АГ клиника Селена гр. Пловдив- 13!

• 99 032
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Не са никак малко парите, които оставяш в Селена, но все пак това е частна клиника. В България раждането е безплатно ... в държавните болници ... на първо четене. Но и там наред с всички консумативи, които купуваш за престоя, ако речеш да се уговориш с лекар, че и екип да събереш, пак плащаш една шапка пари. Само че пребиваваш с хлебарките и освен някоя сърдита и недоспала санитарка, няма кой "дзак" да ти каже. А упойки епидурална, спинална - забрави, няма кой да ти постави. Пред държавното недоразумение, предпочитам да си платя в Селена, но да нямам грижи и неудобства. Оставих им преди месец 1390лв. общо и никак не съжалявам. Всеки сам си преценя, излагам собсвените си доводи. А за да не остана криворазбрана - работя като редови учител, мъжът ми също е работник, Рокфелер не ми е роднина. Simple Smile 

newsm74  202uu

# 631
Аз не съм съгласна,само защото повечето родилни ги обновиха много ,особено в Пловдив,хлебарки няма,можеш да си при лекаря ,при който ти е била консултацията ,а 1500 лв за раждане е направо нечовешко.Просто прекаляват...

# 632
  • Пловдив
Слава Богу, наистина са ремонтирани родилните отделения. Но хлебарки си има - за да ги изтребят упорите гадини, трябват агресивни средства, а при бебета няма как да се използват. За останалите неща няма да натрапвам мнение, всеки знае себе си. За мен парите бяха оправдани - това, което получих там, няма как да ми бъде предложено безплатно при положението на здравеопазването в България. Много ми се иска нещата да се променят към добро, но уви ...

# 633
Аз след вдигането на цената в Селена съм се насочила към Втора Градска при моя.лекар,надявам,се че няма да е толкова зле

# 634
  • Пловдив
Не знам защо се продължава с тези спекулации за секциото....Аз бях секцио по спешност, трябва да ви кажа че мн изчакаха и направиха всичко възможно да родя нормално, но уви...Сега също са съгласни да пробвам нормално въпреки предното ми секцио, но аз се разколебах. Имам толкова много познати родили там и от тях само 3 са секцио и то по тяхно желание. Какви са тези измислици, че настоявали за секцио?

Здравей, просто това е мнението на доста жени, с които се срещам напоследък покрай бременността и курсовете... Съдейки по опита, споделен тук, също виждам, че секциото е поне 90% от случаите в тази болница. Ще се радвам, ако някое момиче сподели своя опит от естествено раждане в Селена.

# 635
Веднага споделям, не за едно нормално раждане, а за цели две такива.  Wink
Първото, беше преди 5 г и 8 месеца без избор на екип със епидурална. Не останах много доволна, бях доста стресирана и като за първо раждане не очаквах тези нечовешки болки след епизиотомията. Отделно не случих на акушерка в нощната смяна. Платих 600 лв. Дъщеря ми се роди заедно с др. Ненев и акушер Нягалска.
Второто, тази година на 17.02. Избрах др.Минев. Сина ми се роди по-бързо отново раждах с епидурална и епизиотомия. Отново лежах на първи етаж. Състоянието на стаите там е вече доста лошо. Има мухъл в банята и миризмата е завзела стаите. Много влага. Случих на сестри и акушерки. Безкрайно съм благодарна на др. Минев. Човека много добре знае какво прави. Платих някъде 1150 лв. 200 от тях бяха защото съпруга ми беше с мен през цялото време. Имаше и някаква сума за ортопед.
За паралел лежах по Коледа в Окръжна за задържане. Боже там и на сън вече не желая да попадам.
Всеки сам си преценя възможностите и желанията. Аз не съжалявам за избора на Селена като място където да родя децата си.

# 636
Когато раждах беше 1290 лв , заслужаваше си всеки лев . Моя приятелка роди преди няколко месеца в Окръжна в осми месец , по спешност. Не са й сложили упойка , защото не е казала 2 седмици предварително  че иска  Rolling Eyes

# 637
  • Пловдив
Албена, благодаря за отговора! Можеш ли да споделиш:
1. какво е оборудването в родилна зала - има ли шведска стена, швейцарски топки, и прочее пособия за улесняване на разширение на таза и по-лесно нормално раждане.
2. дават ли бебето да се свържете непосредствено след като се роди (още докато си на "магарето" в родилна зала)

Благодаря!   bouquet

# 638
  • Пловдив
Относно цените,обадих се в Селена - към момента нормално-1100лв,секцио-1500лв.Само ме учуди това което пишете,че ако извикаш лекаря нощем плюс 100лв.  Thinking .Така ли е?

# 639
  • Пловдив
Албена, благодаря за отговора! Можеш ли да споделиш:
1. какво е оборудването в родилна зала - има ли шведска стена, швейцарски топки, и прочее пособия за улесняване на разширение на таза и по-лесно нормално раждане.
2. дават ли бебето да се свържете непосредствено след като се роди (още докато си на "магарето" в родилна зала)

Благодаря!   bouquet

1.Не,няма посочените от теб неща нито в предродилна,нито в родилна зала.Няма никакви такива нещица за улесняване-легла,монитори,магаре,плот за преглеждане на бебето.Това е в общи линии в двете зали
2.Да,ще ти го дадат още на магарето.Кажи,че искаш

ме учуди това което пишете,че ако извикаш лекаря нощем плюс 100лв.  Thinking .Така ли е?

Ам,щом го пише,значи е така.И това е новост

А всъщност ако ходиш на ЖК при някой техен лекар и поискаш той да ти води раждането, плащаш ли за избор на екип, или "по подразбиране" си раждаш при него? 

Не се плаща за избор на екип.Той е включен в цената по ценоразпис.Но по подразбиране не може да родиш при лекаря,водил ти ЖК то.Трябва да се уговориш с него.АГ тата,водещи ЖК си питат за тази подробност някъде 7 ми-8 ми месец и нещата се уговарят.Освен това започват да ви обръщат повече внимание и да ви правят повече прегледи.Петрова прави така.Смятам и другите

Аз след вдигането на цената в Селена съм се насочила към Втора Градска при моя.лекар,надявам,се че няма да е толкова зле

Втора градска не е зле.Отделението е след ремонт.Малко е.Радват се и се борят за всяка родилка.Според мен ще си доволна

Според мен да се прави сравнения дали си струва и дали е по-хубаво в държавна или в частна ,трябва човек да е бил и в двете,за да може да направи адекватен паралел.

# 640
  • Пловдив
По мое време се търкаляше една топка. Бебето ако уведомиш, че искаш да го гушнеш веднага след като родиш, ще ти го дадат. Иначе можеш да ходиш по коридора, да клякаш....Стига да искаш има варианти. И да имаш време.....Ако родиш, за час, като мен....докато се освестиш и вече са ти връчили бебе.

# 641
аз съм раждала два пъти нормално там
първия път ме прие Минев, но беше 7 сутринта и точно се сменяха, докато ми оформят документи и ме приведат в предродилна застъпи Ставрев- никой дума не е обелил да раждам секцио
втория- бях си с уговорка с лекаря, който ми следеше бременността- д-р Даскалов
отидох на преглед при него, беше 7 вечерта, аз в 36 седмица, но с 4 см разкритие, направо си ме прати в болница
на сутринта дойде в 8, пукна ми мехура в 8:30 и в 9:30 докато вкара мъжа ми при мен вече му намигах, че раждам
в 9:50 се роди и Преслава, баща й преряза пъпната връв, а на мен ми я връчиха и аз веднага предложих гърда
общо взето секциото ми беше много по-тежко като емоционално преживяване, иначе- перфектно изпълено, докрай обезболявана и от както съм се прибрала си обслужвам детето самичка

# 642
  • хасково
Селена държат монопола на почти цяла Южна България и 2000 лв. да го направят раждането пак ще има Клиенти. Само не разбира на какво основание са вдигнали цените пак, като си вземат и 700 лв. От здравната каса. Според мен всеки отива там заради доверието към лекаря и мисълта за по- добро отношение, което вече го няма, заради многото работа и малкото персонал. Някой беше цитирал окръжна, но моята етърва роди двете си деца при пелев със секцио там и е безкрайно доволна. Стаите били ремонтирани, персонала любезен. Така че имали човек да патии и в седем звездна болница да отиде, това ще е. 

# 643
  • Пловдив
Коя година при Пелев? Wink

# 644
Аз родих преди 20 дни в Селена при доктор Минев.Изключително доволна останах,оправдаха всичките ми очаквания,че и повече.Отношение,хигиена,база,апаратура.В родилна няма шведска стена,но имаше топка.Позволиха ми да напъвам клекнала,изобщо можех да си избера всяканва поза,което също е плюс.Колкото до цените в крайна сметка ,никой никого не кара на сила да ходи там.То е като с магазините има скъпи има и евтини,като не винаги скъпото значи качествено,но в конкретния случай лично за мен си заслужава всяка стотинка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт