Проблем с предаването на болничен лист

• 5 634
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Освен да си снимам болничния и след месец -два като се види ,че не е предаден в НОИ (което наистина ще е така) да си наема адвокат за защита на правата ми .

# 16
Ако до сега не си ползвала болничен, изпрати и удостоверение за IBAN, както и декларация, че по тази сметка от удостоверението ще получаваш болничните. Образец от декларацията има в сайта на НОИ.

# 17
  • София
Току що разговарях с работодателя ми ,попитах го как да му предам болничния ,след като не сме на работа (в неплатен отпуск е фирмата) ,а и той не е в София ,отговора беше :"Не ми е изтрябвал твоя болничен" .Направо не ми ражда акъла какво да направя в случая ?

# 18
Току що разговарях с работодателя ми ,попитах го как да му предам болничния ,след като не сме на работа (в неплатен отпуск е фирмата) ,а и той не е в София ,отговора беше :"Не ми е изтрябвал твоя болничен" .Направо не ми ражда акъла какво да направя в случая ?
Иди в Инспекцията по труда и питай. Или им звънни. За не подаден болничен от страна на работодателя има глоби, но той винаги може да каже, че ти не си му го дала. Факта, че сте в неплатен доста усложнява нещата.

# 19
Защо не отидеш да говориш в НОИ, там ще ти дадат най-адекватен отговор какво да направиш, но не оставяй нещата така...
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт