Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 40 647
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Не се притеснявай!Целият дискомфорт е до 3 седмици най-много GrinningПосле става по-лесно.Аз не пуша от 2м.5дни.И съм 4 кг в + Mr. Green(но с много ядене последният месец)Залитам все към сладкото.Направо се пристрастих.Вече се взимам в ръце,че ми се иска да смъкна поне 2кг до нова година,че всичко ми стяга Mr. GreenМного ми се иска да не пропушвам никога вече Simple SmileЗапочнах да тренирам в къщи,когато почивам,и се чувствам супер.Така ме зарежда с енергия и тушира напрежението.Но трябва да оправя и храненето Mr. GreenНа този етап не се сещам за цигара изобщо!
Така,че early evening ,мрънкай си,когато поискаш!Всички сме били така.Важното е да споделиш,за да ти олекне.Тук всички са много мили и отзивчиви.Всеки в тази тема ще ти подаде ръка HugЗатова не се отказвай!Давай смело напред!С теб сме!

# 46
Така .. ден 5-ти.. дано не досаждам, но писането тук ме разтоварва и зарежда.
като цяло освен пристъпите (които по данни на няколко източника траят макс 3 мин.), по време на които, неистово ми се иска да пуша, но аз съм хитра и цигари нямам Wink, не ми се пуши. вчера бях на тренировка вечерта, задъхването не е чак такова както преди (преди - цигарка преди, и след тренировката), най-вече защото въглеродния двуокис го няма в кръвта, на дробовете ще им трябва време да повъзстановят капацитета.
Апетитът обаче е налице, но явно HTP-to работи, защото вчера вместо вечеря плюс цял черен шоколад изядох само шоколада Simple Smile . Тази вечер ще пробвам да е само половин Simple Smile. Давам препоръки за черни шоколади,  за който се интересува Simple Smile.

Къде сериозно къде не, явно моя мислост насериозно е взела натлъстяването, защото дълго отглеждана и пазена от обостряне лична драма последните два дни ескалира в непоколебима решителност от моя страна да сложа край на драмата, което автоматично води до тихо и сдържано страдание и  ядене сведено до минимум от моя страна (така де.. кой страда за принца на бял кон тъпчейки се с орехова торта..), по време на подобни драми отслабвам най-много. Та драмата е налице вече след снощи и тази сутрин и започваме да слабея.
Уфф.. това е за друг подфорум обаче.
Мерси за подкрепата момичета  Hug

# 47
 Здравейте,момичета  Hug

През годините няколко пъти съм влизала в тази групичка с надеждата да стана почитен член,но уви. Всичките ми опити да окажа цигарите траеха няколко часа,няколко дни,а максимумът ми беше 14 дни.

Ето,че пак съм тук отново с надеждата / надеждата умирала последна  Laughing / ... и ви моля за подкрепа ! Искам много да откажа тези гадни цигари. Усещам как вече наистина е време ! Не се чувствам хич добре благодарение на тях и мисля,че е крайно време да сложа край на този кошмар. Пуша страшно много,над кутия на ден,а понякога и две. Sick

През годините съм опитвала с лепенки,хапчета,дъвки и какво ли още не, както и с книгата и терапевтичните курсове на Алън Кар.И въпреки,че с последните не успях все пак категорично да откажа цигарите - тази книга най-много успя да ми подейства на нагласата да се справя.

Та днес отново започвам да я чета. Дано този път наистина успея да си оправя психическата нагласа и да успея да се оттърва веднъж завинаги от този коварен навик !

Благодаря ви,че ви има !  Hug Оставам тук при вас ! Hug

# 48
Здравейте,момичета  Hug

През годините няколко пъти съм влизала в тази групичка с надеждата да стана почитен член,но уви. Всичките ми опити да окажа цигарите траеха няколко часа,няколко дни,а максимумът ми беше 14 дни.

Ето,че пак съм тук отново с надеждата / надеждата умирала последна  Laughing / ... и ви моля за подкрепа ! Искам много да откажа тези гадни цигари. Усещам как вече наистина е време ! Не се чувствам хич добре благодарение на тях и мисля,че е крайно време да сложа край на този кошмар. Пуша страшно много,над кутия на ден,а понякога и две. Sick

През годините съм опитвала с лепенки,хапчета,дъвки и какво ли още не, както и с книгата и терапевтичните курсове на Алън Кар.И въпреки,че с последните не успях все пак категорично да откажа цигарите - тази книга най-много успя да ми подейства на нагласата да се справя.

Та днес отново започвам да я чета. Дано този път наистина успея да си оправя психическата нагласа и да успея да се оттърва веднъж завинаги от този коварен навик !

Благодаря ви,че ви има !  Hug Оставам тук при вас ! Hug

Хайде де.. да си имам прясна компания Simple Smile
Паузата от 3-4 години я бях постигнала с книгата на Алан Кар. Повторното четене за съжаление нямаше този ефекет, като първия път... дано при теб има. Иначе я четох и на английски - уж да рзнообразя, четох варианта и за жените и как да не напълнеем.. обаче с абсолючен кеф дмиях като комин на ТЕЦ след тях Simple Smile.
Около мен повечето хора са непушачи, да не кажа всички. Активно спортувам между другото и установих че цигарите ми пречат, страаашно, спортът не е свързан с аеробни натоварвания, поне не през цялото време, но е силов на моменти и изисква чисто физическа издръжливост и цигарите ми пречат да възстановявам - може би това беше основната причина да опитам.

# 49
*Ginger, добре дошла при нас отново, вярвам че този път ще прескочиш 14- дневната летва! Hug
early evening, браво на теб! С мрънкане или не, дните си вървят. Постепенно се забързват все повече- откъм непушене. За яденето и личните драми не е баш тъй, но там трябват други стратегии. Постовете ти са много забавни, разсмиваш ме- в най-добрия смисъл естествено Hug Когато спирах цигарите, при мен ескалира не една "дълго отглеждана и пазена от обостряне лична драма". Минах през няколко урагана, изчистих и забравих. Ако пушех, сигурно все още щях да се ожалвам по терасата с цигара в ръка. Така че това е вярната посока.
С риск да се изложа, какво е HTP-5 ?

# 50
*Ginger, добре дошла при нас отново, вярвам че този път ще прескочиш 14- дневната летва! Hug
early evening, браво на теб! С мрънкане или не, дните си вървят. Постепенно се забързват все повече- откъм непушене. За яденето и личните драми не е баш тъй, но там трябват други стратегии. Постовете ти са много забавни, разсмиваш ме- в най-добрия смисъл естествено Hug Когато спирах цигарите, при мен ескалира не една "дълго отглеждана и пазена от обостряне лична драма". Минах през няколко урагана, изчистих и забравих. Ако пушех, сигурно все още щях да се ожалвам по терасата с цигара в ръка. Така че това е вярната посока.
С риск да се изложа, какво е HTP-5 ?

ох.. момичета..тва  с драмите си е такова таковата.. да ме цензурират модераторите дано..корабите станаха на подводници, вече имам си подводен флот така да се каже...
принцът ще събере сеното и такелажа за коня следващата седмица.. от обора хмм един вид. та така ...
слънцето изгасна, все ми е тая ще пуша ли няма ли да пуша, яденето е персона нон грата.. даже укенда не ме радва, а аз обикновено живея за уикендите..
HTP-5 е аминокиселина суровина за серотонина, или той или ел триптофана е постоянна съставка на продуктите за отслабване или спиране на цигарите щото те вдигат малко от дупката където сам си се набутал, коригират там нещо си, не се привиква, но не трябва да се комбинира с препарати които стимулират производството на серотонин защото се получава блокаж. Най-лаишки обяснено.
Аз като дама на почтената възраст от 40 години, която изкара един късен пуберитет последните 4 години (или ранна мъжка криза на средната възраст, знам ли как да го определея), имам доста богат опит с това какво те вдига и какво приземява. И предвид че не мога да тегля една на работата и да се вея по чукарите нон стоп ( което би ме "вдигнало") се налага във времена на непрогледен мрак да си помагам малко, HTP-to ще помогне първите две седмици.
Имаше един виц за това че Господ ти праща само проблеми които можеш да решиш, ако не можеш - значи това не са твои проблеми.
Е добре бе пич, пардон Господи, айде дай малко и МОИ проблеми... а?

# 51
 newsm38 момичета искам да ви се похваля,че днес имам рожден ден!Не зная как да кача снимки на тортички,за да ви почерпя виртуално,но считайте ,че имате най голямата от мен,защото благодарение на вас днес празнувам един страхотен рожден ден без миризливи цигари,и се чувствам страхотно!Зная,че и сутрината ще се чувствам добре,така че наздраве с чаша червено вино от мен!И сега поглеждам ,че съм минала 8 месеца Hugееее като ,че ли вчера беше.....  bouquetтова е благодарение на вас!
на новите-момичета,щом сте решили ,значи наполовина вече сте успели!Четете тук темите и ще видите как неусетно минават дните и месеците! Hug

# 52
Добре дошли и успех на всички нови попълнения!   bouquet
early evening, не досаждаш, затова е тази тема, сигурна съм и чепостовете ти действат стимулиращо на много пушачи, които тайно надничат  Simple Smile

*Ginger, да, изцяло на психологическа основа е. За тези 14 дни си преодоляла физическата зависимост, така че убеждавай себе си, че вече си направила трудното!

краси2, с малко закъснение - Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, любов и още много такива бездимни и чисти празници  Hug

# 53
  • София
Краси 2,, Честит Рожден Ден и от мен !  newsm38   Gift newsm59

early evening, *Ginger Добре дошли ! Hug

# 54
Краси,  newsm59
бъди жива и здрава и вечно независима от гадните цигари.

Хора, аз си ви следя, продължавам да съм бивш пушач, също продължавам да говоря на колегите пушачи колко са гадни(цигарите), но досега без успех...
Реакцията е , че почват да пушат още повече и затова избягвам да говоря и съветвам (освен, ако не ме попитат).
Но така ме е яд  #Cussing out . Искам да помогна на хора, които са ми близки, но като те сами не искат да си помогнат...

Успех на новите момичета. Борете се, добре помислете за +/- и просто го направете. Можете!

# 55
Зизу, няма смисъл. За да се получи, човек трябва да поиска. Аз като  бях пушач хич не обичах да ми обясняват тези неща и си мислех, че ми завиждат, че пуша  hahaha

# 56
Зизу, няма смисъл. За да се получи, човек трябва да поиска. Аз като  бях пушач хич не обичах да ми обясняват тези неща и си мислех, че ми завиждат, че пуша  hahaha

То и аз така мислех, но след време т.е. като спрях да пуша техните думи стигнаха до мен и съм им благодарна.

Най-вече , когато възрастни баби и дядовци ми казваха: Момиче, спри да се тровиш.Не ти отива.
Леле, как им се дразних.Те ще ми казват какво да правя  Joy .

Скоро една колежка ми споделя, че пуши още повече, че мъжа й й се карал(той непушач) и тя му правела напук.
Какво тъпо оправдание за инат към самия себе си, но и аз съм го споделяла това  Embarassed

# 57
Здравейте, аз от години чета форума, но сега се наканих да се регистрирам, защото това ми е ОГРОМЕН проблем Sad Пуша от 16 години и то по кутия и повече. Няколко пъти съм се опитвала да откажа цигарите и все неуспешно Sad Последния път беше преди седмица. Два дни ми беше супер, еуфория, кеф, като ми се допуши и гледам клипчета в ютуб или прочета нещо окуражаващо... и до там ... Лошото е, че най-добре ми действа да видя някой да пуши или да ми замирише на цигари. Тогава се усещам каква глупост е. На третия ден обаче като ме тръшна една криза. Пуши ми се, а никой не пуши наоколо. Ужас неземен. Отидох и си купих цигари. После рев, самообвинения колко съм проста... абе ужас. Много искам да ги спра, ама мнооого, но не мога Sad Какъв е този ужас?

# 58
ужас е, но не се отказвай...
не спирай да опитваш , докато не успееш!

# 59
Краси 2, Честит Рожден Ден с малко закъснение!!! bouquet Бъди жива, здрава и много щастлива! Твоите постове тук са едни от най-зареждащите с позитивна енергия, остани си винаги такава ентусиастка във всички аспекти на живота! И понеже в неделя си позволявам да изям всичко, което не съм яла през седмицата- натъпквам се здраво с торта  Grinning
 mallina123, щом четеш форума, виждаш, че за голяма част от нас третият ден наистина е "....абе ужас".  Опитай се да анализираш предишните си опити и да се подготвиш по-добре за следващия път. Примерно настройваш се, че този препъни камък- третият ден, ще ти е много хубав или че ще си много силна точно тогава и НИЩО не може да те отклони от пътя ти....щом можеш 2 дни, значи можеш и много повече! Щом проблемът е ОГРОМЕН, време е да му видиш сметката Hug

Общи условия

Активация на акаунт