АГ клиника Селена гр. Пловдив- 13!

• 98 487
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Аз попитах и ми казаха че щом ще раждам там консултацията ми с анестезиолога е безплатна.

Аз сега друго чета из форума, преди секцио някъде правят изследване за кръвосъсирването.
Такова не са ми пускали, а аз преди 2 дена правих изследванията и не мисля,че до раждането ще ми пускат още...Да не би пък в деня на секциото да го правят това или трябва да си го искам отделно. То пък може ли всичко да знае човек, ако случайно не бях прочела няма как да се информирам за всичко просто.

# 691
  • Пловдив
Аз попитах и ми казаха че щом ще раждам там консултацията ми с анестезиолога е безплатна.

Аз сега друго чета из форума, преди секцио някъде правят изследване за кръвосъсирването.
Такова не са ми пускали, а аз преди 2 дена правих изследванията и не мисля,че до раждането ще ми пускат още...Да не би пък в деня на секциото да го правят това или трябва да си го искам отделно. То пък може ли всичко да знае човек, ако случайно не бях прочела няма как да се информирам за всичко просто.

На мен също не ми назначиха изследвания за "време кървене" и "време съсирване", но аз на своя глава си ги пуснах. Показах ги после на д-р Петрова и тя каза, че са ОК. Явно преценяват, че не е необходимо. Но тъй като и преди са ме оперирали и помня, че тогава ги пусках, затова сега реших така. Не се притеснявай, докторите най-добре си знаят. Ако пък толкова искаш - кажи в лабораторията да ти пуснат и тях.

# 692

На мен също не ми назначиха изследвания за "време кървене" и "време съсирване", но аз на своя глава си ги пуснах. Показах ги после на д-р Петрова и тя каза, че са ОК. Явно преценяват, че не е необходимо. Но тъй като и преди са ме оперирали и помня, че тогава ги пусках, затова сега реших така. Не се притеснявай, докторите най-добре си знаят. Ако пък толкова искаш - кажи в лабораторията да ти пуснат и тях.

Ти къде ги направи в тяхната лаборатория ли? Какви пари излизат? Ако още нещо се сетиш, което да са пропуснали, а ти да си правила сподели моля те, като ида на 4-ти да си ги направя.

На миналото секцио са ми преливали кръв, после пак имах кръвоизлив...важни са тези неща според мен все пак операция си е.

# 693
  • Пловдив
Здравейте ,
Другата седмица ще ходя на консултация с анестезиолог в Селена за консултацията си носи актуални кръвни ,затова ме интересува какви изследвания искат от Селена допълнително?нищо допълнително не искат.това,което покрива касата по ЖК е достатъчно Какво влиза и не влиза в цената обявена за секцио-1500 лв?Всичко необходимо влиза,освен тъпата консултация с ортопед на новороденото,която те съветвам да откажеш предварително Консултацията с анестезиолог плаща ли се? не Изследвания,правени в друга лаборатория уважават ли? да
Благодаря предварително Simple Smile

# 694
  • Пловдив

Ти къде ги направи в тяхната лаборатория ли? Какви пари излизат? Ако още нещо се сетиш, което да са пропуснали, а ти да си правила сподели моля те, като ида на 4-ти да си ги направя.

На миналото секцио са ми преливали кръв, после пак имах кръвоизлив...важни са тези неща според мен все пак операция си е.

Моите изследвания ги пусках в "Писанец". Време кървене и време съсирване са по 1 лв. мисля. Също така май пусках и СУЕ /утайка/ - 1.50 лв. Една приятелка, която ражда един ден преди мен пак в "Селена" /секцио / си е пускала и протромбиново време - 2.50 лв. То също е към показателите за кръвосъсирване. Щом си имала такива проблеми предния път и аз мисля, че е добре да ги пуснеш. Ако не си споделила с д-р Петрова за този проблем, кажи и - може тя да ти ги пусне по ЗК и тези изследвания.
Относно Пълната кръвна картина аз си пуснах тази, която е ПКК+ДКК /апаратно -22  показателя/, т.е. възможно най-подробното изследване, защото направлението е за обикновената кръвна картина с по-малко показатели. За урината също поисках възможно най-подробното изследване. Ама аз съм си такава - все гледам да се презастраховам. Общо мисля, че не съм доплатила повече от 20 лв.

# 695
На мен не ми признаха изследванията, правени 6 дни преди секциото в Бодимед, в деня на секциото ми направиха нови.
Аз още в началото казах, че не искам преглед при ортопед, но пак завели бебето и накрая си платих и 40 лв за прегледа.

# 696
  • Пловдив
за второто раждане си бях с една папка с изследвания, правени къде ли не - Писанец, Рамус, Александровска, клиниката по хематологични и онкологични заболявания, клиниката по гастроентерология... Simple Smile
ПКК+ДКК бяха от деня преди секциото, но като ме приеха, ги пуснаха отново.
Питах Минев, дали в лабораторията на Селена могат да ми направят ПСР теста, който трябваше да повторя в деветия месец - каза ми, че е най-добре да си го направя в София в съответната клиника Simple Smile
За тестуването за упойки Георгиев пък ми каза, че е най-добре да отида в Кожния диспансер Peace

# 697
  • Пловдив
На мен също ми пуснаха наново изследвания в деня на секциото - при мен си го обяснявам с това, че бяха правени поне 3 седмици преди датата на раждане, а  доколкото разбрах трябва да са не по-стари от 1 седмица. Единствено ми признаха тези за ХИВ, Васерман и Хепатит В, т.к. не бяха изтекли 6 месеца.
Относно тестуването за упойки Георгиев ми каза, че няма нужда, особено ако става въпрос за спинална. Трябва да имаш доказани алергии, за да ти назначи.

# 698
  • Sunshine state
На мен ми признаха всички изследвания от Писанец правени около 5-6 дни преди това. Пусках и протромбиново време, защото ми го искаха.  Peace

# 699
Раждах в Селена на 31.03 тази година. Специално дойдоха да попитат искам ли да бъде направен преглед от ортопед на бебето..

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 22:55 от kalitarka

# 700
  • хасково
Раждах в Селена на 31.03 тази година. Специално дойдоха да попитам искам ли да бъде направен преглед от ортопед на бебето..
Най- накрая са взели  под внимание недоволството на майките.

# 701
  • Пловдив
Най- накрая са взели  под внимание недоволството на майките.

Да,наистина.Дано всяка майка бъде попитана,а не сложена пред свършен факт

# 702
Попаднали сте на акушерка...аз родих на 19.04. и просто ми казаха, че след малко го вземат за преглед при ортопед. Като ги попитах дали това е този, струващ 40лв, казаха, че да. Поисках да присъствам на прегледа, нямаше никакъв проблем.

# 703
  • Пловдив
Попаднали сте на акушерка...аз родих на 19.04. и просто ми казаха, че след малко го вземат за преглед при ортопед. Като ги попитах дали това е този, струващ 40лв, казаха, че да. Поисках да присъствам на прегледа, нямаше никакъв проблем.

Пак са ти казали! При мен дойдоха на втория ден и ми казаха, че детето е прегледано буквално 2ч. след раждането и че има луксация и трябва да купим ортопедични гащи, и да ги сложим. Съответно разбрах, че прегледът струва 40 лв чак на изписването, когато мъжът ми отиде да плаща. Като отидохме на контролен преглед на първия месец, Янакиев каза, че не ставало въпрос за луксация, а за дисплазия, т.е. изобщо не са ми обяснили дори правилно какъв точно е проблемът. Не ми дадоха и лист от първичния преглед, а трябваше да ходя след няколко дни да ги моля да ми го дадат, т.к. пък педиатърът на малката изискваше информация все пак от този преглед. Така че съветвам мамите, на чиито деца се установи проблем при този преглед на момента да изискат листа от прегледа + снимка от ехографията. Аз наистина на втория ден бях още ошашавена от раждането и изобщо не ми дойде на акъла.

# 704
Последните тенденции в медицината са че е хубаво да се направи ортопедичен преглед на бебето първите няколко дни.така че е хубаво че правят такъв преглед. Лошото е ако майката не присъства и другото лошо е самият Янакиев , при който аз съм водила детето ми и съм меко казано възмутена защото прегледът продължи 1 минута и дори нямах възможност да питам каквото и да било. Славата му е прехвалена и без основание според мен.

Общи условия

Активация на акаунт