Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 59

• 32 765
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Eх, Merry, не съм вярвала, че някога ще напиша това, но не съм съгласна с теб. Малко остро ми "влезе". От доста време чета тази тема, макар и да пиша рядко, и съм сигурна, че го правиш с добри намерения, само леко сбърка начина. Лично мнение.  Peace Точно преди няколко дни писах, че крайностите не са хубаво нещо и сега ще се повторя. Аз лично разбрах само, че Елън тренира 6 пъти седмично и тренировката й за крака трае около 3 часа и половина, което както е написала зависи от скоростта, с която прави повторенията. Тоест ако прави по-големи паузи между повторенията е логично да си удължава времето. Това - в сферата на предположенията, разбира се. Лично аз бих се поинтересувала какви са й другите тренировки и как протичат, преди да си направя заключение.  Освен това, човек никога не знае какво и от кого може да научи  Peace
Лично за мен тази тема е изключително полезна и ако не беше тя сигурно никога нямаше да започна да тренирам, но това е защото изключително ми харесва атмосферата, която цари тук. Само че, когато прочетох последните коментари някак много ми заприлича на една друга тема, в която "старите пушки" знаеха всичко и ако някой новак си позволеше различно мнение го "изяждаха" с парцалите. Силно се надявам, че съм се заблудила в последното  Peace

# 676
Мери защо се опитваш да им правиш по-лесен живота. Нека минат и по трудното. А пък ако и е кеф 3 часа ми нека си ги тренира. Хайдее живи здрави  Simple Smile
Нали? Ама и ти си права...

Между другото, много съм доволна от самомасажа с тенис топките! Малко ми е зор, ама голям кеф  Grinning Hug

Светланка, сори, че не ти е харесало мнението и начина ми на изразяване, не е и нужно  Peace Но, както и да тренираш, каквото и да правиш, колкото и да почиваш, 3 часа не е нормално!

# 677
Бре! Какво стана?

Мери, съгласна съм, че 3 часа по 6 пъти в седмицата е прекалено за любител. За състезател е недостатъчно. Аз не бих тренирала така при всички положения. Но имам приоритети, ангажименти и цели, които са различни от тези на Елан.

Знам, че искаш да й помогнеш  Hug , но тя не го разбира по този начин. И аз да бях, и аз щях да се чувствам с начукано канче. Елан вижда резултати, които й харесват. Убедена е, че е права за себе си. Нека тогава тренира така, както смята за най-добре.

Елан, недей да се обиждаш. Мери е изключително свестен човек и има сериозен опит в областта на спорта и храненето. Добронамерена е в критиките си, макар и да изглежда леко рязка. Остани при нас. Ще се учим една от друга.

Мери, радвам се за масажа с топките за тенис Simple Smile

# 678
  • Пловдив
Би, страхотни сте и ти, и прекрасните ти сладурани! Жива и здрава да ти е рожденичката! Hug
Отчитам 3 дни с 4-седмичната програма за заети хора на ФБ, да видим докъде ще я докарам....
За болните споделям домашно приготвени капки за нос, които много ми облекчиха състоянието на носа и гърлото.
Скрит текст:
Вода се слага да заври, после ври малко с 2 пакетчета лайка. Добавя се мед и се оставя още да ври, докато понамалее водата. Казаха ми пропорции, ама понеже не помня, правих на око. Имаше полза и така.  Mr. Green

# 679
yulinga, не бях чувала за такъв цяр Grinning Въпреки, че не знаеш точните пропорции, все пак колко вода сложи?
Винаги съм знаела, че меда не трябва да се слага в прекалено горещи течности и това ме учудва Simple Smile

# 680
  • Бостън/Провидънс/Ню Йорк
Здравейте спортни сладурани,

Тренирах днес с кака Джил - да си призная не съм правила до сега нейни тренировки или по-скоро не съм ги доизкарвала!
Подхванах Боди революшъна и в началото не ме грабна особено, но към 10та минута - ТОТАЛ МЕ СПЕЧЕЛИ!!  Това се потвърди и от последвалата МТ, която ме беше позабравила в близките дни! Като цяло съм МЕГА доволна! Днес ще се събираме за ранна вечеря, че скоро ще си летя обратно у българското...
Мисля да му метна и един Джо Дилън и днес ще съм double J  Laughing

Рецептите са добавени към блога! Благодаря на Like_Smoke & Simpatikonia
 Би - много Ви се кефя на страхотния тонус, който внасяте!!! Нацелувай малката пораснала принцеса Изабела!! - много обичам да гушкам малки зайчета-байчета и да си ги целувам!!!!  Crazy

Моята класация на треньори - Джаки Уорнър, Шон Т, Джилиан (в прогресия е), фитнесблендърите. Неспоменатите или не са ми влезли под кожата или не съм ги пробвала все още! Wink

Tqna супер са снимките, а и момъкът при все, че съм на 25  Wink Stuck Out Tongue
Искам да те попитам Tqna при малкото сън, който имаш как успяваш да се мобилизираш - при моето "традиционно ежедневие" - спя ли малко - следва зверски апетитит, липса на кондиция за тренировка и още не съм му намерила решение !? Сподели, моля!  Wink
Не го четете - мрънкане е!
Скрит текст:
Днес мога да се похваля с куп нерви от "пораснали хора". Гледаш го, чудиш му се защо бълва глупост след глупост и се чудиш ти ли си с лапешки акъл, то ли!?

Съвършенството е постигнато, не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне - Антоан дьо Сент Екзюпери

Усмихвайте се момичета!!!

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 20:33 от Shems

# 681
Светланка, не знам за теб, но ако аз бях изпаднала в подобна ситуация поне щях да попитам хората "Защо ви притеснява тренировката ми за крака да трае три часа и половина?" и "Защо си мислите, че имам нужда от повече храна?"
Тук всеки е сърбал нечия попара поне веднъж.
Юле, благодаря! Записвам за утре. Сега съм на греяно вино. Медът с джинджифил не знам все още дали ми помага, но ми харесва на вкус и става голяма беля  Embarassed

# 682
Винаги съм знаела, че меда не трябва да се слага в прекалено горещи течности
Това се отнася само за истински суровия мед, който не е нито филтриран, нито загряван.

Ако медът е бил обработван (както се прави с повечето купешки мед, за да е прозрачен, траен и "без бактерии"), тогава няма значение дали го сипваш във вряща вода или в ледена. И без друго в него вече е останала само захарта.

# 683
  • Пловдив
Мери, вода сложих на дъното на средно голямо канче  Joy Уф, ама аз съм голям заплес, пропорции никога не помня, освен ако ги нямам написани. За меда знам и аз същото, ама си викам: я да пробвам, пък да видим...И усетих много бързо облекчение! Може и случайност да е било, може да е дошло време хремата да ми минава така или иначе, че тя доста се проточи, но специално на фарингита и кашлицата наистина много добре ми се отрази.... Peace Фарингитната ми кашлица минава винаги много бавно, друго лечение не съм прилагала абсолютно никакво в този момент, така че освен с тези капки, няма с какво да си обясня бързото облекчение на досадните симптоми. Пък защо, пък как, пък дали - не му мисля.... Whistling
От известно време се уморих да подлагам на съмнение всичко, да утвърждавам и отричам, да анализирам и и да търся обяснение, така че пробвам да съм по-отворена към различни варианти и просто да ги пробвам и....май ми се отразява добре.  Mr. Green Това по повод дискусията, капките за нос и всичко останало...
Медът беше домашен, истински...

# 684
  • UK
Ох, имам голяма драма, момичета  Rolling Eyes От шаш тази седмица останах без протеин и ще видим как ще закърпя положението Laughing
Би, да е жива и здрава дъщеричката ти и все така красива като майка си!
Пожелавам ви лека вечер, аз се прибирам да се опитвам да сготвя една хубава протеинова вечеря, яде ми се месце!

# 685
Това се отнася само за истински суровия мед, който не е нито филтриран, нито загряван.
Ами аз май от магазина не  съм яла  Thinking наще винаги взимат домашен мед от хора, които си имат пчелички  Laughing
Юли, 100 мл как ти се струват?  Joy

Льоли, веднага месото, яйцата, не може без протеин! Grinning

# 686
  • Пловдив
Абсолютно извън темата, за разведряване на обстановката и с малко коледен привкус.... Heart Eyes
Скрит текст:
да покажа първите ми коледни картички за тази година http://snimki.be/store/1/401415517209.jpg  Blush
Мери, 100 мл е добре, даже и 1 пакетче лайка ще стигне.... Peace

# 687
Хей, мацки, липсвате ми  Hug  Нямам време да влезна да се отчета, пък и правя едно и също - Р90Х - промяна голяма не откривам, защото си хапвам добре  Embarassed, но краката определено са ми позаякнали, което е важно за мен.  Миналата година правих само месец Р90Х и имаше видим резултат при карането на ски  Wink  При нас заваля малко снежец, нямам търпение да отидем на пистите скоро!   Опитвам се да бягам, но днес май ще ми се размине (0 градуса по Фаренхайт).  Как ще тренирам за този половин маратон не ми е много ясно, но явно ще трябва да се ходи във фитнес зала.

Би, прекрасни сте и ти и девойките   bouquet

Тяна, благодаря, че сподели  Hug

Юлинга, какви красоти   bouquet

# 688
3 часа не бих тренирала, но и аз спортувам за форма и тонус. А и не съм на излет с цел изкачване на връх за време  Peace Пък всеки ден - абсурд, то през останалото време трябва да възстановяваш яко.

Друго нещо си мисля, обаче - как човек може да тренира 3 часа и то начинаещ, и то всеки ден...Ми, според мен този човек, ако наистина прави точните упражнения с нужната концентрация, килограми, повторения и прочее, ще е гроги - 6 пъти в седмицата

# 689
Влизам само да кажа,че не съм съгласна с  тона на Мери. Ще помоля за по-малко назидателен тон. Аз лично искам темата да ми бъде полезна със споделяния на различни тренировъчни програми.
Писна ми да чета как дългото монотонно кардио е загуба на време,как продължителните тренировки не стават,когато е факт, че имат ефект.Как Парова не е никакъв специалист. Може и да е така, но за мен има много хубаво тяло. Би ми било полезно да си открадна нещо и от нея. Както и Елан ми беше интересна. Още повече,че тренира с треньор.
Ако искате да помогнете на някого със съвет- има и по-добри начини от назидателния тон. А Елан май не е търсила съвет. Просто споделя момичето.
Съжалявам,че ви развалям тона в темата. Лека вечер от мен. Peace

Общи условия

Активация на акаунт