Мрачно е навън и капе, МАЙско бебе мама хапе

• 25 832
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Mgg каква каша даваш?

# 496
Добър Вечер мами!
Колко много сте изписали аз се по загубих тия дни,не ми остана време да се вредя до компютъра, племенниците ми бяха на гости за два дена, момче и момиче на 9 и 7 години ами какво да ви кажа на мамите с повече от едно дете не знам как се справяте аз покрай малката се побърках, а с тях сигурно вече съм за лудница Crazy.
Единия искал това да яде другия не искал такова, да им нарисувам нещо после пък взеха да се карат, а и бебка покрай тях се развихри тичаха из цялата къща има и още ама стига съм се оплаквала!
За кръщенето сме решили да е на първия и рожден ден да направя дето се вика 2в1 сестра ми така направи с двете си деца те са летни бебета и си изкарах ме страхотно а и дата та на която се роди малката ми е много специална а и е почивен ден за цяла България 24.05.!
kupondgjika при мен малката доста плавно си премахна нощното хранене и вече не се сеща,
както си я хранех в 00:00 в края на първия месец почна да се буди в 1:30-2:00 след това 3:00-3:30,
4:00-4:20, като почна да се буди към 5:00-5:30 се задържа доста дълго време повече от месец.
Но сега като последното хранене е в 21:00 около 200-210мл се сеща да хапне отново около 6:30-7:00! За кашите аз и давах един път оризова след това изредих всякакви млечни без глутен сега съм си наумила да взема с елда да видим дали ще и хареса!
Полинка и аз да ти честитя новото бебче много обичам животните всякакви като малка прибирах какво ли не, изчаквам малката да порасне малко и веднага си взимам кученце, котенце да има от всичко ние сме в къща и има къде да си ги гледам така сме се споразумели с ММ  Blush !
Отивам да си взема един топъл душ докато малката не се е развикала, най вероятно е от зъбите ама както си спи и се събужда с писъци и докато се успокоим не е за разправяне ooooh! пък може и да ни остне време та да се видим с ММ  luvbed !
Лека вечер!

# 497
Първо давах на хип овесена с ябълка. Нея не я ядеше изобщо. После взех на слънчо пак овесена със слива и банан. 4 пъти хапва от нея и нямаше проблем. Днес стигнахме до половин доза вече, но се зачерви и нз защо така се получи.

# 498
Бързо включване, докато малката спинка, имам 15-на мин и после е купон до малките часове Laughing.

Pancake_86, хареса ли се кисела, моето мъниче много го харесва?

Аз съм взела овесена каша на Тьопфер и ще започна да давам средата на седмицата, иначе досега съм давала само оризова, не можах да намеря от елда, само на Хумана, но тя е с обезмаслено сухо мляко и ще си поседи някой и друг месец в шкафа.

Genni, аз също не мога да мръдна от малката, трябва да седя до нея непрестанно, ако мръдна на повече от метър и веднага почва рев, бях се оплакала още преди няколко дни.

monicat, купувам царевично натурално нишесте, в едни прозрачни пликчета, от Кауфланд, намира се при сухите смеси за кисел, нишесте, сладолед, картофено пюре и т.н.

m_g_g, браво на татко ти! Те си имат дни в които не им се яде особено, при нас също има дни в които не си изяжда нищо и дни в които пита за още Grinning.

Хайде малката се събуди, време е за купон, спокойна вечер на всички мами и бебчета!

# 499
Затрих си целия пост, а бях написала роман, ей много се дразня така...
Сега по накратко
Мони нашата каза от 3-ия месец да даваме сокове, с това започнахме, всички казват различно, днес изпи 2*60мл сок от ябълка и морков, и един пасиран банан си изяжда почти наведнъж...
Анп аз още не съм си взела мрежа, ама той човек в бързината се замаява...
Доволни ли сте от кашите на Тьопфер, чувала съм че са хубави Simple Smile
МГГ ще викате дядото да ви приспива Simple Smile а пъпчиците да не са от плюнчене, при нас се получават от лигавене...
Полинка честито, аз също много обичам всякакви животинки, но се въздържам, ние сме в къща и имаме куче на двора, много е умна и любвелобилна, не е породиста от приют е но е страхотна Simple Smile
Купонджиика и ние постепенно сам си се отби от нощното хранене, с биба го залъгвах...
Виктория ако смятам правилно вие сте имали най хубавия подарък за 6-тата годишнина, гледам малката е на 6мес и 6 дни, а вие 6г 6 мес и 6 дни Simple Smile и успех дано успеете да се видите Simple Smile
Мишка приятен купон и дано по скоро приключи Simple Smile
Айде лека вечер на всички и да спинкат спокойно бебчетата Simple Smile

# 500
Първо му взех на хип овесена с ябълка. Млякото му е на хип, ябълка яде от както беше на 4м. След това му взех на слънчо (нямаше друга освен слънчо и хип) пак овесена с банан и слива. Ял е слива и банан и няма проблеми. Интересно ми е защо досега не е имало такава реакция от кашата на слънчо. Все пак 4 дни яде от нея и чак сега.
То не са пъпчици, а петънца. Пъпчици имаме и ние също от слюнките и постоянното тикане на всичко в уста.

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 02:07 от m_g_g

# 501
Добро утро на всички. Ние сме на крак от 4:50 Simple Smile
Знаех си,че съм забравила нещо. Полинка,честито кученце! ние сме с котка и костенурки.
Нашата педиатърка също каза да давам сокове от 3м, но не и обърнах внимание и скоро няма да давам. Жената даде няколко пъти съвети, които установи, че не приемам, въпреки,че казвам 'добре' и се отказа. Ителигентна е,нищо че е от старата школа Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 07:47 от anp

# 502
Добро утро гледам и тази нощ е имало пaрти при някой мaми.Чета че сте давали пресни плодове когa и какво давате?  С какво зaвивaте докато спинкaт при температура 19-20 градуса

# 503
Добро утро  kaffeetrmker_2
Да, дискотеката ни вчера пак бе заменена от борба свободен стил до малките часове   ooooh!
Завивам я с одеало (купихме го от бебе магазин , меко,бяло) в чаршафче. Държи й топло и не прегрява.
Пресни плодове още не съм давала, освен малко банан на върха на моя пръст и нещо не се нави  Thinking
Днес времето ми се вижда шантаво   Rolling Eyes май ще си стоим в къщи  Tired

# 504
Добро утро, да пробвам, да почерпя по кафе.  Hug

Ние въобще не спахме добре, буди се на всеки час. Много започна да си върти главата, докато спи, а тази сутрин се изпоти доста, докато пиеше мляко! Леко съм в паника с тоя рахит, следващата ДК е след седмица и ще видим. Дано нищо да му няма Praynig
m_g_g- Бих те посъветвала да питаш педиатъра ви. Това, което аз знам и мога да кажа, е че алергичната реакция се проявява до 3-4 дни след прием на нова храна. За това и се въвеждат нови храни за поне толкова време. Другото е, че алергичните симптоми, никога не идват по сами, т.е трябва да има поне 2 признака-диария+обрив, нещо такова. Разбира се, не се смятам за много компетентна, най-дорбе при доки, ние можем само да гадаем. Ето някои симптоми на алергия-
Скрит текст:
Списъкът със симптоми на алергичната реакция е дълъг. Частите на тялото, които са склонни да реагират на алергиите, са основно кожата, храносмилателната система,  очите, носа, белите дробове и по-рядко нервната система. По-долу са изброени най-често наблюдаваните симптоми на хранителна алергия:

Бавно наддаване на тегло, въпреки адекватен хранителен прием
Обриви, екзема
Уртикария
Зачервяване в областта на лицето
Зачервяване и разраняване в областта на ануса
Подуване на клепачите и зачервяване на очите
Рефлукс
Повръщане и повишено слюноотделяне
Диария или запек
Колики, дори връщане на коликите след периода на естествено отшумяване
Наличие на слуз и кръв в изпражненията
Кашлица, кихане и водниста хрема
Проблеми с дишането, бронхити и астма
Повишена възбудимост и раздразнителност
Проблеми със заспиването и по-често събуждане.

