Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 460
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
И много правилно подхождаш, Палечка.

Правих сарми от кисело зеле. Напълних ги с киноа, соева кайма, пресен праз и подправки.

Остана ми плънка и я натиках в две сурови чушки  

# 496
  • на острова на мечтите
Уф, аман от критики и мнения на хора, които после щат нещат стават вегетарианци, защото трябва да разрешават здравословни проблеми. Докато нямат проблеми дават съвети,а после се покриват. Всичките ми познати, всеядни имам предвид, вземат хапчета- за високо кръвно, за захар или гличемия, за алергии и за какво ли не още, което според тях се дължи на напредналата възраст,според мен на неправилно хранене, ама няма да ги убеждавам. Само загуба на време,а аз имам толкова много хубави неща да правя Mr. Green
Като например кюфтенца от картофено пюре и нахут, с една лъжица олио и ленено семе,за да не се разпаднат. Станаха страхотни.
На мен киноата не ми допада много на вкус ThinkingМоже би,защото съм оризарка Wink За мен оризът е върхът,макар че с моят спагетар, ядем рядко ориз, заради него, че иначе на обяд паста и вечер ориз, ще счупим кантара Joy
Довечера салата от валериана и доматчета,а може и кисели краставички, ще видя какво ще ме вдъхнови. Снимки няма да ви покажа, че хич не ме бива да снимам Embarassed
 Hug
П.С. По повод направата на кисело мляко-забравяте млякото извън хладилника(аз така забравих млякото от соя, което много ми допада,защото не е подсладено, но в същото време е много приятно на вкус) и тъй като беше през лятото получих литър кисело. Много по-вкусно от закупеното и доста по-скъпо кисело мляко от същата марка. Сега правя опит с бадемово прясно мляко! Да видим какво ще стане! Peace

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 18:51 от danilu

# 497
Днешното ми смути: кейл, спанак, портокал, лимон, една мерителна лъжичка Phood

# 498
Фантастични сарми,  Фея Кръстница Flutter
Браво! Кога успяваш да приготвяш толкова разнообразни и хубави неща?Смутитата ти са също чудесни  bouquet
Аз с едно смути и съм готова за закуска. Е, и в добавка на любимият ми чай, де.
Голям съм чайоугодник Laughing
Моето дете много обича сарми и все ме пита; ' мамо, а не може ли и друг път да ми готвиш сарми, не само за Бъдни вечер?' Simple Smile

Утре ще готвя и аз зеле, но този път ще е червено.
Днес менюто ни беше крем супа от пащърнак, морков, спанак, грах, праз , кокосово масло и подправки.
На вечеря- картофена салата  на пара. Със зелен лук, зехтин, сол  и соеви био-кренвирши. Тези.
снимките ми пак са размазани, на закрито с този Никон все такива ми стават.  Blush
салатата:

супата:

# 499
ТейкHug Кажи кой е любимият ти чай. А Никонът ти хваща фокус другаде. Можеш ли да контролираш фокусната точка?

Вечерята: салата от царевица, кълнове на леща и мунг, краставица, домат, червен лук, олио от авокадо, суров оцет и хималайска сол.

# 500
Аз съм на елда със зеленчуци, сготвено като пилаф и качамак.

# 501
  • София
Аз на спанак с ориз, но в тенждера, не на фурна.

# 502
  • София
и аз днес на ориз с морков, червена чушка, крехък зелен фасул, грах, домати, подправени с червен и черен пипер, джоджен, риган и пресен магданоз

# 503
Пък аз ядох за закуска бананов шейк и чай , сушени смокини , после фреш от портокал и ябълки .
 После салата с покълнала елда и зеленийки и дресинг със сурова тиквичка , после леща яхния с йндийски подправки ,  и сега мисля да ям нахут с печени чушки и домати   Crazy
Абе не стоя гладна  Flutter

# 504
Палечка89, много е вкусна лещата по индийски, ти червена леща ли прави или обикновена? Понеже ние сме правили само червена и не знам дали ще стане така добре и с обикновената.
Благодаря. Simple Smile

# 505
Обикновена българска леща , с куркума , къри и индийско орехче. Слагам и джоджен и червен пипер , че обичам. Много ми е вкусна.
Никога не съм правила червена леща , по-трудно ли се приготвя?

# 506
Оо, браво! Ами не, червената много по-бързо става, за около 15 минути е сварена, затова и я ползваме честичко. Simple Smile))

# 507
Фея Кръстница, нали ме прочете за чая в другата тема Wink
Да, любими чайове имам една дузина. Като салатите Laughing
Момичета, тооолкова вкусни идеи описвате !
А как ми се дояде леща /бобови по индийски. Палечка89, с люто къри, нали? Вкъщи не съм се пробвала да приготвя, а съм в състояние да излапам 3 порции наведнъж. Неотдавна бяхме на тематично гости - вечер на индийската кухня.домакините са американци, нямат нищо индийско, но го бяха докарали на 100% като вкус и стил.  Два пъти си сипвах, досрамя ме за трети.
Червената леща се приготвя много по - бързо и лесно от всички останали.  Нея я кисна и най  - кратко, дори предимно само плакна.
Моето зеле днес стана вълшебно. И в преносния и буквалния смисъл. Laughing
Преносния - че е много вкусно, буквалния, че е магическа боичка: оцветява навред всичко - език, дрехи и т.н. видът му е тъмна едноцветна подозрителна смес, в която не може да се различат съставките. Joy На нищо не прилича  ;прилича на буламач или на някоя вълшебна смес за експерименти. Затова и няма снимка.  Laughing

# 508
С люто къри да , също съм пробвала и с горчица и става добре  Simple Smile
Задължително ще пробвам да сготвя червена леща.

# 509
Тейк, четох те, четох те Simple Smile

Вегански шишчета и слънчогледови поници за вечеря:

Сурови шоколадови бонбони с бадеми и годжи бери:

И сурови лимонови бонбони с чия:

Общи условия

Активация на акаунт