АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 095
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
И Ния не харесваше много много овеса чист, нито пък другите безглутенови каши преди това, но после взех кашата на Бейбилав 3-корн и като ѝ добавям плодово пюре или плод вече хапва с охота, чиста не.

Друнда, забравих да питам - как попара с адапт.мляко? Със сухар и сирене ли да му сложа, малко като манджа с грозде ми звучи?!  Crazy

# 646
  • в 1001-та нощ
.... Контактите са обезопасени, само с острите ъгли на мебелите не знам как ще се справим.

В Джъмбо има прозрачни силиконови предпазители за ъгли, ръбове .... сигурно и на други места се продават  Peace

...И супичките как се правят - течни, като обикновенните или по-скоро са нещо като по-течно пюре?

Благодаря за отговорите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Аз приготвям супата, оставям да поизститене и добавям малко сухар, пасирам, но да не е нито много течно, нито да е много гъсто, да се задържа в лъжицата  Peace

# 647
  • София
a.l.e.n.a., голямо благодаря!

# 648
Здравейте и от мен, отдавна не съм смогнала да се включа в темата  Embarassed
По въпроса за храненето аз съм въвела сравнително доста зеленчуци, от месото-пилешко, пуешко, заешко и телешко. Глутен също давам вече от 2-3 седмици някъде. С плодовете сме назад яла е само банан, кашите иначе си ги хапва с охота. На кухня мисля да я записвам около годинката, да имам време спокойно да въведа всички храни пък и времето да се пооправи.
Тези дни мислех да въвеждам попарката и Руми взе че се разболя Sad Напоследък много се буди и плаче нощем (все го отдавам на зъбките, които се мъчат да избият), но в неделя през нощта беше кошмар - пищеше много продължително без да се успокоява по никакъв начин. По принцип при нощното будене кърменето помага, но тогава и това не искаше. На сутринта се събуди с 39 градуса температура и веднага отидохме на лекар - оказа се ангина. Изписаха ни антибиотик, надявам се да се оправя бързичко днес беше по-добре вече.
Иначе все още не може да се изправя самичка, ако аз я оставя да се хване за нещо (например решетката в кошарата) стои без проблем отдавна. Пълзи все още само на заден ход и се ядосва че се отдалечава от целта, вместо да се приближава Grinning Но пък като я хвана за ръчичките така смело взе да крачи от около седмица... на моменти направо марширува като войник Simple Smile
За возенето в колата все още ползваме кошницата, на нея не й е проблем засега - като започне да недоволства в нея ще използвам столчето от каката (за нея вече взех седалка), но то не може да се монтира обратно на движението.
Прощавайте за дългия пост, но имах да наваксвам доста Simple Smile

# 649
  • София
Да оздравявате бързо!

# 650
veselkapetkova, пожелавам ви бързо оздравяване!
Г-жа Гертруда, кашата от киноа я правя по следния начин - варя киноа, пасирам леко, така че да останат и по-големи парчета и после добавям натрошено сирене и масло. По принцип аз си варя кашите от истинските варива, каша от кутия давам само като ми куца оргонизацията и не съм подготвила нищо:) Марк първо ги ядеше с плодове, докато свикна с вкуса. Сега ги яде солени. Яде по около 200+ грама и му стига за 3 часа. За цитрусите е рано, да. Направих грешката да му дам да опита малко, да усети вкуса и той взе, че го запомни ...Simple Smile В някои от схемите за захранване има препоръки за цитрусови на 6-8 месеца, така че не го мисля много.

Супите за Марк са зеленчукови крем супи, без сол, подправките, които слагам са магданоз, копър, босилек, кимион и веднъж му дадох да пробва джоджен.

За лещата сега прегледах инфото на Косе-босе, има препоръки за захранване около 10м. или след 15 месеца. Аз не мисля да чакам 15 месеца, още повече, че го захраних с грах и няма никакъв проблем. Нямам предвид само обриви - няма газове, ака нормално, спи спокойно и по никакъв начин не показва да има някакъв дискомфорт Така че мисля да му дам червена белена леща след около месец (вече ще е на 10 месеца и половина +) С Марк захождам много по-смело със захранването, но и той реагира много добре.

Дао, основния недостатък на протекторите за ъгли (по моя опит) е, че са като магнит за бебетата:) Баткото стоеше и систематично ги изчопляше един по един. Колкото повече се отлепят и залепят, толкова повече не лепят. В един момент станаха като шапки - закрепвахме ги и стояха докато не ги бутне:)))) Може Ирина да е по-внимателна с тях:))))

# 651
Гертруда, и на мен педи ми каза да пробвам млечна попара, понеже обикновенната не я иска. Същото си е, но с АМ (ам, сухари, сирене, масло). На мен ми изглежда добре, все млечни продукти са Simple Smile и, да, повече се харесва Simple Smile

# 652
  • София
anna_p, полезна инфо за кашите и протекторите, аз поръчах вече от вторите, че ми побелява косата като наближи определени места из къщата, пък каквото излезе:) Мислех си и аз бобови да пробвам също, но това ще го направя след като въведа жълтъка тези дни.

# 653
  • elhovo
веселка,бързо оздравяване!!!
да може да се опита да се направи попарата с АМ.аз и слагам обезсолено сиренце и малко масло,захар не слагам,знам че някои мами слагат но моето момиче я предпочита така...
а супата също и я давам с 2 сухара за закуска.
за твърдите варива ще изчакам още малко.така или иначе другия месец сме на кухня,нека видим дали ще хапваме от там и евентуално някоя събота или неделя като почиват може да хапнем леща...Simple Smile
лек ден!

# 654
  • София, Манастирски ливади
Г-жа Гертруда, момичетата вече са ти отговорили докато се включа Simple Smile По същия начин както си правиш попарата, но вместо да заливаш с вода или чай, слагаш адаптирано мляко. Аз също не обичам попара, но да ти кажа с адаптирано мляко никак не е лош вкуса.

veselkapetkova, бързо да оздравявате  Hug Баткото ни миналия месец донесе някаква ангина от детската (беше се тръшнала половината им група), съответно и Тони не го подмина и беше 4 дни на антибиотик. Освен температурата около ден и половина друго неразположение при него нямаше.

От вчера пък имат варицела и сега съм в очакване на това чудо ooooh! Едва ли ще подмине и бебето, ако той се разболее.  Confused

anna_p, с какви зеленчуци готвиш за Марки ? Био или обикновени от магазина?

# 655
Myrcella, каската е такава http://www.bebelandia.bg/productv/15934/okbaby-kaska-za-prohozhdane-no-shock.html. Изглежда глупаво, но според мен върши работа, особено когато бебето не умее да пада предпазливо. Обмислям да взема и наколенки, когато започне да ходи навън.
anna_p е права, предпазителите за ъгли са абсолютен магнит, в нас всички са изкъртени и се гризкат за разнообразие.
Г-жа Гертруда, наша Лили също не обича попара. Ще я пробвам тези дни и с АМ, и с ръжени сухари, надявам се да я хареса, защото освен нея не обича и макаронени изделия и вариантите ми за закуска свършват с мляко с бисквити. Какво друго закусват вашите бебета?
Нямам търпение да започнем детската кухня, покрай захранването ми омръзна да мисля какво ще яде, кога да сготвя, откъде да намеря продукти, пък дали ще са качествени и почти намразих да готвя. Преди няколко месеца ни вписаха в тетрадката с чакащи за ДК и много се надявам да ни е дошъл реда, когато навършим на 10м.

На всички болни дечица пожелавам бързо оздравяване, а на майките им много сили.

# 656
Благодаря ви много момичета  Hug Руми наистина е доста по-добре, температурата беше само в понеделник от тогава не е вдигала. Лошото е, че аз прихванах от нея още нощес ми стана зле стегна ме гърлото много, съответно сутринта пак бяхме на лекар. Вече и аз съм на антибиотик, същия като нейния, но за възрастни (уж не пречел за кърменето). Тъй като лекарката ни е една на цялото семейство, прегледа и нея отново днес, по-добре е но има още какво да се желае (все пак за два дни не може да очакваме чудеса). Поне е по-веселичка, повече се заиграва и това ме радва, пък аз ще се оправя... дано само опазим каката че иначе не ми се мисли.
Ще изчакам още няколко дни и ще пробваме попарка и ние, интересно ми е как ще се приеме - до сега не ми е върнала храна - каквото дам омита купичката Simple Smile
В петък трябваше да сме на консултация, но за да не се разхождаме допълнително се измерихме днес Simple Smile Резултата: 9520 гр. и 72 см., което ще рече +500 гр. и +1 см. от миналия месец Laughing

# 657
  • elhovo
MiaRia,преди бяхме пак коментирали закуската на бебчетата...пробвай и с кус кус.има специялен за бебета,макар че аз си давам на Деси този които е за възрастни и мога да кажа че го ядем за 5 мин.омитаме и ние купичката за отрицателнно време,дори сега не иска да хапва попарката както преди,предпочита от храната на мама.....проклети се ...но я разбирам....няма как,ще изчакаме още 20тина дни до кухнята...нямаме много избор...!!!!

# 658
Drunda, част от зеленчуците са от селото ми, замразени. Други купувам от магазина и ги изкисвам. Като цяло не съм фен на биозеленчуците, които се продават в специализирани магазини, а още не съм намерила вариант с ферма, на която да имам доверие. Трета част:) са замразени зеленчуци на Бондюел - грах и зелен боб.

Днес Марки беше на консултация - 9690 гр., 74 см. и ваксина за награда.

Дао, благодаря за линка към магазина за обувките, прегледах го веднага Mr. Green

# 659
Вече и аз нямам търпение да я записвам на кухня , но още 10-тина дни . Мисля на държавна , а ако няма да мога събота и неделя да сготвя ще взимам от частната . Но да попитам , тези които вече са на кухня или ще записват , не ви ли притесняват подправките - сол , захар , днес четох на държавната кухня (Стара Загора ) че слагат червен пипер , олио , яйце , прясно мляко . Та направо не знам какво да правя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт