ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Етаниел, ОК си. А щитовидната как е? А листериоза и бруцелоза и цитомегаловирус пуска ли, както и ДНК тест за хламидия и микоплазма?
Въпрос към Магнет, ако и някой друг се включи ще съм благодарна
На мъжа ми му е открит Епщайн-Бар вирус и прекарана мононуклеоза, той е с Хашимото и боледува от чести ангини (през 2-3 месеца)
Тъй като четих, че това е вируса на целувката, то най-вероятно и аз го нося, още повече, че и аз имам чести проблеми с гърлото...
Та да попитам дали трябва да се обърне мъжа ми към имунолог за този вирус или по-добре вирусолог? Ако го имам този вирус, той може ли да е причина за неуспешни бременности, както е при мен?
Тези, които цитира Магнет не съм ги изследвала...
Мерси много

# 421
http://www.genicalab.com/bg/tests/50-%D0%95%D0%B1%D1%89%D0%B0%D0 … %81%20%20EBV.html
etaniel, ето информация на лаборатория Геника.
За бруцелозата пък никой доктор до сега не ми е препоръчвал да пускам... magnet,  на теб кой ти я назначи?

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 09:17 от SAB-f

# 422
  • София
SAB, сама, от четене, както и всичко което изследвах де.

# 423
Изследвала съм се за Цитомегаловирус, листериоза, токсоплазмоза и рубеола. А за Ебщайнбар вирус не съм се изследвала, защото доколкото знам е необходимо да имам симптоми, за да се заподозре. Права ли съм?

# 424
Ами симптомите са първоначално като грип и после като ти влезе в организма ти прави инфекции, но те вече не протичат така бурно като първия път и са доста чести...мъжа ми боледува през 2 месеца от гнойна ангина...има прекарана мононуклеоза и висок АСТ, което са стрептококи, доколкото знам са свързани с Епщайн-бара...та мисълта ми беше имунолог ли да търсим за да се борим с тоя вирус за го накараме да задреме, че той доколкото знам не може да се махне...мерси

# 425
etaniel аз мисля, че трябва да се обърнете към инфекционист. Поне за листериозата, което също е вирус, се консултирах с инфекционист. Мен точно имуноложката ме насочи към този специалист. Успех!  Peace

# 426
Здравейте, отново
На мъжът ми да му дали направление за инфекционист (има високо АСТ и EBV IgG - прекарана мононуклеоза, прави чести гнойни ангини)....някой може ли да каже дали има опит с такъв специалист в София?
Личната лекарка го е насочила в Полимед или ИСУЛ (Инфекциозна болница била в ремонт)...
Мерси предварително

# 427
# 428
Здравейте, отново
На мъжът ми да му дали направление за инфекционист (има високо АСТ и EBV IgG - прекарана мононуклеоза, прави чести гнойни ангини)....някой може ли да каже дали има опит с такъв специалист в София?
Личната лекарка го е насочила в Полимед или ИСУЛ (Инфекциозна болница била в ремонт)...
Мерси предварително

Здравей Етаниел, при мен също EBV IgG телата бяха 10 пъти повишени над границата, (в миналото наистина съм имала непрекъснато бронхити) - пусках ги след втория спонтанен,  но не ми го коментираха това изследване - според теб има ли значение и да търся ли специалист за коментар?  На твоят мъж по повод репродуктивни проблеми ли го пускаха или заради бронхитите?

# 429
   Момиченца, здравейте! Имам въпрос, съжалявам ако назад в темите е било обсъждано...на някоя от вас правили ли са така наречената ПИД и какви са ви впечатленията? До сега само знам, че е скъпичко...

# 430
Сигурно си наясно какво налага ПИД в твоя случай и какви са другите варианти за действие.
Направи ли консултация с генетик?  bouquet

# 431
   Наясно съм, да, точно защото правих консултация с генетик. Просто ми се искаше някой да сподели дали са му правили и помогнало ли е... Rolling Eyes

# 432
Здравейте, Бременна съм в 11 г.с . Бихте ли могли да коментирате имунологичните ми изследвания, за които имам препоръка сега за вливане на ОКТАГАМ 5 г. Като в 5-6 г.с пак заради CD16+CD56+   NK cells    13 < 12 % правих вливане. Имам колебание дали сега отново да вливам, какво е вашето мнение?
Клетъчна популация    %  ОТ ЛИМФОЦИТИТЕ     Реф. Граници
В cells (CD19+)                            14   6-15 %
Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+   18   7-26 %
CD16+CD56+   NK cells                13   < 12 %
NKT cells (CD3+CD16+56+)         1   0-10 %

# 433
Аз така и не разбрах...не се ли гледат TNK клетките?

# 434
  • София
Ванеса слушай си имунолозите. В ранна седмица си.

Общи условия

Активация на акаунт