ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Стига де. 10 хапчета мета фолиева е прекалено. При предозиране идва обратния ефект и моля не казвайте,  че предозиране е невъзможно- възможно е. На който му се рискува и по 20 да пие ако иска, но нека не съветва други хора да правят същото.
При генетично неусвояване на фолиева не е проблема в количеството...

# 616
Всеки сам преценява какво да прави. Аз цитирах думи на лекар, на когото вярвам повече от на себе си.
ММ е с мутация за усвояване на фолиевата - давам му гръцка фолиева по 5 мг, толкова е хапчето. Вярвате или не, тромбоцитите му спаднаха от ~400 на ~200. Докато взимаше метафолиева по 1 на ден нямаше никакъв ефект.

# 617
  • София
И аз не говоря от призмата на моя опит, а каквото знам от лекар при това не кой да е лекар, а меко казано име в репродуктивната медицина, човек на който вярвам безрезервно.

# 618
Затова пък аз говоря с факти, подкрепени от думите на лекар.

# 619
  • София
О. Да сложа и аз факти тогава.
Моя милост с мутация и износила и родила две здрави деца с по една мета на ден.
Като ще се надцакваме. ..Simple Smile

# 620
  • Варна
Стига де. 10 хапчета мета фолиева е прекалено. При предозиране идва обратния ефект и моля не казвайте,  че предозиране е невъзможно- възможно е. На който му се рискува и по 20 да пие ако иска, но нека не съветва други хора да правят същото.
При генетично неусвояване на фолиева не е проблема в количеството...

Именно. +1

# 621
О. Да сложа и аз факти тогава.
Моя милост с мутация и износила и родила две здрави деца с по една мета на ден.
Като ще се надцакваме. ..Simple Smile

Не съветвам другите да го правят. Препоръчвам ти да продължиш да си пиеш фолиевата.

ПП. Не разчитай да ти вляза в тона.

# 622
  • София
Ти не разчитай също някой да ти влезе в тона освен твоя лекар.
Ще е единствен.

За разлика от теб аз не съветвам никой. Има си лекари за тая работа!

Така, че момичета не се подвеждайте по съветите за конски дози мета фолиева киселина. Слушайте си лекарите.  Simple Smile

# 623
Мислиш ли,че ако бяха един и същи препарат, фирмата производител / която е същата/ ще влага пари да ги произвежда?

# 624
  • София
Моите тромбоцити са си ок и без прием на фолиева.

# 625
  • София
Аз се подведох с една конска доза - 6 мета таблетки на ден, което никога няма да повторя. След това един много добър гинеколог ми каза, че това е абсурдно и ми каза: " Сега ще ти докажа, че това е пълна глупост и може да ти навреди" Изписа ми изследвания, от които едното беше за фолиевата киселина и излезе страшно много над нормата. От тогава ми каза около 3-4 дни да не я пия и след това само по една таблетка на ден метилирана.

# 626
  • Живее на Луната
Момичета, това с хапчетата не е шега, пък било то и витамини. На мен д-р Сигридов ми е казвал че е виждал страшни аномалии на плода от предозиране с фолиева киселина. Аз имах неусвояване, затова в началото пиех по 2 метафолиева и после по 1, а след 13-та седмица ги спрях. Така че питайте си докторите, ако трябва и второ мнение търсете, но не правете глупости, тия деца трябва живи и здрави да ги износите  Peace

# 627
  • София
Белл, обичам го тоя доктор бе пууууууу, че приключих с бременностите Simple Smile

# 628
  • Живее на Луната
Белл, обичам го тоя доктор бе пууууууу, че приключих с бременностите Simple Smile
Нали?  Laughing Човек да се подлъже и за второ и за трето заради доктора само! Много го харесвам и аз и му имам доверие!

# 629
  • София
Аз също съм при Сигридов  Peace

Общи условия

Активация на акаунт