НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 206
  • 707
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте девойки,

Честито на новите мами! Здрави и спокойни да са бебоците!

Ханна точно това си мислех, че ако чакаме да няма дъжд и вятър в Белгия не трябва да излизаме до май месец  Joy

Исках да попитам мамите които дават АМ колко милилитра давате на бебчовците на едно хранене? Аз давам по 70 мл. АМ или 80 мл кърма (когато имам и съм изцедила) и издържа не повече от 3 часа, а с кърмата не повече от 2, макс. 2:30. Дали не й давам малко? Моята девойка е на 22 дена.

Хубав ден на всички и честита зима (поне тук е страшен студ....)

# 466
Здравейте девойки,
Исках да попитам мамите които дават АМ колко милилитра давате на бебчовците на едно хранене? Аз давам по 70 мл. АМ или 80 мл кърма (когато имам и съм изцедила) и издържа не повече от 3 часа, а с кърмата не повече от 2, макс. 2:30. Дали не й давам малко? Моята девойка е на 22 дена.
Хубав ден на всички и честита зима (поне тук е страшен студ....)

Ние от 2 седмици и повече сме на 120мл. АМ, когато ме изписаха от клиниката бяхме на кърма с дохранване 60мл., след това минахме само на АМ 90мл, тъй като кърма нямаше, но и то започна да не й стига и все си беше гладна. Сега в повечето случаи си изяжда всичките 120мл, понякога се отказва на 100.

# 467
Здравейте,
Ние сме на кърма около 80-90 мл., а ако му дам АМ изпива мах 60-70мл. След кърмата огладнява за около час, а след АМ след около 2,5-3ч. За сега почти не е правил големи паузи със сън, най-много 4ч.и то след солидно количество АМ. Но все пак ние сме на 11дни.

# 468
Ние сме на смесено, защото няма достатъчно кърма. Кърмя го до колкото има и после си дояждаме с АМ в различно количество - 40, 50, 60, 70 мл. Като му давам само АМ изпива 90 мл. но май ще увеличаваме вече. Ние сме на 20 дни.

# 469
Моят бебчо е на 13 дни и след гърдата додавам 30 мл. Пробвала съм да направя повече, но пак си изпива около 30-40 мл. Додавам само в случай, че виждам, че е останал гладен.

# 470
  • София
Здравейте мами Simple Smile Честито на всички ни, които посрещнахме своите бебчета и щастливо ги дундуркаме ден и нощ Simple Smile

Ние сме на 6 дни - за сега сме предимно на АМ, изпиваме между 60 и 90 мл., в зависимост колко сме спинкали и плакали преди това. Издържаме по 2,5 - 3,5 часа.

В родилното на Вита ми дадоха следната схема:
ден 1 - 10 мл.
ден 2 - 20 мл.
ден 3 - 30 мл.
ден 4 - 40 мл.
ден 5 - 50 мл.
ден 6 - 60 мл.
ден 7 - 70 мл.

седмица 2 - 80 мл.

седмица 3 - 90 мл.

седмица 4 - 100 мл.

.. но ние не искаме да я спазваме, кисели сме и само търсим да папкаме. Важното е да сме сити, за да заспим, иначе няма оправия. Вдигаме на пожар всички и можем да плачем над 1 час. Затова се храним, докато имаме апетит Simple Smile

# 471
Много благодаря за отговорите девойки, явно, че трябва да увелича количеството, поне до към 90 мл защото иначе все търси да яде и недоволства...
Вечерно време се храним през 1:30 - 2 най-много, повече не издържа и много се сърди  Close
Всъщност между 7 и 12 вечерта си е кошмар, мрънкане, мрънкане и пак мрънкане  Crazy...

# 472
Здравейте момичета Simple Smile Честито на всички мами, които гушкат вече своите мъници. Да са ви живи и здравички и много послушни, да си хапват и спинкат   bouquet
На мамите които останах чакащи, своята радост - късмет ви желая, раждането се забравя, не боли, така че спокойно, бъдете уверени и силни   bouquet
Покрай малката не остава време да пиша, но открадна ли се малко, си ви чета.
За коликите мога да препоръчам 5 капки от праз, вечер преди хранене, ние ги даваме след баня. Обсъдихме до в фейсбук с повечето от мамите и повечето сме доволни, има сън и за мама Simple Smile

# 473
Виждам, че повечето дохранвате. Бела може да яде по всяко време и всичко, което и дам. Лекарката ни даде схема
1сед. - 30-40
2сед. - 40-60
3сед. - 60-80
4сед. - 80-100
1мес. - 100-110
2мес. - 120
3 мес. - 130
4 мес. - 140
Вчера вечерта след като я накърмих и дадох 45 мл и си ги изяде без проблем. Днес от сутринта е на гърда, не знам дали яде или просто се успокоява, защото я боли коремчето. По колко пъти на ден имате  ако, защото тя от онзи ден няма, само леко като пръцка зацапва, но нищо сериозно?
Беберона, това с праза много ме изненада, но щом казвате че помага, ще пробваме и ние.

# 474
Здравейте, мами! Влизам да разкажа малко повече за моето раждане. Бебчо спи и използвам времето. Сутринта комшиите нещо решиха да пробиват точно до неговата стая, та едва го успокоих да заспи.
Та за раждането - терминът ми беше на 23.11. На 19.11 бях на консултация и докторът установи високо кръвно, след което ми каза веднага да отивам в болницата за приемане. По принцип имаше всички предпоставки за нормално раждане, ама с това кръвно нещата се промениха. Изкарах в болницата нощта, бях на системи за сваляне на кръвното и докторът беше казал, че на сутринта ще реши за раждането. След като кръвното беше леко нормализирано, беше решено, че ще раждам със секцио. На 20.11 в 14 ч. бях определена за раждане и в 14.52 се появи малкият ми Гошко - най-сладкото същество на света. Съпругът ми присъства на раждането. Мен ме втресе към края на секциото и после продължих да се треса още няколко часа - било ефект от спиналната упойка. Бях 24 ч. под наблюдение, бяха ми го оставили за малко да го погледам, че не можех да ставам. На другия ден ме раздвижиха и почнах малко по малко да си го гледам, доколкото е възможно. Първите 2-3 дни болките бяха много кофти, но се изтърпява и забравя, като погледнеш малкото човече до себе си.
Сега се мъчим вкъщи с кърменето. На смесено хранене сме, че нямам достатъчно кърма и ме е страх само да го кърмя да не би да не наддава. Теглихме се, изсуква към 30-40 мл. (в болницата беше максимум 20 мл.) и му давам още към 45 мл. Не мога да определя дали вече има колики, иначе съм взела Абоколикен. Вигантол също взехме. Хълцаме често след нахранване, но давам водичка и спира. Като е нахранен добре, спи към 3 ч.
Кога започнахте да давате капки против колики, как се разбира, че има колики - коремчето му къркори понякога, ама друго не съм забелязала...

# 475
viara_vh коликите ще ги разбереш, когато започне да го боли. Започва да се свива, да се извива на S, като дава главичка назад, червата къркорят. Като вложиш ръка на коремчето му ще усетиш мехурчетата в стомаха + всичко това, започва и твоето сърце да се свива,защото него го боли Sad
 Gabi_84 - пробвайте, вече доста майки пробвахме и сме доволни. Аз си я къпя и преди хранене с лъжичка 5 капки праз, след това яде доста настървено, може ви защото и налютява и след това в леглото и си спинка спокойна

# 476
Beberona, сподели за праза, как 5 капки? На сокоизтисквачка ли го цедиш?

# 477
beberona, благодаря ти! Има някакви подобни признаци, за съжаление. Ще го наблюдавам.

# 478
А момичета чува ли ли сте за рецептата за колики на баба Ванга? Масаж на гръбчето с кръгови движения при което се появяват така наречените "трънчета" които всъщност са къси черни косъмчета които страшно мъчат бебчетата.  При повечето ми приятелки са излизали такива косъмчета,махат ги и бебетата са значително спокойни. Някой пробвал ли го е? Аз ще пробвам. В други форуми четох че много невярващи в това майки са се убедилу и са се пулили щом са видяли тези "трънчета".... споделете мнение

# 479
За пръв път чувам за този метод и тези трънчета.

Общи условия

Активация на акаунт