Прахосмукачка робот - 6

• 94 784
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
  • на Мелмак
Има един сайт Алиекспрес , там има подобни колкото искаш.
След като я няма в анкетата , значи , потребилките в темата не я ползват .
А в анкетата има марки с 0%

# 646
Здравейте. Моята румба чисти за сега и въпреки огромното разочарование от бързата и повреда в началото се надявам да няма повече повреди. Искам да ви питам повече за почистването на румбата. Аз чистя контейнерчето и четките след всяко пускане. Но само ги изтупвам от прахта и изсипвам боклука без да мия и мокря нищо с вода. Но виждам че вече е доста прашна и не знам дали да измия контейнерчето с вода и да го подсуша хубаво. Не знам дали мога да изпера и филтъра защото и той е мръсен и прашен.Вие как ги чистите?

# 647
Val27, за да ти се почистят по-добре филтъра и контейнерчето ги почиствай с обикновената прахосмукачка.
Пише, че филтърът не трябва да се мокри. Има тук обаче мами, които го перат и не са се оплакали да има проблем от това.

# 648
Аз пера филтъра и направо светва.Като изпера единия слагам друг ,та този да си съхне.Контейнера не съм мила ,нямам смелост да го направя ,само го изсмуквам с голямата прахосмукачка.Мия и гумената четка с хладка вода и веро и я подсушавам с книжни салфетки и пак си я слагам веднага.Правя го вечер един път в седмицата ,та да си доизсъхне някоя капчица ако не съм избърсала през ноща Laughing Румянка олизва етажа всеки божи ден вече една година.Не знам как съм карала без нея преди.Да споделя ,че имаше един двуседмичен период ,в къщи правихме ремонт и работеше по-малко и взе да не и държи батерията повече от час.Една съфорумка сподели ,че я изтощава да крайност и я зарежда 16 часа и така три пъти подред.Направих го и сега си работи 2часа и 30 минути ,както беше като нова.    bouquet

# 649
  • Русе
Аз мия всичко- не всеки ден, примерно веднъж в месеца - като го видя че е затлачено. Исипвам и чистя четките най-много на две пускания. Направо под чешмата. Хартиения филтър с гъбата за чинии и с веро или сапун за пране. Оставям да се отекат и да си изсъхнат хубаво. Понякога я пускам всеки ден, понякога - не.

# 650
  • SF
Аз съм в голямо приключение с откриването на сервиз за моя Самсунг. Вече на втори адрес от гаранционната карта ходя, и нищо. Вторият се оказа на Сони, а какво прави в гаранционната карта на Самсунг и служителката не можа да ми обясни. Каза, че от години връща клиенти за сервиз поради тази причина. Тя ме посъветва да отида в този Техномаркет, откъдето съм го купила и да попитам. Но аз няма да намеря скоро време да ходя натам. Чисти момчето, но ме дразни, че едната четка му се върти непрекъснато, дори и когато не чисти. След като се зареди, го изключвам с копчето, за да не му се върти четката.  Двата свободни дни, които имах през седмицата, за да ги отделя на роботчето, ги изгърмях в ходене на фалшиви адреси. Сега не знам кога ще намеря пак време за него.

# 651
Esmee,пробва ли да отвориш страницата  на самсунг за бг и да се свържеш с онлайн чат с техен служител и да си зададеш въпросите.Пусни им и един мейл с оплакване за фалшивите им адреси и им спомени завоалирано за комисията за защита правата на потребителите.Не ,че ще ги уплашиш ,ама ей така за компенсация че са ти загубили времето.Как не ги е срам Thinking

# 652
  • В света на мечтите
Моята Брава 380 дойде, но май не е наред. Заредих я 12 часа първия път. Тръгна и чисти /мокро/ около  20 мин и край падна й батерията. Изчиства не повече от 15 квадрата и умира.. Това нормално ли е?

# 653
  • Пловдив
Не.Опитай пак.Чисти над 4 часа-не съм засичала точно,но 3 спални и огромен коридор ги чисти без проблем.

# 654
Здравейте, нова съм в темата и нямам възможност да прочета всичко което сте изписали и бих искала да ви  помоля да ми помогнете при избора на робот, защото ми е доста далечно това.Мисля че искам да има опция и миене, защото вкъщи сме с теракот и ламинат, парите също не са без значение, но не бих направила компромис с качеството за разлика от 100-200лв, защото мисля да я ползвам почти всекидневно. Благодаря предварително за съветите и хубав ден!

# 655
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте, нова съм в темата и нямам възможност да прочета всичко което сте изписали и бих искала да ви  помоля да ми помогнете при избора на робот, защото ми е доста далечно това.Мисля че искам да има опция и миене, защото вкъщи сме с теракот и ламинат, парите също не са без значение, но не бих направила компромис с качеството за разлика от 100-200лв, защото мисля да я ползвам почти всекидневно. Благодаря предварително за съветите и хубав ден!
Тогава ще ти трябват два робота - един за сухо и един за мокро почистване. С опция 2 в 1 е само скубата, която обаче е с много малък контейнер за прах. Напиши си площта, която имаш за чистене, за да може да ти се даде съвет към кой модел да се насочиш и евентуално коя марка.

# 656
благодаря ти за отговора,квадратурата е около 80, ако няма вариант две в едно за почистване и миене мисля да се откажа от два робота и да остане само събирането на боклуците

# 657
  • в града на атомното слънце :)
Аз съм с Румба 660 от една година. Квадратурата ми за чистене е 60 кв. Нямам килими - само ламинат и теракота. Справя се чудесно и все още чисти с едно зареждане на батерията. Имам прагове, затова я местя в 2 от стаите, но виртуалната стена ми върши работа понякога. Пускам я на 2 дена и след трето почистване я чистя основно. Нямам домашни любимци. Но коса пада за страх  Joy. Не мога да направя сравнение с друга марка.
Това е от мен.

# 658
благодаря ти за отговора,квадратурата е около 80, ако няма вариант две в едно за почистване и миене мисля да се откажа от два робота и да остане само събирането на боклуците
Контейнера за боклук на 'миещите' роботи е колкото кибритена кутийка. Освен ако не е идеално изчистено преди да се пусне да мие, едва ли ще ти върши работа.
Аз лично продължавам да съм страхотно доволна от ЛГто. Всеки лев е оправдан. Имаме куче, бебе и сме 4ма възрастни в 80кв апартамент. Мръсотията е много, а той се справя повече от отлично.
След него само по мое желание минавам с един моп и всичко лъска. А по мопа почти няма мръсно след робота, което само говори за себе си  Peace
Ако имаш други въпроси ...

# 659
+1 за LG  Peace аз също съм много доволна от "робинята" пускам я всеки ден , че понякога и по няколко пъти  Mr. Green Имаме малко дете , чието любимо занимание е да ръси трохи от солети и бисквити из целия апартамент  ooooh! и в добавка аз съм със силно склонна към опадане коса до кръста  Mr. Green освен това е достатъчно тиха , та да я пускам даже докато спи малката  Peace нямам опит с други марки , така че нямам база за сравнение  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт