вътрешно/външно обезпаразитяване или нещо друго. Малко настойчивост и подход. Какво заначи "едър и войнствен" ? Да не е по-голям от теб? Или по-хитър? Защо мислиш, че животното страда като го обезпаразитяваш, слагаш ваксини, капеш капки? Няма такова нещо. Просто се плашат в началото. Като свикнат... е, моята се къпе сама. Laughing
Според мен трябва да капеш и в двете очи. Не си спомням защо нямаше оченце твоят, но ако има инфекция и в 2-те се капе. На моя уличния котарак преди време му извадиха също едното оченце, имаше инфекция, та около 2 седмици капах и в 2-те.
За дупето не мога да помогна. Само аз ли не дУша на котките дупетата? Rolling Eyes На моята не мирише-сега.
Това за приятелката ти от Лондон, верно голямо съвпадение. Късмет.  bouquet

# 278
  • София
Да ви се оплача, че през нощта Мъро предпочете отново втория етаж на леглото вместо да спи в краката ми. Трябваше да ставам посред нощите, за да го свалям с възглавницата.  #Crazy Как пък се сети за това място! Не се беше качвал от години, а от два дена ме побърка.  ooooh!

Хайде и ти сега. Mr. Green То, гимнастиката нощно време е за отслабване. Joy

Честит Хелоуин от Фрея a.k.a. Професор Макгонагъл  Grinning

Скрит текст:
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

profi_1, как са домашните питомци? Wink

Аз само да вметна, че това, че е лаком, означава само, че трябва повече контрол, да не му се дава всеки път като си поиска храна, защото ще стане от тези просещите котки, които не те оставят на мира. По преценка (и според количеството на кутията) давай, примерно строго 2 пъти на ден и да си свикне на този режим (е, ще гледаш да регулираш количеството според нуждите горе-долу), за да не почне да мяучи денонощно за храна Simple Smile
+++

# 279
  • София
Ето ни и нас с абоката(облепен). Спим. Мнооого сме изморени. Mr. Green

# 280
Не, не, Mayya, аз щото не разбирам от ваксини, не съм ваксинирала... нищо не знам за тези неща.
А малкия... той си ми е душица.
Обичам си го. По един нов начин.

Обаче трябва да го науча засега, че на масата не се седи. Laughing

Скрит текст:

# 281
  • Варна
Душичка златна,пухкава.Ай да го махат по-бързо тоз абокат.

Защо ме търсиш?,заведи Риш на вет.Да му види оченцето,дупето,хем ще го обезпаразити и ще ти обясни всичко.Попитай го за комбиниран препарат за външно и вътрешно обезпаразитяване.Аз така ще направя следващия път да не се занимавам с хапчета  Peace

Ние сме с нови номера  ooooh!
Лъкито е разгонен(кастриран е).Качва играчката,иска и Буболинка-хваща я и и ближе дупето.Мяука на разгонено,отваря всички врати плюс външната.Какво му става не знам.Сега се кротна.До днес беше кротичък.По цял ден си играеха,гушкаха се,мъркаха-неразделни.Надявам се да не се случва повече,защото на пазач се превърнах днес  Tired

Профи,как е Сиско?

# 282
  • Варна
Данъка за днес Simple Smile

# 283
,,,,,,,,,,,,,,,,
Лъкито е разгонен(кастриран е).Качва играчката,иска и Буболинка-хваща я и и ближе дупето.Мяука на разгонено,отваря всички врати плюс външната.Какво му става не знам.Сега се кротна.До днес беше кротичък.По цял ден си играеха,гушкаха се,мъркаха-неразделни.Надявам се да не се случва повече,защото на пазач се превърнах днес  Tired

Профи,как е Сиско?

Ама те и като са кастрирани ли пак така правят - качват играчки и мяучат?

# 284
Принципно не би следвало, защото основният хормон, който влияе на половия нагон- тестостеронът спира да се произвежда.
Отделен е въпросът, че имало ненаправени качествено кастрации, които се срещали при уличните кучета. Как точно става номера, не зная обаче.

Общи условия

Активация на акаунт