Дано всичко да е наред и да са напразни тревоги.  Hug

Мишка- Не можах нищо да направя  ooooh! стана ми на бучки, нямам бъркалка, с вилица не става. Днеска ще пробвам пак. Иначе, мисля като теб, за вкуса.  Sick

Тази мрежа не се хареса на моя пухчо. Ядосва се, че не може да изкара парченцето плод, много се нервира милото.Мърмори на мрежата, оглежда я, кара и се нещо и рев, рев. hahaha Прилича на ММ, той като малък всички играчки си е разглобявал, за да разбере, как е направено.  Laughing

Ох, да ви оставям, че пак чистене ме чака с тая камина се съсипах да чистя и все имам чувството, че е мръсно. Искам си лятото... Heart Eyes

# 505
  • София
Много сте писали тази вечер  Simple Smile

Ние от вчера сме със столче за хранене. Най-сетне тати ни го качи от гаража, та мама да го сглоби   Mr. Green и малкият е много въодушевен. Кефи се да си стои и да му се веят краката. Днес като закусвахме го сложих пак. Дадох му четвърт ябълка да ни прави компания. Еее, такова щастие не бях виждала отдавна  Grinning

Anp, аз поръчвам холе онлайн от забебо, заедно с пюретата, че много тежи и да не мъкна. Доставката е на следващия ден, дори и в събота карат. Над 70лв е безплатна, та аз поръчвам направо за целия месец храна. Качват ми ги до горе и съм доволна.

M_g_g, ти направо с глутен каша си го почнала ли? Може да е от плодовете, все пак са сухи - вероятно има разлика. Може да е млякото - аз не съм убедена, чя слагат адаптирано мляко в млечните каши. Дано не е проблем с глутена, че това ми се вижда много страшно. Щом си го почнала, трябва да го даваш поне месец, но може би е добре с нещо изчистено - примерно има пюрета ябълка и круша с овес. Те са био и има само пюре от двата плода и овес. Или п к само овесена каша - без мляко, без сухи плодове.  newsm78

Мишка, ще ти пробвам и аз ряцептата за кисел. Купи  царевично нишесте та да видим  Hug

Виктория, май са ти разказали играта вчера. И аз като ми дойдат племениците - момчета на 4 и 6 и се побърквам буквално  Crazy Не я питам изобщо майка им....

Миглена, аз на тьопфер давах ориз и пълнозърнест ориз и се хареса. Лесно се приготвя, не ми  ставала на бучки. Та съм доволна. Според мен всички такива каши са отвратителни на вкус, но макс трепери като види купичката  Mr. Green

Мамита, които са въвели или им предстои да въвеждат глутен - имате ли идея с какво да вкарам ръж. Че си мисля след овеса, поне през ръж да мина преди пшенизата. Обаче всичко, което намирам е или с 5 зърна, или със сухо мляко, или нещо такова. И някой знае ли къде изчезна елдата на хип?

Добавка към предното:
Пенкейк, те мрежите са за малки бебета. Нашите 9+килограмови пухчета са твъ де големи да ги лъжем с такива неща Wink
Аз с м давала банан и обожава, но той нали имй зъби и дъвче, освен че изяде сигурно половин банан  чеше отхапал и едно парче и си го беше заляпил за небцето,та бърках да вадя и повече не давам. С ябълката не се  п итеснявам, защото е твърда. Отрязвам голямо парче, за да не може да се задави - примерно четвърт и е той Wink

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 10:39 от tartaleta123

# 506
привет,
и аз съм купила елда - има на слънчо. Днес сме на лекар и ще питам какво да даваме.
За сокчета бяхте писали - аз давам сокове от 3 месец. Първо с това започнахме.
За петънцата от яденето - и на  нас ни излизат за 10-15 мин се махат после.
Завиждам ви че малките не се будят през ноща ... еххх  Joy
Да кажа и аз едно да са живи и здрави бабите и дядовците, че мъниците много кротуват в тях хихи

# 507
Mgg сега потърси продуктите на слънчо, ами поне на кашата с овес и ябълка пише, че съдържа сухо мляко и суроватка  Shocked дори не е АМ  Naughty може би това е предизвикало обрива  newsm78 понякога алергиите действат с натрупване, за това дават минимум 3 дни на въвеждане на нов продукт, ако е с натрупване, до 72 ч се проявява..
Той глутенът не обрива, по -скоро мисля, че причината е в сухото мляко...или тази дъга от витамини... Само за пример, аз давам овесена без мляко и без никакви плодове на тьопфер. 1 сл разсмивам с вода и смесвам към 1/2 плодово пюре

Pancake и при нас го има изпотяване то, но предимно на сън. И аз ще питам пак за вид д, че от август не приема ( с малка фонтанела е и за това)

Tartaleta честито столче! С апетит да си хапва момчето Simple Smile
Щом си сглобила стола, ела разглоби люлката, че ММ само я заобикаля, а съм му поставила уж задача Wink май накрая пак аз
ще се оправям сама...пффф...като ми писне да се прескачам с нея из стаята

Безмлечна та елда с ябълка и банан вече не се произвежда и на ФБ страницата на хип бяха отговорили на една мама, че ако успее да попадне на някое магазинче, в което просто да е налична - до изчерпване на количествата

Mishka мерси за напътствията за нишесте то. Ние от камуфлажни не пазаруваме, защото няма в квартала, но щом трябва и до камуфлажни ще стигнем Wink

Miglena на тьопфер давам в момента царевична с морков ( мешам към зел пюрета) и овесена (с нея въведах глутена и както по-горе казах към плодово пюре). Отделно взех тази с пшеничен гриз (semolina), но понеже пшеницата е последна по ред, ще давам помежду другото сухари на холе със спелта (не успях да измисля продукт с ръж или ечемик за междинка)

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 11:08 от monicat

# 508
Добро утро!

Ние имахме кошмарна нощ. Спинка от 22:00 до 22:30, после от 00:45 до 02:00, от 02:45 до 03:30, тук се събуди с такъв рев, че чак се разхлипа, нещо което не се беше случвало до сега, наложи се да и дам 100 мл АМ за да се успокои, заспа в 04:00 и се събуди в 04:45, след това в 05:00 и се събуди в 05:45, заспа в 06:00 и още спи. Не знам какво беше това, имам съмнение, понеже с ММ се карахме от 01:00 до 02:00, докато се опитвах да я приспя, че усети напрежението помежду ни и затова после цяла нощ беше неспокойна.

Пресни плодове давах вчера за пръв път, рендосана ябълка, много и хареса, смука си мрежичката много време, но си трябва лигавник, че тече сок и става цапаница.

Завивам я с тънко одеяло и отгоре олекотена завивка, слагам одеялото за да има нещо плътно по тялото,  понеже завивката стои на джобове и ме е страх да не и е студено.

Pancake_86, на мен никога не ми е ставал на бучки, в началото я правих без бъркалка, но слагах по-малко количество нишесте и може би заради това не ми е ставал на бучки, но след 5 мин варене, след смесване с пюрето ставаше на сок и нямаше как да я дам на малката. Затова увеличих количеството на нишестето и след смесване с пюрето и изстиване е с консистенцията на пюре. Пуснала съм рецептите с коригираното количество нишесте.

tartaleta123, страхотен е малкият с тези големи бузи, само да го нацелуваш Heart Eyes. То и ние не сме от най-фините дами, дори мисля, че водим класацията по пухкавост при момичета с нашите близо 8 кг на 6 месеца.

monicat, то сигурно и в кварталните има, но аз не пазарувам много много в тях, ето това е моето
Скрит текст:

# 509
Mishka  Peace идеално  Hug ще дебна вече за конкретния продукт Wink

Пфффф утре сме на ваксина, тази хепатитна та...от сега ми е нервно, не знам защо така се спичам :/ ще се опитаме да минем първи рано сутрин, та ще я будя в 5:30 да хапва, преобличане и вън...

Общи условия

Активация на акаунт