АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 105
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Nia и аз си мислех, че скоро ще се покаже зъбчето. Първо мислех, че ще е за Коледа после за Нова година. Вижда се отдолу, но не е пробило още. Доста е нервен напоследък, дъвче всичко. Дано скоро се покаже. Като знам, че има още 20 зъбчета да излизат....
Аз съм взела бънджи. Харесва му много, но за около 10-15 мин. Не може да стои на едно място  Simple Smile
За кухня мисля, че ни е рано. Предполагам не пасират (не че не мога да си ги пасирам). Още яде само фино пасирани храни. Пробвах няколко пъти да пасирам на по-едро, но не може. Дразни го и започва да се напъва да повръща. Иначе съм въвела почти всичко без млечните и бобови.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 18:02 от Myrcella

# 631
  • София, Манастирски ливади
Г-жа Гертруда Смехуркова, ако имаш адаптирано мляко пробвай с него да направиш попарата. Тони с чай и с вода не искаше да яде.пробва 1-2 лъжички и на третата затваря устата.
Аз също не съм захранила с доста неща, но и не бързам. За кухня сме далеч още..

# 632
  • София
Аз не бих и записвала на кухня при положение, че съм у нас и така или иначе ги правя, а след време като започне да се храни с всичко просто ще яде от нашите манджи.

И аз не съм захранила с всичко и общо взето се съобразявам с детето. Яде 1-2 пъти на ден немлечно (не кърма). Има дни, в които изяжда малко пюре и никаква каша (с плод), а други, в които изяжда порядъчни количества и от двете. Не насилвам и не правя номера, за да я залисам и да яде повече или по-бързо.

# 633
  • София
И аз не бързам, както съм отбелязвала многократно Simple Smile
офф тая попара още не съм я дала и с кус кус съм се запасила, ама айде де
След годинка като прояде всичко - тогава на кухня, за разнообразие, не за друго... вкъщи не ядем всичко, а Сашито искам да е добро прасенце  Whistling
Утре и ние сме на консултация  ooooh!

# 634
ние пък от 1 седмица сме на детска кухня и яденето много му харесва,яде го с голям апетит.Готвят разнообразно и вкусно,честно казано при положение ,че 1,2 и 3 са общо  около 1,5 лева,не смятам ,че си заслужава да седя всеки ден да му готвя специално на него,като можем да се разхождаме или да играем през това време, а и честно казано такова разнообразие не мога да му осигуря. Вече се изправя самичък ,хваща се за матрака на спалнята и ползвайки дистанционното за примамка,обикаля съвсем сам цялото ни легло.Ходим на гърне,от около месец не сме вършили голямата нужда в памерса,а напоследък успяваме да редуцираме и случаите на напишкване.Днес си купихме обувки за прохождане,взехме на КК  и даже успяхме да ги пробваме навън.

# 635
Марк яде твърда храна 4 пъти на ден и суче 3-4-5 пъти, както дойде. Сутрин закусва каша от елда/овесени ядки/ръжени ядки/киноа с козе сирене и масло, или попара с вода. Обядва с намачкани зеленчуци с/без месо (пиле и заек) или ориз със зеленчуци, към 16ч. яде намачкан/пасиран плод с кисело мляко и 1 бисквитка или само плод и вечеря със супа с 1 сухар. Междувременно яде от всички плодове, от които ям и аз, включително портокали и мандарини. До днес можех да ям сама плод само ако се скатая в кухнята, днес ме видя да се изнизвам с 1 портокал и се развика, та си го разделихме:))))

Не смятам да го записвам на кухня, не ми тежи да му готвя, а и съвсем скоро ще яде от нашата храна. Предстои ми да въведа пуешко и телешко месо, както и жълтък (на 8 м. се обрина от жълтък и ще пробвам пак при 10 навършени месеца). 

