Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Мария, много се радвам да те прочета с успехите през които си минала.Само така!
Усеща се по-силна мотивацията ти този път.

Аз все така не пуша, радвам се на живота и най-вече на некашлянето, че то много ме мъчеше сутрин.

Правя си и нов подарък, едномесечен курс.
Няма как да спра с подаръците си, много ме радват  Laughing

# 301
.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 15:47 от ELLE`

# 302
Здравейте
И аз съм пушач  Sad. Не издържам вече, немога да дишам, тежът ми дробовете, не ми стига въздух, кашлям по цял ден и то така, че ще си изхвърля дроба. Кашлям и през нощта дори разбуждам детето. В момента дишам наполовина, като си поема дълбоко дъх дроба ми свири и ме боли. Цигарите ми горчат. Тялото ми ясно дава знак, че е време да изхвърля от живота си този гаден навик. Иначе пуша от доооста отдавна и то силни според мен цигари. Всяка година почти ги спирам за по два-три месеца, но после винаги първата цигара ме проваля. Та така до обяд пуших и то с огромно нежелание. Това беше. Днес казвам край на тази гадост. В момента съм и на 90 дневната диета, та се надявам да ми помогне да не кача килограми.
Ще ви следя за да не криввам от истината.

# 303
Здравейте ! Да ви попитам дали след като сте спряли цигарите се е увеличила уморяемостта при вас ? При мен много странно като направя повече физически усилия се задъхвам и закашлям . А преди като пушех не съм била така ? Дали това е изчистване ?

# 304
По-скоро бунт на тялото. Аз започнах с изчистването по-късно. Иначе като цяло още първите дни след спирането имах прилив на енергия и се наспивах по-добре.

Утре правя 4 седмици   ura А в събота - 1 месец и рожден ден.

# 305
На мен ми е странно, защото аз доста месеци вече не пуша и вчера в работата бяха спрени ескалаторите и се почна едно катерене, а както знаем ескалатор по трудно се изкачва от стълби и след това едно кашляне започнах мани, мани,

# 306
Да, така вече е по-вероятно да е чистене. Знам не по себе си (все още) а по баща си, който не можеше да изкачи стълби без да започне да кашля и отхрачва. Simple Smile

# 307
  • Бургас
magnolia4, добре дошла!  Hug
Взела си правилното решение и си направила първата крачка. Успех!

kimmy, аз не съм забелязала да се уморявам по-бързо.

Estlar, как лети времето, а?! Party

# 308
  • София
http://www.dnes.bg/video/2015/01/20/konveiryt-na-smyrtta-nikotin-2010.94607

Ако някой има време и желание да гледа Simple Smile Интересен е  Peace

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 21:30 от Mishel9

# 309
Кими, ти ги отказа преди много време. Не вярвам те да имат общо.

Аз отчитам за себе си много повече енергия, липса на кашлица и по-малко възпаления на гърлото.
Енергията съм я впрегнала в редовни домашни тренировки и народни танци.
Преди това го нямаше, нямах сили...

Пробвай да спиш повече, повече вода, чист въздух и спорт.
Ако по принцип нямаш движение , не се учудвам че си се закашляла.

Пак за мен, преди трудно изкачвах стълбите до 7-я етаж, стигах до 4-ти и после едвам дишах.

# 310
  • Луната
Кими и аз не мисля, че е от отказването на цигарите... Да не би да се разболяваш нещо newsm78. Има вирус с болки в гърлото и кашлица Sad

# 311
Мария, благодаря! Отбелязвам първия си успешен ден. И кафе с приятелки пих и навън бях и вкъщи се мотах и о чудо, нищо не ми стана като не пуших Simple Smile. Продължавам напред. Целта е ясна, по-хубав живот, силата е в мен. Simple Smile

# 312
 #Crazy #Crazy Трети ден без цигари!!Чувствам се прекрасно!Започнах и тренировки!!

# 313
  • Бургас
Мария, благодаря! Отбелязвам първия си успешен ден. И кафе с приятелки пих и навън бях и вкъщи се мотах и о чудо, нищо не ми стана като не пуших Simple Smile. Продължавам напред. Целта е ясна, по-хубав живот, силата е в мен. Simple Smile

Само така!  Grinning

boonyboony, поздравления и добре дошла!   bouquet

# 314
Четири седмици.
Мисля, че този опит върви мноооого добре. Не ми се пуши, миналата седмица имах една криза, върнах се в школата по танци, а там като се преуморявах и прегрявах излизах навън за "свеж въздух" с цигара. Взех една запалка и започнах да я въртя докато другите пушеха, но издържах, не знам защо ми се пушеше така. Бях на ръба, днес съм пак в школата, но след като веднъж си доказах, че мога, вярвам, че и днес ще се справя.
Честно казано мотивацията ми се смени тотално за тези седмици. Започнах заради парите, заради качеството на яйцеклетките и т.н. Бях твърдо убедена, че сигурно ще пропуша пак след опита, който предстои. Сега съм твърдо убедена, че не искам да пропушвам повече и се надявам да не го забравя след време. Видях последиците - кървящите венци, най-накрая се оправиха и сега усещането в устата е супер. След това беше сърцето, сега е отхрачването от белите дробове. Не съм усещала всичко това (без зъбите, разбира се), защото съм сравнително млад и възстановяващ се организъм, че и с по-малко стаж като пушач (7 или 8 години), но сега виждам какви са били пораженията, които съм пренебрегвала толкова време.

Общи условия

Активация на акаунт