Доскоро само четях съветите и историите ви, но две случки от вчера и днес, както и следната тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700875.0
провокираха желанието ми да пиша.
Аз съм възпитаник на 135 училище, от което имам прекрасни спомени и когато дойде време да запиша сина си в предучилищна това беше съвсем логичният ми избор. Допълнителен плюс ми дойде факта, че обучението е целодневно. Бях настроена изключително позитивно, харесах учителката от родителските срещи, а детето ми беше ентусиазирано за новото място.
До вчера всичко вървеше в сравнително нормални граници, докато госпожа Райна Грозданова, явяваща се възпитател на съседния клас, се приближи към нас и сподели че е изчезнала някаква дъска за пластелин. Тъй като детето ми я е пипало последно, тя го попита, а той каза, че я е занесъл в спалното помещение. Тогава госпожата започна да повишава тон, да му обяснява, че това било поведение на крадец и че сега, ако и липсва нещо, то значи моят син го е откраднал. Пита ме проверявам ли всяка вечер какво има в чантата му и ако не го правя - да започна.
Държа се грубо и грозно, а аз сдържах нервите си, за да не стават скандали на излишни места.
Явно обаче, не е трябвало да постъпя така, защото днес, при срещата ми с директорката на училището, бях обявена за поредната истерична майка, която си въобразява и си измисля.
Сега се чудя мога ли да направя някакви постъпки срещу недопустимото им отношение или всичко би било прах по вятъра.