# 636
Ами чудя се за тази леща , имам червена мислех от неян, но май ме разубедихте . Какво готвя , различни варианти на супи , цвекло дадох скоро , много и хареса ,не чисто , но с морков , ориз малкп масло , чудно . Месните само пиле правя , другото купувам. Сутрин попара, кускус , овесени ядки , елда . Днес някакво царевично нишесте пробвах да направя с вода, супер безвкусно , но се хареса. На кухня ще я запиша , защото вкъщи готви баба , а аз отделно за Краси и не мога даби осигуря такова разнообразии. Скоро мисля кисело мляко да дам и кашата която давам към 18-18:30 да отпадне и да е неща супичка примерна като вечеря

# 637
Анна, как приготвяш киноа? Пасираш ли я? И супичките как се правят - течни, като обикновенните или по-скоро са нещо като по-течно пюре?

Благодаря за отговорите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 638
  • София
Хайде и аз пак...
подстригвате ли мъниците?
Снощи офъках моя за трети път и настана трета световна?

# 639
Хайде и аз пак...
подстригвате ли мъниците?
Снощи офъках моя за трети път и настана трета световна?
И аз досега общо 3 пъти - 2-та пъти с ножиците, 3-тия с машинката, но определено се стресира от машинката, та не мисля да повтарям. Днес тъкмо срещнах фризьорката на мъжа ми и й казах, че вече ще й го водя  Mr. Green

Момичета като ви слушам колко сте напред с храненето.
Аз съм заместила само едно ядене - обедното. Следобяд давам малко каша, но не я харесва - яде няколко лъжици и после си пие млякото.
Въвела съм повечето зеленчуци, малко плодове, пиле, елда, царевичен грис и овес. Тепърва предстоят другите меса и глутени, жълтък, сирене, масло, мляко.

# 640
Фериде, и Дани поначало не харесваше кашите. Слагах му по няколко мерителни лъжички в млякото, за да свикне с вкуса. После почнах да смесвам с плодово пюре - така си ги харесваше повече. Сега пък много обича каши, дори и без плод.

# 641
  • elhovo
така...аз супичката която давам на деси си я правя както на нас с тати...правя я и после слагам подправките след като съм и отделила вече за нея и я давам сутрин за закуска с 2 сухара.но също така слагам малко сол и в нейната,все пак и нейната да има някакъв вкус Simple Smile има си ориз,фиде,месце и отделям,каквото има в супата за нас,това има и в нейната...
аз не съм я подстригнала деси и нямам намерение да го правя.много познати  все казват колко било хубаво но аз нямам намерение да го правя,а и тя сега започна да и расте така косата...

# 642
Да супата е като за нас , ако е много рядка след пасирането слагам малко натрошен сухар . И аз не мислех да замествам до годинката , но Краси си търси да яде , 4 пъти яде твърда храна , но може би около 120 гр , а междудругото 4-5 пъти сигурно суче и вечер за заспиване

# 643
Да и аз 4 твърди хранения давам, но по около 100грама обикновено, пак си суче между тях. Нощем пак поне 3-4 пъти, че и по 5-6 суче.  Tired Събирам от вашите идеи за хранене, напр. утре ще предложа кис. мляко с плод. Мислех обаче, че е рано за цитруси и докато ме гледа как ям с влажен поглед портокали, ѝ давах банан или бисквитка. 
Фериде, за глутенът препоръчвам да не чакаш повече, оптималният вариант е 8-9мес, много късно също може да се окаже трудно въвеждането му, но можеш да прочетеш повече от други източници, аз само това помня. За млечните и месните- явно мнозинството вървим бавно. Супата аз я правя с по-малко вода от нашата, слагам и магданоз и масло, никакви други подправки.

Аз тази коса я чакам от 9мес, вие вече по 3 пъти ги подстригвате... Crazy

# 644
От глутена съм дала овес, но той яде по много малко. Вдругиден ще дам и ръж.

С АМ каша не съм пробвала. С плодове съм пробвала, но пак не ги харесва.

Ако му стоеше добре по-дългата коса, нямаше да го гоня да го подстригвам. А тя, една такава зализана Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт