АГ клиника Селена гр. Пловдив- 13!

• 99 168
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Аз немога да спра с въпросите  Grinning
По време на секциото екипа комуникира ли с вас, малко ми е слаба психиката и незная дали ще издържа да съм в съзнание и да зная ме режат  Shocked

И аз мислих така , но всъщност е много спокойно , постоянно ти говорят . Ако все пак се притесняваш дават малко райски газ да подишаш  Grinning

# 391
Аз ще коментирам това с анестезиолога, но ми прави впечатление, че мои приятелки раждали там секцио разказват различни неща. Някои казват че след изваждането на бебето ги приспиват за шиенето, други са си съвсем в съзнание и кондиция, и нищо не им прилагат, трети леко ги зашеметяват с  успокоителни... не мога да разбера защо се получава така. Моята кума например я приспали за шиенето, а тя не е някоя паникьорка...Аз ако искам да избегна общата упойка е ясно, че няма да съм съгласна да ме приспиват под никакъв предлог, особено ако не са го съгласували с мен. Ако взема да се паникьосвам и това да влияе на кръвно и т.н сама ще предупредя, че искам да ме приспят, но аз наистина знам за случаи, в които момичетата не са изпадали в истерия.

# 392
Аз ще коментирам това с анестезиолога, но ми прави впечатление, че мои приятелки раждали там секцио разказват различни неща. Някои казват че след изваждането на бебето ги приспиват за шиенето, други са си съвсем в съзнание и кондиция, и нищо не им прилагат, трети леко ги зашеметяват с  успокоителни... не мога да разбера защо се получава така. Моята кума например я приспали за шиенето, а тя не е някоя паникьорка...Аз ако искам да избегна общата упойка е ясно, че няма да съм съгласна да ме приспиват под никакъв предлог, особено ако не са го съгласували с мен. Ако взема да се паникьосвам и това да влияе на кръвно и т.н сама ще предупредя, че искам да ме приспят, но аз наистина знам за случаи, в които момичетата не са изпадали в истерия.

аз бях видимо спокойна от цялата работа, но се оказа, че не точно
изпаднала съм в някаква паник атака и се наложи да ме приспят- бълнувала съм ужасни неща, според лекаря ми- за първи път виждал толкова притеснена жена, явно вътрешно не съм приемала операцията /на 35 години след две нормални раждания/
не им се сърдя- видях я веднага като я извадиха, чух я как плаче, казаха и часа в който е родена, спомням си и сълзите на радост ...  и после ме приспаха

# 393
  • Пловдив
Предполагам си зависи от лекаря Peace

Второто ми раждане беше чрез Цезарово сечение. След като извадиха малката, не проплака веднага и аз се панирах... Като сложим и ниския ми по дефоут хемоглобин (на ръба бях за преливане на кръв) в уравнението... Сещайте се, дали набързо не ми биха адреналин венозно + още, който сложиха в системата.
До зашеметяване или пълно приспиване не се е стигало, а след като аспирираха малката, една от акушерките дори ми помогна, придържайки я, да я сложа на гърда, още докато съм на масата.

Секциото ми беше първото за деня - в 8 сутринта. В 12 се раздвижих (сама), в 16:30 отидох на собствен ход до стаята си, под зоркия поглед на две акушерки, ходещи от двете ми страни и готови да ме хванат, ако се наложи.
Катетъра ми махната веднага, след като бях в стаята (на втория етаж, понеже изолатора на първия бил зает, а аз трябва да лежа в такъв). Рошличка я докараха веднага след това и я взимаха само сутрин и вечер  за визитациите и тоалета Peace Желанието ми беше да е постоянно при мен и отново се съобразиха изцяло с него Peace

# 394
  • Пловдив
Предполагам си зависи от лекаря Peace

Според мен зависи и от състоянието на бременната.Следят се монитора показатели и при нужда явно приспиват.Затова всяка жена разказва различно,дори да са били при един и същ лекар

Две секца в Селена,при двама различни лекари.Не са ме приспивали и за секунда.

Беба,ще кажеш какво искаш и ще се съобразят с теб

# 395
Да, аз още не мога да се реша за екип, най вероятно ще е Петрова, при която се следя, но за анестезиолог съм категорична че искам Георгиев. Първото ми секцио по спешност беше с него и много съм спокойна с него. Всичко това което си говорим и тук ще го изкоментирам с него когато му дойде времето, просто исках за себе ис да съм изяснила някои неща преди това.

Някой опериран от Петрова? Отзиви? С първото секцио имах усложнения /кръвоизлив/ и малко ми е притеснено, макар според нея да е е задължително и сега така да протече операцията...

# 396
Май бяха 990лв нормално и 1290 лв секцио. По ЗК мисля са Петрова, Минев и още двама, но им забравих имената...може и другаде да се следиш и само последния месец примерно да ходиш при лекаря, при който мислиш да раждаш (така хем ще си раждаш пак в Селена, хем не си ограничена при избора на лекар в началото само между тези по ЗК)

Другата седмица влизам в деветия месец и преди няколко дни бях в Селена да се поинтересувам относно раждането. Беше ми доста странно, че момичето на рецепцията хем ми показа ценоразписа, хем се притесни, че го разглеждам подробно. Така и не ми стана ясно защо е цялата тази тайнственост около цените. Обиколих и други болници, но такова нещо там нямаше.
За ценита на Селена за нормално раждане :
пакет 1040 лв - 850 лв /избор на лекар и епидурална/ + 190 лв /обучение за кърмене и къпане/
пакет 570 лв - 200 лв раждане /епидурална упойка, но без избор на лекар/ + 190 лв /обучение/ + 180 лв /ВИП/ - момичето на рецепцията така и не можа да ми обясни какво се има предвит с това ВИП, но беше категорична, че не може без него. Вероятно е упойката?!
пакет 390 лв - 200 лв раждане без упойка и без избор на лекар + 190 лв обучение
Не можеш да откаже обучението за кърмене и къпане на бебето, независимо кое по ред дете раждаш, което пак ми се стори доста странно.
присъствие на таткото - допълнително 200 лв
ВИП стая 150 лв/вечер и студио 200 лв/вечер и двете с право на придружител по време на целия престой.
Цената за секцио е 1340 лв - не се интересувах подробно, но това не включва присъствие на таткото.

Препоръчаха ми д-р Матев. Някой има ли впечатления за него?

# 397
Петрова оперира момичето в моята стая, тя е много доволна
до колкото разбрах е била асистент и на моето секцио- хареса ми жената, много дружелюбна, приветлива, внимателна ...
Матев е супер лекар, напоследък него гърбят за нормалните раждания /и Петрова/, другите май отказват да се занимават с такива, когато раждах преди 6 години ме прие и ме изписа той- също съм с прекрасни впечатления
има сега 2ма нови, които не ги бях виждала, ама нещо не ми вдъхнаха грам доверие /може и да са добри лекари по принцип- дано не ги обиждам/

# 398
  • Пловдив
Напротив. Минев никога няма да ти предложи секцио, ако нямаш показания. Текстът за раждането в сайта му е много интересен. Дано колегите му да не са го чели.....особено частта за секциото.

# 399
Петрова оперира момичето в моята стая, тя е много доволна
до колкото разбрах е била асистент и на моето секцио- хареса ми жената, много дружелюбна, приветлива, внимателна ...
Матев е супер лекар, напоследък него гърбят за нормалните раждания /и Петрова/, другите май отказват да се занимават с такива, когато раждах преди 6 години ме прие и ме изписа той- също съм с прекрасни впечатления
има сега 2ма нови, които не ги бях виждала, ама нещо не ми вдъхнаха грам доверие /може и да са добри лекари по принцип- дано не ги обиждам/

О аз Петрова като човек, а и като лекар съм я признала просто нямам идея как е като хирург затова се чудя... Още обсъждаме де с нея и варианта да пробвам нормално раждане /преди 6 години и половина имам секцио по спешност/ та ако ще е нормално 100% искам тя да ми го води.

# 400
беба28,според мен и като хирург е отлична. На мен ми прави спешно секцио и не съм имала проблем въобще,всичко мина бързо и безаварийно.

# 401
  • Sunshine state
Хортон, според мен си останала с грешно впечатление - няма никаква тайнственост около цените и колкото е обявено, толкова си и плащаш накрая. Нещо друго й е било в главата на жената на регистратурата.  Peace
И мен не са ме приспивали, но действително зависи от конкретната жена. Родилката преди мен направо се беше вцепенила от страх. Аз съм с нисък хемоглобин също. Отказах и кислород, понеже самата маска не ми беше удобна,а и разлика за мен нямаше. Уверявам всеки, че не е толкова страшно. Пристъпете в операционната спокойно и гледайте на операцията като на нещо, което трябва да се случи. За 30-40 минути ще се приключи, спокойно. Това е само половин час.  Peace

# 402
Ми мен някак леко ме успокоява и факта, че там в тази болница има и още лекари дето се вика ако трябва помощ намеса....и някак повечето ми се струват с доста опит, компетентни и умели.  Притеснявам се да се не се проточни много операцията, така съм чувала при второ секцио, че отнема повече време поради сраствания. Тогава вече може и да се поизнервя и притесня.

# 403
  • Sunshine state
Не се настройвай негативно.   bouquet

# 404
беба28,може да се проточи поради сраствания,ако ги има. Зависи как е направено първото секцио. Не мисли как нещо може да се случи, а че всичко ще мине гладко. Най-важно е да си спокойна. А и колкото и да се проточи съм сигурна,че след като ти покажат бебката и минутите след това няма да ги усетиш. Аз бях в шок,защото отидох на запис,а ми казаха да се обадя на мъжа ми да идва,че до 30 мин. ще ме оперират и бях много притеснена,но когато ми я показаха и после не си спомням нито колко време са ме шили и тн. Всичко ще мине добре,а и ти знаеш,че си заслужава   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт