НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 203
  • 707
  •   1
Отговори
# 480
  • тук и там
И аз така.Да помоля за рецепта за капките от праз. Praynig
Ние до тук сме пробвали със Абоколикен,Инфакол и черешови костилки-ама ефект не виждам .

# 481
 Аз понеже любопитна  Simple Smile ..правих масаж на гръбчето ,че обикновено коликите са ни по това време ..не излязоха никакви трънчета , но пък ѝ беше много кеф на малката . Определено хареса масажа . Heart Eyes

# 482
Здравейте, мами!
Да ви питам - капките за колики се дават с млякото, нали? А Вигантола как го давате, на рецептата ми пише, че на гладно - сутрин ли, с мляко/вода или как?
Вчера и предишната вечер се постреснах малко, защото след къпане му излезе едно бяло секретче от нослето - слузесто, гъсто. Изкарах му го, иначе дишането му е спокойно, храни се, изхожда се. Мерихме тази вечер температурата, добре е. Мъжът ми вика: Я виж, има налепи по сливиците и езикът му е бял, та допълнително ме стресна и го оглеждахме подробно с една лампа. Та това в гърлото може ли да е от мляко? Тези дни малко съм се поувлякла с дозата АМ и ми върна на няколко пъти храна, та я намалих. Дали е възможно и през нослето да е минало мляко и да се е посмесило със секрета... Такива едни въпроси задавам, ама се притесних... Звънях на педиатърката, каза за секрета, че е нормално. Утре ще се пробвам с аспиратора за издърпване на секрети да видим какво ще стане.  Sad

# 483
Момичета изумена съм...... правихме масаж с олио след банята и наблегнахме на гръбчето и малко над дупето и излезнаха тези твърди,черни и дебели косми. Направо гръбчето стана като твърд гребен. Малкия беше много гладен и изгуби търпение, но утре ще направим по дълъг масаж и ще ги махнем. От една седмица насам от 21 до 23.30 часа не е спал и само мрънка и пъшка, но тази вечер спи мноого спокойно,и не знам дали се дължи на отстраняването на тези "трънчета", но ще го следв това. Направо...и аз и съпруга ми останахме без думи като ги видяхме, а не вярвахме...

# 484
За тези  "трънчета" съм чувала още с баткото и наистина излизаха при масаж по гръбчето. Не мога да кажа, дали е бил по-спокоен след това, че той си беше голямо врескало...Сега правих и на бебо - няма, но и в сравнение с баткото коликите са му песен. Като цяло е много по-спокоен за сега. Може би и аз съм претръпнала и не му се вталясвам толкова, колкото с първото, но определено ми е по-леко и спокойно сега.  Simple Smile Другите мами с второ, трето и четвърто - как е при вас?

# 485
Помня, че педиатърката ни казваше, че каквото и да ни изпише против колики, ще бъде единствено за наше успокоение  Joy
И ние имаме някакво подобие на колики, извива си гръбчето назад, но като я понося и дундуркам и се успокоява. Дано с това ни се размине:)
Това с трънчетата за първи път го чувам, но ми казаха коремчето да се загрява със сешоар или просто с ръката на мама Wink

# 486
Здравейте мами!
И нашата малка Дария се роди през ноември - един ден преди термина на 26.11.2014.
Изписаха ни в понеделник. Вече сме добре.
Както гледам една не малка част от вас споделят че дохранват и при нас е така. Нямам явно достатъчно кърма за сега, та давам и АМ. Казаха да я храня на около 3 часа, но при нас особено през нощта буденето е голям проблем и в последствие и заспиването също е голям проблем. Само на седмица сме, но обмислям вече през нощта да си я оставя да спи до когато си поиска и като огладнее тогава да й давам.

# 487
Добре де, а как точно правите тоя масаж, каква е процедурата? И в какво се изразява махането на трънчетата?

# 488
  • тук и там
Вчера беше ад направо-рева 10 часа със  прекъсвания от по 20 минути  за сън най-много...като започна в 12 на обяд ,та я откара до 10 вечерта.Нищо не помогна-нито носене,нито дундуркане,нито капки и топло на коремчето..За сметка на това -снощи заспа в 10 и се събуди чак в 5,30-въобще не си и помислих да го събуждам за хранене този път.Това със трънчетата  само не съм пробвала,ама някак  си целият ми  наличен разум се бунтува срещу тази идея  Peace

# 489
Това със трънчетата  само не съм пробвала,ама някак  си целият ми  наличен разум се бунтува срещу тази идея  Peace
И аз като за пръв път прочетох навремето за тези трънчета не повярвах- но си казах - какво пък - само масаж на гръбчето е Simple Smile Определено се изумих като видях, че наистина излизат черни малки косъмчета. пак казвам, не мога да твърдя, че успокоява, но не е лошо да се направи - най-малкото изморява човечето и спи после Simple Smile
Самият масаж се прави като се сложи бебето по корем и с намазани с бебешко олио ръце леко се масажира с въртеливи движения гръбчето - галиш го, на бебето му харесва и излизат. С баткото излизаха около седмица някъде всеки ден след баня, сега пробвах със Самуил, но при него няма.

# 490
Момичета това с праза го правим с мм така: Режи ми праз на шайби, слага до в пресата за чесън, стиска в една марля, след което цедим 5 капки праз в лъжичката. Къпя си я, намазвам я с олио и капките, така е загрята и капките са леко люти, та си хапва много добре и настървено, докато не изцоца всичко което имам. После спим, точно като къпани   Joy
Инафакол давам през деня, като последно и давам в 18 часа, след това в 9 сутринта. Дано съм обяснила разбираемо и успея да помогна на някое бебче с коликите и на мама с съня  Hug
Това с трънчетата не съм го пробвала, всяка вечер я слагам по корем и мажа гръбчето, но не съм се заигравала повече от 2 мин.,че ми е страх да не настине, но ще пробвам довечера Simple Smile

# 491
А на бебето не му ли е люто?

# 492
 Мустела имат продукт със соли за къпане , който е много нежно ексволиращ и също маха тези косъмчета . За съжалеиние не му знам точното име да си го взема . Лора обаче няма много колики . Давам капки BALY FEN  игледм да не гълта много въздух докато се храни , че това най - много колики създава .

# 493
Това с трънчетата и масажа направо ме изуми  Shocked - за сефте го чувам и дори не мога да си представя да излизат такива неща от бебешката кожа. А самия масаж може ли да се прави вместо с масажно олио, с лосион newsm78 - ползвам след баня лосионче за тяло на Веледа и определено малчо се чувства много добре след него.

Иначе за коликите знам за друг масаж (който по принцип действа и на възрастни при проблем с изхождането и лениви черва) - прави се масаж на коремчето, като движението е по посока на часовниковата стрелка и натискът е малко по-силен в горната част, над пъпчето и под гърдите - там са разположени дебелите черва, в които се образува пяната и газовете, предизвикващи коликите и подуването. Чрез масажа се затопля коремчето и се подпомага освобождаването на газовете и съответно дребосъчето е по-спокойно.

Друго за загряване на коремчето , което пробвахме няколко вечери подред и определено има ефект, е да загреете малка хавлиена кърпа с ютия и да я сложите върху коремчето, както бебето е облечено. Аз гушкам малчо в скута си, слагам нагрятата хавлия на коремчето, завивам го с едно тънко одеалце и както е увит като пашкулче, си слагам ръката на коремчето му. Хем задържам топлината за по-дълго време, хем бебето усеща сърдечния ми ритъм и вибрациите ми, с които е свикнал през изминалите 9 месеца. При всички положения дребосъчето се успокоява и ако не са много силни коликите, дори успява да заспи така Heart Eyes

# 494
А на бебето не му ли е люто?
Shocked
 И аз това се чудя, толкова малко бебе да пие пет капки изцеден праз?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт