ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не мога да кажа, че на всички момичета се изписва Фраксипарин, но с тези с който сме си говорили /по леките случай / и от Надежда и от Щерев изписват малки дози 3,4  mg.
За по-тежките случай със сигурност и терапията е различна, това което са ми казвали док. е, че в малки дози няма начин да навреди само да помага.
 Аз съм с 4G/4G, генотип С/Т за 677С>Т . При две от бременностите си съм си слагала Фраксипарин всеки ден.

# 466
При предишния ми трансфер в Малинов си питах за фраксипарин, но ми казаха че го включват след положителен тест. Сега в Надежда директно ми дадоха аспирина  Thinking Дали не трябваше да им кажа за мутацията (същата PAI 4G/4G) Rolling Eyes

Лошото е, че от толкова бързане изобщо не можеш да обсъдиш нещата  ooooh!

# 467
  • София
Amini, ако искаш звъни на спешният и попитай за Фраксипарина, но аз имам едно дете което е живо, здраво и диво и съм пила през бременността си само аспирин тогава изобщо не знаех за тромофилията а съм и фамилно обременена, бременността ми премина леко и прекрасно. След това имам две бременности без аспирин и фраксипарин.

# 468
Макси, благодаря, но нека видя първо положителния резултат Simple Smile

# 469
Amini, аз съм с 4G/4G и от Надежда ми изписаха само аспирин протект. След положителния тест на всеки преглед им напомнях за мутацията, но ми казваха, че аспирина е достатъчен.
Сега съм всеки ден на фракси 0.4, но ми е изписано от друг лекар.

# 470
  • В сърцето на любимия човек
А при Хетерозиготно носителство на 4G/5G изписва ли се нещо  newsm78
Така или иначе след трансфера ми изписаха аспирин протект, въпроса е да напомням ли за това и да търся друго мнение или това е достатъчно?
Иначе в заключението ми от Геника (основен панел) пишеше:
Не се наблюдава генетична предразположеност...
и почти задължителното:
"Генотип за PAI 4G/5G трябва да се интерпретира в комбинация с генотипа за ACE и Фактор XIII, за да се прецени комплесния им ефект върху риска от спонтанни аборти."

# 471
  • София
Макси, благодаря, но нека видя първо положителния резултат Simple Smile

Ще видиш мила положителен резултат, ще видиш Hug fingerscrossed fingerscrossed

# 472
  • София
Здравейте,
Аз пък да попитам тези, които са с 4G/5G и по-специално Пънчето, защото го е споменала по-горе, как ви е изписан аспирин-протекта? Всеки ден, през ден, през целия цикъл или след овулация?
Аз съм с 4G/5G и доц. Русев ми е написал аспирин-протект през ден след ову и при положителен тест фраксипарин. Имам и мноооого високи НК-клетки, заради които съм на ежемесечни вливания на интралипид. Не знам вече от всички тези лечения кое има смисъл и кое не, защото преди две седмици имах биохимична бременност  Sad През септември миналата година претърпях и извънматочна... Вече не знам и аз къде да търся проблема...

# 473
  • В сърцето на любимия човек
Изписан ми е след трансфер по 1 всяка вечер.

ПП: Искам да обърна внимание, че при мен е по-слабата хетерозиготна мутация

# 474
  • София
Благодаря ти, Пънче! Hug Освен и аз да си го назнача всяка вечер, не вярвам да навреди. Все се чувствам, сякаш не правя достатъчно.
П.П. И аз съм хетерозиготен носител. Знам, че много лекари това дори не го считат за проблем.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 16:45 от Frango

# 475
Здравейте момичета,

темата е стара, но се надвам някой да ми помогне и даде адекватно мнение. Става дума за следния проблем. Имам две химически бременности, в момента съм бременна в 6 г.с. Имам тромбофилия, за която си бия фраксипарин. Увеличена щитовидна жлеза, съответно завишено ТСХ (3,22) пия Л-тироксин. Също така дуфастон (3 по 1), но-шпа и витамини Прегникеър.

След втория аборт правихме имунологични изследвания, при които НКТ клетките ми бяха повишени - 12% при реф. стойност 2-10%. Заради това пия и преднизолон кортико, 10 мг/ден.
Тогава изследвахме и следните антитела:

Анти-Фосфолипидни антитела - igG 0,9 - отрицателен <10 U/ml
 igM 1,0 - отрицателен <10 U/ml
Анти-Кардиолипинови антитела - igG 1, 5 - отрицателен <10 U/ml
 igM 0,4 - отрицателен <10 U/ml
Анти-B2-Гликопротеин 1 - igG 1, 9 - отрицателен <10 U/ml
igG 0, 9 - отрицателен <10 U/ml

Миналата седмица правихме имунологични изследвания в Надежда със следните резултати:

T cells (CD+) 77% (61-85%)

Helper T cells (CD3 +CD4 +) - 43% (34-59%)

Suppressor/cytotoxic T cells (CD3+CD8+) - 28 % (19-36%)

B cells (CD19+) 16 % (6 - 15%)

Total NK cells (CD3-CD16+56+) 6 % (7-26%)

CD16+CD56+ NK cells 9 0-10%

Серумен IgA (RID) 2.10 g/l 0.9-4.50/l

Серумен C3 (RID) 1.29g/l 0.9-1.80 g/l

Серумен C4 (RID) 0.29g/l 0.2 - 0.50 g/l

Антикардиолипинови антитела (ACL) 1.33 U/ml  - до 10 U/ml

Анти B2GP I антитела (ELISA) 0.80 U/ml - до 10 U/ml

Доктор Балтаджиева ми каза, че препоръчва вливка с имуновенин 40 ампули, съответно с неговия чуждестранен аналог. Цената в първия случай би била 500 лева, а във втория - 1000. Освен това контролни излседвания и евентуално повторни вливки.

От една страна почти не можем да си го позволим, от друга не ми е ясна ползата и подозирам, че иска да ни вземе парите. При положение, че НК клетките са ми под норма каква е логиката да ми се подтиска още повече имунната система?

Някой има ли представа каква е ролята на B cells?

Ще съм изключително благодарна за мнения на момичета, които са минали по този път и имат представа от такива проблеми.

Благодаря ви предварително!

# 476
  • Варна
Едва ли мога да ти отговоря точно на въпроса, но в листовката на Имуновенина пише, че се изписва за повишаване на антителата при раковоболни хора след химиотерапия. В този ред на мисли, аз лично стигнах до извода, че с Имуновенина ги регулират тези антитела и NK клетки. Т.е. прилага се както при повишени, така и при много понижени стойности...
Поне аз така си го обяснявам.

# 477
Едва ли мога да ти отговоря точно на въпроса, но в листовката на Имуновенина пише, че се изписва за повишаване на антителата при раковоболни хора след химиотерапия. В този ред на мисли, аз лично стигнах до извода, че с Имуновенина ги регулират тези антитела и NK клетки. Т.е. прилага се както при повишени, така и при много понижени стойности...

Kali_tod, благодаря ти за мнението. Работата е там, че те бяха в норма преди да започна да пия Преднизолон: 10% (8-24%), пропуснах да го напиша. Т.е. се чудя дали и преднизолона ми е нужен.

# 478
  • Варна

Kali_tod, благодаря ти за мнението. Работата е там, че те бяха в норма преди да започна да пия Преднизолон: 10% (8-24%), пропуснах да го напиша. Т.е. се чудя дали и преднизолона ми е нужен.

Те са много променлива величина и се влияят от най-малкото. Едва ли преднизолона е причината... Според мен, щом са ти го назначили, значи има причина да го пиеш. Само имай предвид, че не се спира рязко, ако все пак решиш да го спираш...  Naughty

# 479
Тия вливки и на мен  са ми тъмна Индия, но е факт, че след два спонтанни абортаи след две вливки до 3 месец в момента съм бременна в 7 месец (Балтдажиева искаше да вливам до  6 месец, но аз реших да рискувам и приключих с тях в 12 седмица ) .Та не знам какво да те посъветвам , и аз не знам дали просто на това бебе му било писано да живее или вливките са помогнали , но ако можеш да си позволиш поне едва -две да направиш докато минеш критичните 7-8 седмица ги направи!

Общи условия

Активация на акаунт