Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък тези дни съм в големи кризи. Дойде ли следобед или вечер и ми се пуши та две не виждам. Дано се справя някакси.  Какво ми стана и аз не знам.

# 181
# 182
Мария, радвам се че пак си тук  Hug Беше ми тъжно, когато ни изостави, защото беше доста активна тогава.
Както сме казвали не 1 път, човек трябва да не се отказва. Един ден ще дойде ДЕНЯТ, в който всичко ще се подреди..
Твоят пост е поредното доказателство, че когато на човек му е много трудно, значи има някаква грешка в мисленето. С воля  и инат трудно се постигат дълготрайни резултати. Не тя трябва да е водещата.
Дори и при НСЧ, волята сигурно нямаше да е достатъчна, ако не й се беше случило това с физическото отвращение, нали НСЧ?   Flutter
Човек трябва да има някакъв друг стимул да откаже цигарите или просто трябва наистина да е осъзнал, че го иска. Но това всичко е описано от А.К. и е вярно на 100%...

И благодаря на тези, които ме хвалят за темата, макар че не мисля, че съм толкова важна за нея. Просто ми харесва да я чета, дава ми спокойствие. А пък и е единствената тема, която следя  Simple Smile. Много се радвам както на новите, така и на ветераните като Уоман ин уайт, които се включват тук, защото това е много важно за живота на темата и за успеха й.

Иначе аз също осъзнавам, че на мен пушенето понякога ми липсва като вид занимавка. Това е както да ти липсва нещо, което си обичал да правиш и не си правил отдавна...Но само като действие, не като нужда. Примирила съм се, че може  и винаги да ми липсва, кой знае...след като съм пушила почти през целия си осъзнат живот..Хубавото е, че не е нужда , само носталгия от време на време.

Между другото - заменила съм цигарите с книгите, относно прекарване на излишно време и почивка. Само в стресови ситуации не знам с какво да ги заменя...освен да си купя броеница  Simple Smile

# 183
  • Бургас
Благодаря за топлото посрещане, отново!  Hug
Сега наистина ми е в пъти по-лесно. И се радвам, че минах през неуспешния си опит. Предния път получавах доста кризи и живеех с чувството, че се лишавам от нещо хубаво. Подхода ми беше грешен и обречен от самото начало.
Сега съм със съвсем друга нагласа. Видях колко ми пречат цигарите и ден след ден желанието да ги махна от живота си ставаше все по-силно.
Не съм вярвала, че ще ми е толкова лесно, но е факт. Дори мъжа ми забеляза, че за разлика от предния път не съм кълбо от нерви, няма абстиненция, нищо. Laughing

# 184
  • София
Mария , и аз много се радвам да те видя отново тук !:)))  Hug  

# 185
Направих годишнина - 1г - през ноември от редовното пушене. Лятото, обаче, през почивката пуших. Оттогава не съм Simple Smile
Може би трябва да се гордея със себе си.  Grinning
Картинки няма да слагам. Благодаря за честитките!  bouquet От когото ги има Wink
Не се познаваме, но година е сериозен период.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 18:34 от vasilenae

# 186
Аз днес след толкова падения правя 7 дни, за мен си е много голямо постижение  Peace От няколко дни обаче имам налепи по гърлото ясно ми е че се чистя, но до кога ще са там много са гадни  Tired

# 187
Да почерпя  Simple Smile

Днес стават 2 г. от импулсивното ми решение да спра да пуша. Ако и за секунда се бях замислила, със сигурност щях да отложа, радвам се, че тази мисъл ми мина през главата, макар и за кратко  Laughing
Чуството е много странно... от една страна не усетих как минаха тези 2 години, бяха точно като един миг, от друга, имам чувството, че цял живот не съм пушила, въобще не се възприемам като пушач, дори бивш...

Много съм щастлива! От дете не се бях чувствала толкова жива (ама то нормално де, пропуших на 16...). Това е датата, на която поех дъх и се родих за втори път  Hug

# 188
  • Бургас
Еееее, честито, Човече!  Hug
Повода е повече от чудесен!

# 189
Честити 2 годинки НСЧ!
Да вървят все нагоре и нагоре  smile3501

# 190
Не се сърди, човече, честито !

# 191
Здравейте, мили дами. Приемате ли бъдещи непушачи? Надявам се вие да ми дадете силата да ги спра, започвайки от утре. Решението е твърдо, на няколко пъти съм успявала за седмица-две, стресовите ситуации ме провокират отново, но четейки постовете мисля, че си помагате, а и до мен нямам други положителни примери, аз  съм единственият ентусиаст да ги спирам. Ще ви разкажа моята история с пушенето утре.

# 192
Благодаря, момичета!  Hug

Estlar, добре дошъл!
Успех в отказването!  Simple Smile

# 193
  • София
Не се сърди,човече , честито!:)))) И аз като се замисля не се чувствам като бивш пушач. Даже не правя опити като някой месия да накарам пушачите да зарежат цигарите , освен ако не ме помолят за съвет или помощ.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 07:28 от Mishel9

# 194
  • София
Здравейте, мили дами. Приемате ли бъдещи непушачи? Надявам се вие да ми дадете силата да ги спра, започвайки от утре. Решението е твърдо, на няколко пъти съм успявала за седмица-две, стресовите ситуации ме провокират отново, но четейки постовете мисля, че си помагате, а и до мен нямам други положителни примери, аз  съм единственият ентусиаст да ги спирам. Ще ви разкажа моята история с пушенето утре.

Estlar, добре дошла!  Hug

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 18:17 от Mishel9

Общи условия

Активация на акаунт