Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
danilu , да много е лесна рецептата, за майка ми беше спасителна.
Единственото, което й помогна. А преди това е лежала с болница и са й правили безуспешна пункция.
Да де,ама коя е рецептата newsm78 Промивките ли? Нещо друго ми беше останало в главата.

ето тук, отговор номер 19
Палечка89 , много хубави неща си снимала, ама защо си ги скрила Simple Smile

# 466

Палечка89 , много хубави неща си снимала, ама защо си ги скрила Simple Smile

За да не се разтегля досадно страницата Wink
Ама ако кажете друг път ще ги пляскам направо .

# 467
Aз съм от влюбените в какаото и шоколада, сестра ми не го обича.

Днес правих майонеза с авокадо, доста сполучлива стана.

# 468
  • София
Тъй, тъй, крийте!  Naughty Че като ми се доядат кой ще ми ги прави? Crossing Arms

# 469
  • София
Палечка, чудесна идея да ни покажеш снимки оттук-оттам!
Сега ще се опитам и аз да кача моята любима снимка - на гости у приятел на 02 януари 2015 година
Тогава се шегувах, че снимам, за да отида в лицевата книга и да се представя, че това е мое дело.

# 470
  • София
Ура, моите първи снимки в бгмама  Embarassed

Големият буркан е с домашна горчица, в чашата имаше джинджифилова домашна лимонада, салатата е с авокадо, домати и зелени неща
Хлебчетата са изпечени от домакина на тиган, само от брашно са, отгоре със зехтин и шарена сол

На дъното се крият сушени чушки пълнени с боб, отгоре кисело зеле

Туршията естествено също е домашна.

Десертът беше печена тиква с джинджифил, канела и масло (краве в случая)

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 00:40 от ЗаСлон

# 471
  • София
Спомени от посещения в Соул китчън  Simple Smile

Веган палачинка, прекрасна.

Веган пица, тестото е от лимец с квас, "пермиджаното" е бразилски орех

аз сега ще се превърна в японец, който снима всичко...

# 472
Многи хубави ястия, софри и снимки!!! Вдъхновяващоооооо Hug
    bouquet Flutter
Палечка89 , нищо не разтегляш. Супер си е да има нагледен материал Flutter

# 473
Супер си е да има нагледен материал Flutter
Подкрепям! Чудно е да има повече снимки.

Аз пък луднах с това списание. То са рецепти, то е информация... Нямам насита. Само да свърша детокса и почвам да правя сурови вкуснотии.

# 474
  • Калифорния, САЩ
   Момичета, здравейте.
Искам да ви попитам нещо. Моят син е почти на три години, кърмих го до година и седем месеца. През това време многократно се опитвах да го накарам да пие краве мляко /честно - не бях много упорита/, но той така и не пожела да го пие. Имаме няколко успешни опита с по стотина грама и дотук. От вчера предложих бадемово и той го пие - по стотина грама на ден, но не е с толкова зор, колкото кравето. Но днес много пръцка /извинете/ и дори си зацапва гащичките. Нищо по-различно не яде, но това никога не се е случвало преди. Та си мислех - може ли да е от ядковото мляко?

# 475
Ти ли си го правила или е купено? Според мен няма как да е от него, освен ако не е било леко вкиснато. Това са бадеми с вода и бадемите вътре са много по-малко от една детска шепичка. Ако те не му понасят или пък е било в някаква разхлабваща комбинация... Изчакай два дена и после му предложи пак мъничко, за да разбереш дали е от млякото.
Скрит текст:
А иначе това, че не пие прясно мляко даже е добре. Пробвай с кисело, което е по-полезно. Особено като се затопли, може да потърсиш козе.

Знаете ли къде продават лешниковия тахан на Тръндеви в София?
Аз от него правя мляко за корнфлейкса на хлапето, но ми свърши, а човекът, който ми го достави първия път, вече няма. Открих, че така е много по-лесно отколкото да купувам ядки и после да хвърлям пулпата, защото няма какво да я правя. Мисля да се сдобия и с бадемов.

# 476
От интернет можеш да поръчаш на Тръндеви продуктите, макар да не вярвам в София да няма. Доли ли кой, правеше от пулпата сурови бонбони. Тахана и прясно направеното ядково мляко имат различен вкус за мен и не ги предпочитам.

Ако пръцка детето, му дай изцеден лимонов сок да пие, не ми се е случвало такова нещо от ядково мляко.

# 477
А преди яло ли е бадеми твоето дете? Други ядки? Показвало ли е някакви чувствителности/алергии до сега?
Домашно ли е млякото? Ако е купешка формула  с напълнители и добавки, нищо чудно тези необичайни прояви да са от него.

# 478

Аделина, благодаря, ще потърся. За мен лешниковото от тахана е по-хубаво на вкус. Този тахан е направо божествен и най-важното е смлян много фино. С моя блендер остават едни големи парчета  и омокрена пулпа не ми е вкусна.

Вдъховена от Фея, взех да правя всеки ден смути, но само замразени боровинки, банан, грахов протеин, чия и на върха на лъжичката пшенична трева. Зелении не мога да включа засега Simple Smile

# 479
Ядково мляко аз не правя с блендер, а с пасатор. Първо на сухо меля, може и с кафемелачка, после с малко вода, на гъста каша, после с много вода за млякото. После през фина цедка цедя, задължително. От други не разбирам, но от сусамово, като правя от тахана мляко и от семена, това от семената ми е доста по-благо на вкус. Научих позната месоядка да го пие. Бях я черпила и много и хареса, сега всеки ден си прави за закуска с тахан сусамово мляко. Има сестра близначка и се изследвали и двете за остеопороза. Та моята позната и спортува, което пак е фактор но тя имала здрави кости, а сестра и на границата. Към 40 годишни са.

Общи условия

Активация на акаунт